Składniki
100% miód rzepakowy kremowany
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia i rok zbiorów:
Polska / 2020
Dla kogo:
Sprzyja regeneracji organizmu w okresie wyczerpania i przemęczenia, po przebytych infekcjach. To super produkt wspierający serce.
Barwa i zapach:
Ma bardzo szczególny kolor. W postaci płynnej jest niemal przezroczysty - jednak bardzo szybko krystalizuje. W formie stałej przyjmuje jasną, niemal białą barwę. Niektórzy porównują jego wygląd do smalcu. Ma delikatny aromat kwiatów rzepaku.
Smak:
Jeden z najsłodszych i najłagodniejszych miodów - stąd jego popularność, zupełnie pozbawiony goryczy. Miód rzepakowy kremowany to ulubieniec maluchów.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty powstania, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Miód rzepakowy Olini przygotowywany jest w małych ilościach, w okresie kwitnienia rzepaku.
Przechowywanie:
Miód ma bardzo długi termin ważności, lecz aby zachował swoje właściwości jak najdłużej, musi być odpowiednio przechowywany. Najlepiej przechowywać go w suchym i chłodnym miejscu. Ważne, aby słoik z miodem był szczelnie dokręcony, ponieważ miód łatwo chłonie zapachy oraz wilgoć.
Informacje dla alergików:
Miód to naturalny produkt pszczeli. Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność. Dietetycy nie zalecają podawania miodu dzieciom poniżej roczku.