Dlaczego warto sięgnąć po oliwę z oliwek Olini?
W naszej rodzinnej olejarni tłoczymy jedynie najlepszej jakości oleje. Teraz nasza oferta rozszerza się o oliwę z oliwek. Długo szukaliśmy producenta, który spełni nasze oczekiwania i będzie dzielił z nami przywiązanie do świeżości i jakości swoich produktów. W końcu się udało! Wybraliśmy producenta z Hiszpanii, który zapewnia taką samą wysoką jakość i świeżość oliwy, którą chcemy dzielić się z naszymi klientami:
Najlepsze oliwki
Nasza oliwa tłoczona jest ze starannie wyselekcjonowanych owoców drzewek oliwkowych, są to gatunki: Arbequina (50%) oraz Picual (50%). Oliwki pochodzą z jesiennych zbiorów i są tłoczone tuż po zebraniu. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości surowca otrzymamy oliwę, która będzie miała pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji
Oliwa z oliwek tłoczona jest na zimno, w prasach ślimakowych, w których temperatura tłoczenia nie przekracza 35°C. Nasza oliwa jest niefiltrowana, nierafinowana i nieoczyszczana, dzięki czemu zachowuje ona swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe. Oliwa z oliwek Olini pochodzi z pierwszego tłoczenia.
Mała skala
Olejów nie tłoczymy do dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Naszą oliwę wysyłamy do Was w ciemnych butelkach z grubego szkła (w trosce o wrażliwe kwasy tłuszczowe), a dodatkowo na czas transportu pakujemy ją w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.