Składniki
50% ocet malinowy, 50% ocet jabłkowy
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia:
Polska
Dla kogo:
Dla wszystkich dbających o szczupłą sylwetkę. Polecany w walce z przeziębieniem i infekcjami, znajduje zastosowanie także w kosmetyce.
Kolor i smak:
Ocet ma delikatna różową barwę, lekko wyczuwalny słodki i orzeźwiający smak o owocowym aromacie.
Informacja dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Ocet jabłkowy to naturalny konserwant żywności, nie ulega zepsuciu.
Przechowywanie:
Ocet warto trzymać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła.
Osad:
Z czasem na dnie butelki może pojawić się osad a u góry matka octowa - są to zjawiska naturalne i nie należy się ich obawiać.
Gazowanie octu:
Nasz ocet to produkt żywy, który wciąż pracuje. Może gazować, pienić się i zwiększać swoją objętość. Jest to zupełnie naturalny proces, który nie świadczy o tym ze ocet się zepsuł, ale że nadal pracuje. Jest to częste przy
naturalnych, niepasteryzowanych octach - dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Ocet należy mocno schłodzić i trzymać szczelnie zakręcony, wówczas gazowanie się zmniejsza.