Składniki
100% ocet balsamiczny, Aceto Balsamico (60% gotowany moszcz winogronowy, ocet winny)
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia:
Włochy, Modena
Dla kogo:
Wzbogaca smak potraw, deserów i lodów. To idealny produkt dla osób poszukujących wyjątkowych smaków i aromatów w kuchni.
Kolor i smak:
Ma ciemnobrazową barwę i niepowtarzalny aromat, to prawdziwa eksplozja smaków.
Kwasowość i gęstość:
Gęstość: 1,18g/l, o konsystencji płynnej, kwasowość: 6%
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty przygotowania, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Ocet balsamiczny produkowany jest z winogron, zbieranych wczesną jesienią, następnie dojrzewa przez wiele miesięcy. Ten produkt, odpowiednio przechowywany nie będzie się psuł, a wraz z upływem czasu nabierze głębi i szlachetności.
Przechowywanie:
Ocet balsamiczny najlepiej przechowywać w temperaturze od 10 do 18 stopni Celsjusza, w ciemnym i chłodnym miejscu. Ocet nie lubi światła ani ciepła.
Informacje dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Wartości odżywcze
Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna860 kJ / 220 kcal
tłuszcz0 g
węglowodany45,1 g
w tym cukry44,8 g
białko0 g
sól0 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych
Ukryj tabelę wartości odżywczych