Dlaczego warto sięgnąć po ocet balsamiczny Olini?
Tradycyjny ocet balsamiczny z Modeny to wspaniały dodatek w każdej kuchni. Aromatyczny, pyszny, przygotwany według tradycyjnych receptur. Chcemy dzielić się tym co smaczne, zdrowe, prosto z natury - taki jest właśnie ocet balsamiczny Olini:
Najlepsze winogrona
Ocet balsamiczny Olini przygotowywany jest ze starannie wyselekcjonowanych włoskich winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana i Montuni. Owoce zbierane są we Włoskiej Modenie, kolebce octu balsamicznego. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości owoców otrzymamy ocet, który będzie miał pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji
Receptura i sposób przygotowywania octu balsamicznego Olini przekazywana jest od pokoleń. Ocet przygotowuje się raz w roku po zbiorze winogron. Nastawiany z moszczu połączonego z octem winnym, powoli dojrzewa w drewnianych beczkach. Każda faza dojrzewania jest w pełni monitorowana, aby zagwarantować najwyższą jakość produktu.
Mała skala
Nasze octy nie są dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne są dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze octy wysyłamy do Was w ciemnych butelkach z grubego szkła (w trosce o wrażliwe bakterie probiotyczne), a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.