Składniki
sok z owoców czarnego bzu, tłoczony na zimno i pasteryzowany, 25% cukier
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia:
Polska
Dla kogo: Dla tych, którzy szukają domowego sposobu na radzenie sobie z przeziębieniem. Wspomagająco przy kaszlu i początkach infekcji. Ze względu na słodki smak jest szczególnie polecany dla dzieci.
Kolor i smak:
Syrop ma barwę ciemnogranatową, wpadająca w rubinowy odcień, smakuje intensywnie, słodko i owocowo. Syrop jest naturalnie mętny.
Informacja dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Przed otwarciem warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się naturalny osad, który po zamieszaniu powinien połączyć się z cieczą. Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i spożyć do 10 dni.
Przechowywanie:
Przechowywać w lodówce, chronić od światła.
Nasze uwagi:
Syrop z owoców czarnego bzu powstaje podczas wyciskania całych owoców. Powstaje na bazie naturalnego soku a nie koncentratu, Dla utrzymania świeżości na dłużej, syrop został poddany pasteryzacji.
Wartości odżywcze
Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna697 kJ / 164 kcal
tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
węglowodany40 g
w tym cukry40 g
białko0,7 g
sól0 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych
Ukryj tabelę wartości odżywczych