Opinie ekspertów

"To jeden z moich ulubionych olejów, ponieważ jest tak delikatny, że smakuje praktycznie każdemu, nawet najbardziej wybrednemu podniebieniu. Dostarcza wielonienasyconych kwasów, których nasz organizm samodzielnie nie produkuje. Tymczasem są one niezbędne do powstawania prostaglandyn, które biorą udział w reakcji zapalnej, równowadze hormonalnej i budują potencjał na lata. Co więcej chronią przed chorobami cywilizacyjnymi-wysokim cholesterolem, miażdżycą, nadciśnieniem, czy otyłością. "

“Ukochany olej Asi i jej dziewczyn. Ma bardzo delikatny i przyjemny smak. Można go dodawać do niemal każdych dań na zimno. Do śniadaniowej kaszy, polać sałatkę do obiadu, czy wypić przed snem. Olej lniany zawiera bogactwo cennych wielonienasyconych kwasów Omega-3 (kwas linolenowy) oraz Omega-6 (kwas linolowy). Pijemy go codziennie.”

“Olej lniany – jako esencja z ziaren, zawiera wyższy poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3.
Sprawdza się więc w, walce ze złym cholesterolem, z lekkim nadciśnieniem, poprawia również funkcję skóry, przyśpiesza gojenie się ran, jest korzystne w PCOS."