Dlaczego warto sięgnąć po olej kokosowy Olini?
W naszej rodzinnej olejarni tłoczymy jedynie najlepszej jakości olej kokosowy. Jeszcze niedawno tłoczyliśmy go jedynie dla siebie i naszych bliskich, teraz chcemy dzielić się tym co najlepsze z naszymi klientami:
Najlepszy surowiec
Nasz olej tłoczymy ze starannie wyselekcjonowanego miąższu kokosowego pochodzącego z Indonezji. W kopry zaopatrujemy się u sprawdzonych dostawców, do których mamy wieloletnie zaufanie. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości surowca otrzymamy olej spożywczy, który będzie miał pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji
Olej kokosowy tłoczymy na zimno, w prasach ślimakowych, w których temperatura tłoczenia nie przekracza 35°C. Naszego oleju nie filtrujemy, nie rafinujemy ani nie oczyszczamy, dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Olej kokosowy to produkt, po który chętnie i często sięgają nasi klienci W związku z tym tłoczymy go niemal codziennie, na bieżąco, w porcjach odpowiadających zapotrzebowaniu. Pozwala nam to wysyłać do Was wyłącznie najświeższy olej.
Mała skala
Olejów nie tłoczymy do dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze oleje wysyłamy do Was w ciemnych butelkach z grubego szkła (w trosce o wrażliwe kwasy tłuszczowe), a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.