Składniki
100% olej z kopry kokosowej tłoczony na zimno
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia kopry:
Indonezja
Dla kogo:
Olej kokosowy ze względu na unikalny profil kwasów tłuszczowych uważany jest za najbardziej wszechstronny olej świata. Zawiera cenny kwas laurynowy i kaprylowy. Znajdzie zastosowanie w kuchni, a także jako wielozadaniowy naturalny kosmetyk, szczególnie polecany do pielęgnacji skóry niemowląt.
Kolor i smak:
Olej kokosowy ma białą barwę, po podgrzaniu staje się przezroczysty. Charakteryzuje się pysznym kokosowym smakiem i aromatem.
Informacja dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty wytłoczenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Oleje w naszej rodzinnej olejarni Olini tłoczymy małymi partiami, na świeżo oznacza to, że olej kokosowy nie stoi na półce. Ten, który do Was wyślemy będzie miał maksymalnie 2-5 dni.
Przechowywanie:
Olej kokosowy można przechowywać w temperaturze pokojowej, w zamkniętej szafce. Chronić od światła.
Konsystencja:
W temperaturze pokojowej olej przyjmuje konsystencję stałą, po rozgrzaniu na patelni staje się płynny.
Wartości odżywcze
Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna3700 kJ / 900 kcal
tłuszcz100 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone90 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone8 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone2 g
węglowodany0 g
w tym cukry0 g
białko0 g
sól0 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych
Ukryj tabelę wartości odżywczych