Składniki
sok z jagody kamczackiej tłoczony na zimno i pasteryzowany, 25% cukier
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia:
Polska
Dla kogo:
Syrop z jagody kamczackiej będzie odpowiedni dla każdego, kto chce zadbać o odporność i zdrowie własne i najbliższych. Szczególnie dla seniorów, kobiet w ciąży i dzieci. Dla wszystkich tych, którzy chcą sięgnąć po jagody kamczackie ale nie przepadają za ich kwaśnym smakiem. Może stanowić 1 z 5 porcji owoców w codziennej diecie.
Kolor i smak:
Syrop ma barwę ciemnoczerwoną, smakuje intensywnie, słodko i jagodowo. Syrop może być mętny, jest to naturalne zjawisko.
Informacja dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Przed otwarciem warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się naturalny osad, który po zamieszaniu powinien połączyć się z cieczą. Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i spożyć do kilku dni.
Przechowywanie:
Przechowywać w lodówce, chronić od światła.
Nasze uwagi:
Syrop z jagody kamczackiej powstaje podczas wyciskania całych owoców. Powstaje na bazie naturalnego soku a nie koncentratu. Dla utrzymania świeżości na dłużej, syrop został poddany pasteryzacji.
Wartości odżywcze
Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna614 kJ / 145 kcal
tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
węglowodany36 g
w tym cukry34 g
białko0 g
sól0 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych
Ukryj tabelę wartości odżywczych