Darmowa dostawa od 49 zł 🎅 6-11 grudnia
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 49,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Baza wiedzy rodzinnej olejarni Olini.pl

Wszystko o właściwościach i zastosowaniach naturalnych olejów

234.jpg
Olej kokosowy na twarz

Jak zapewnić odpowiedni poziom nawilżenia, natłuszczenia, zregenerować i odmłodzić skórę twarzy? Z pomocą przychodzi natura i olej tłoczony z kokosa! To prawdziwa perła w naturalnej pielęgnacji. Przeczytaj ten artykuł i dowiedz się jak stosować olej kokosowy na twarz.

 

czytaj całość
Jak wybrać dobry ocet jabłkowy?
Jak wybrać dobry ocet jabłkowy?

Ocet jabłkowy to naturalny produkt powstały w wyniku dwuetapowej  fermentacji jabłek. Dobrej jakości ocet jabłkowy to produkt żywy i aktywny biologicznie. Jeśli powstaje w sposób naturalny i nieprzyspieszony nie wymaga żadnych dodatków, polepszaczy smaku ani przyspieszaczy. Dowiedz się: po czym poznać naturalny ocet z jabłek i jak wybrać ten najlepszy? Naturalny ocet jabłkowy - gdzie kupić?

czytaj całość
Zastosowanie i właściwości oleju z gorczycy
Zastosowanie i właściwości oleju z gorczycy
Z nasion gorczycy białej tłoczony jest olej zwany musztardowym. Ma on ciekawy, lekko pikantny smak, jasny kolor i gorczycowy zapach. W kuchni stosuje się go jako przyprawę i dodatek do potraw i marynat. Jest to także naturalny kosmetyk wykorzystywany w pielęgnacji włosów i ciała oraz do masażu i pilingów. Dowiedz się więcej o właściwościach tego rzadko spotykanego oleju.
czytaj całość
Olej z pestek moreli - właściwości i zastosowania
Olej z pestek moreli - właściwości i zastosowania
Podczas jedzenia moreli zwykle usuwasz i wyrzucasz jej stwardniałą część, czyli gorzkie nasiono. Jednak to właśnie pestki zawierają wartościowy tłuszcz, który śmiało mógłby konkurować z drogimi i ekskluzywnymi kosmetykami. Olej morelowy znany jest bowiem z wszechstronnych właściwości pielęgnacyjnych – doskonale wpływa na kondycję skóry i włosów. Co dokładnie warto o nim wiedzieć?

czytaj całość
Olej lniany – sposób na zdrowie i urodę
Olej lniany – sposób na zdrowie i urodę

Tłoczony na zimno olej lniany jest źródłem wielu cennych składników, takich jak wielonienasycone kwasy tłuszczowe w tym omega 3. Dodatkowo jest bogaty w witaminę E, przez co działa łagodząco i regenerująco na skórę, dlatego chętnie wykorzystywany jest nie tylko w kuchni, ale także do pielęgnacji.

czytaj całość
Olej z czarnuszki. Sposób na zadbaną skórę, piękne włosy i paznokcie
Olej z czarnuszki. Sposób na zadbaną skórę, piękne włosy i paznokcie
Dobrej jakości olej z czarnuszki ma szerokie zastosowanie nie tylko w kuchni, ale też w kosmetyce. Z powodzeniem może zastąpić kosmetyki kupowane w drogeriach, a jego regularne stosowanie ma wyjątkowo korzystny wpływ na skórę oraz włosy. Wszystko dzięki zawartym w czarnuszce cennym kwasom tłuszczowym, witaminom oraz składnikom o silnym przeciwzapalnym działaniu. Przeczytaj, jak najskuteczniej stosować olej z czarnuszki na twarz, by przywrócić skórze gładkość i blask.

czytaj całość
Olej sezamowy na twarz
Olej sezamowy na twarz

Wykorzystanie oleju sezamowego na skórę twarzy to niezwykle popularny zabieg. Przede wszystkim wspomaga on pielęgnację cery tłustej, która nierzadko nie jest odpowiednio nawilżana i odżywiana, a tym samym wbrew pozorom przesusza się częściej niż cera sucha.

 

czytaj całość
Olej z pestek moreli na skórę
Olej z pestek moreli na skórę

Naturalne kosmetyki często są ciekawą i atrakcyjną alternatywą dla drogeryjnych produktów. Zachęcają nas przede wszystkim wszechstronnym zastosowaniem, a także ceną. Jednym z takich rozwiązań, idealnym do każdego typu cery jest olej z pestek moreli, idealny do stosowania na skórę. 

czytaj całość
Olej z wiesiołka na twarz
Olej z wiesiołka na twarz
Olej z wiesiołka jest jednym z popularnych olejów naturalnych, szeroko wykorzystywanych w kosmetyce. Poleca się go także do stosowania na twarz, zwłaszcza w problemach takich jak trądzik, egzema, łuszczyca. Jak olej z wiesiołka wpływa na cerę? Czy olej z wiesiołka zamiast kremu do twarzy to dobry pomysł? Olej z wiesiołka a trądzik hormonalny — jakie istnieją zależności? Czy warto go stosować? Dziś porozmawiamy o rodzajach cery, dla której sprawdzi się olej z wiesiołka.
czytaj całość
Olej konopny właściwości
Olej konopny właściwości i zastosowanie

Olej konopny i jego właściwości to coś, o czym możemy powiedzieć „cudze chwalicie, a swego nie znacie”. Olej, o którym tu mówimy to dziecko naszej rodzimej rośliny i polskiej produkcji. Konopie siewne, z których jest on produkowany jedynie z nazwy i nieco swą budowę przypominają owe niesławne konopie indyjskie, z których wytwarzana jest marihuana. Zwykłe konopie siewne nie mają żadnych właściwości psychotropowych, za to można z nich wytwarzać znakomitej jakości olej. Poznaj właściwości zdrowotne oleju konopnego i jego zastosowanie, nie tylko w kuchni.

 

czytaj całość
O czym chcesz dzisiaj poczytać?

Tematyka

Zastosowanie

732 080 803
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium