Składniki
Napary na wodzie osmotycznej (z BIO herbat: zielonej, czarnej, Yerba Mate, Rooibos) BIO cukier trzcinowy, BIO symbiotyczna kultura bakterii i drożdży Kombucha
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia:
Polska
Dla kogo: Znakomicie gasi pragnienie i świetnie smakuje. Polecany dla wszystkich, którzy szukają orzeźwiającego, zdrowego napoju.
Kolor i smak: Jasny kolor i słodko-kwaśny, herbaciany smak to typowe cechy kombuchy. Może ona zawierać osad, który jest zupełnie naturalny. Przed użyciem dobrze jest obrócić buteleczkę, tak żeby zawartość się wymieszała.
Informacja dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to miesiące od daty produkcji, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na kapslu. Kombucha jest przygotowywana małymi partiami - na świeżo, co oznacza, że nie stoi ona na półce.
Przechowywanie: Kombuchę należy przechowywać w lodówce (w temperaturze około 2-6 stopni) przed jak i po otwarciu. Przeznaczona do spożywania na zimno. Należy ją wypić do 24h od otwarcia.
Gazowanie kombuchy:
Nasza kombucha to produkt żywy, który wciąż pracuje. Może lekko gazować, dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Kombuchę należy mocno schłodzić, wówczas gazowanie się zmniejsza.
Wartości odżywcze
Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna25 kJ / 6 kcal
tłuszcz0 g
węglowodany1,4 g
w tym cukry1,4 g
białko0,6 g
sól1,37 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych
Ukryj tabelę wartości odżywczych