Opinie ekspertów

"Tutaj mamy nasz ulubiony domowy olej. Olej z pestek dyni. Zjadamy go po prostu solo, jako przystawka. Świetnie się też sprawdza w roli dodatku do zup kremów, do lodów waniliowych i do surówek z marchewką. Ma niesamowity – głęboki orzechowy aromat i nieziemski finisz. Cudownie doładowuje dania.”

“Uwielbiam za jego kolor i lekko orzechowy smak. Na dodatek działa przeciwzapalnie i poprawia odporność organizmu. Jeśli olej z czarnuszki ma dla Was zbyt intensywny smak a szukacie oleju, który będzie pomagał w walce z infekcjami i poprawiał odporność to zdecydowanie polecam olej z pestek dyni. Pasuje do zup kremów, pieczonych warzyw, past kanapkowych, makaronów i oczywiście sałatek. Mój ulubiony zestaw to burak, ser feta, rukola i olej z pestek dyni plus odrobina octu balsamicznego. Spróbujcie!”