Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa od 9,90 zł
Darmowa dostawa od 199 zł

Szukaj

Opinie ekspertów

Pan Tabletka
“Uwielbiam. Dla mnie zakwas z buraków jest synonimem harmonijnego, wyrazistego w smaku przetworu, który wszechstronnie wzmacnia organizm. W zakwasie z buraków – w mojej ocenie – najcenniejsze są te składniki: biodostępne żelazo duża zawartość kwasu foliowego wysoka zawartość witamin z grupy B związki azotowe – obniżają ciśnienie, poprawiają wydolność betaina – czyli ten czerwony barwnik, działający jako zmiatacz wolnych rodników i wspiera wątrobę minerały – potas, cynk, magnez pierwiastki śladowe – np.: kobalt, miedź Ten zestaw nadaje zakwasom właściwości krwiotwórcze i czyni zakwas buraczany doskonałym produktem na wyprowadzenie organizmu z anemii i podbicie żelaza. Oczywiście zakwas to naturalny probiotyk. Możemy go potraktować jako środek, który ma wzmocnić odporność organizmu, szczególnie po antybiotykoterapii i zadbać o odbudowę prawidłowej flory jelit.” Pan Tabletka, http://pantabletka.pl
Małgorzata Jackowska
"W okresie ciąży znacząco zwiększa się zapotrzebowanie na żelazo. Przyszła mama musi dostarczyć żelazo nie tylko sobie, ale też rozwijającemu się dziecku. Maluszek w życiu płodowym gromadzi zapasy żelaza, które po urodzeniu zazwyczaj wystarczają do około 6 miesiąca życia. Po tym czasie należy zacząć rozszerzać dietę niemowlaka o produkty stałe bogate w żelazo, aby dostarczyć dziecku odpowiednią ilość tego pierwiastka wraz z pożywieniem. W kolejnych latach życia dziecka także należy dbać o to, by w jego diecie nie zabrakło produktów zawierających żelazo.

Szacuje się, że na całym świecie około 42% dzieci do 5 roku życia oraz 40% kobiet w ciąży cierpi na anemię.

Jeśli chodzi o kiszonki, to najwięcej żelaza znajdziemy w zakwasie z buraków, jest tam również witamina C, dzięki której żelazo łatwiej się przyswaja w naszym organizmie. Zakwas buraczany to także źródło kwasu foliowego, witamin z grupy B oraz żywe kultury bakterii. To napój probiotyczny, który poza tym, że wspiera układ krwionośny, jednocześnie dba o naszą odporność..” 
https://rozszerzaniediety.pl
Alaantkoweblw
“Zakwasy Olini to świetne napoje probiotyczne. Smakują bardzo specyficznie! Zakwasy są smaczne, ale mają oryginalny posmak. Lekko, hmm… jakby to określić – kwaśny-ostry-a na końcu słodkawy:) Nasze starsze dzieci chętnie je piją. Antek to w ogóle lubi – ma swoje buteleczki w lodówce i … pije „z gwinta”;) Alaantkoweblw, https://alaantkoweblw.pl
“My raczymy się Zakwasem z buraków. Kiedyś się z tego śmiałam, nawet publicznie wyrażałam opinie, że nie wiem, co musiałoby się wydarzyć, abym z rana sięgnęła po zakwas z buraków, a teraz pijemy na zdrowie i zamawiamy kolejne buteleczki. Bo odporność zaczyna się w jelitach! Tak więc to, co jemy i pijemy, ma ogromne znaczenie dla zdrowia." Dagmara z bloga Cała Reszta, www.calareszta.pl
“Żelazo jest o tyle istotne, że jego zasoby w ciąży mogą wpływać na masę urodzeniową dziecka, a niedobory mogą sprzyjać przedwczesnemu porodowi. [...] Żeby poprawić stan żelaza w organizmie, można wykorzystać właśnie zakwas buraczany. Wysoka zawartość witaminy C poprawia wchłanianie tego ważnego pierwiastka. Szczególnie dla mam wegetarianek lub weganek zakwas może być jego świetnym źródłem.” Hafija, Hafija.pl

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt
Korzystasz z darmowej dostawy!

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze: 199 zł

0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj darmową dostawę!

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj