Składniki
Kapusta czerwona, woda, sól kłodawska niejodowana
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia:
Polska
Dla kogo:
Polecany dla osób dbających o zdrowe żywienie, Ph oraz oczyszczenie jelit, dla sportowców, a także po antybiotykoterapii.
Kolor i smak:
Mętny, fioletowo-czerwony kolor, wyrazisty i mocno kwaskowaty smak, może wydawać się bardziej pikantny, niż ten z białej kapusty. Może zawierać naturalny osad.
Informacja dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 1 miesiąc od daty ukiszenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie kiszonki są przygotowywane małymi partiami, na świeżo oznacza to, że zakwas nie stoi na półce.
Przechowywanie:
Zakwas z czerwonej kapusty trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni) przed jak i po otwarciu. Przeznaczony do spożywania na zimno i surowo.
Gazowanie zakwasu:
Nasz zakwas to produkt żywy, który wciąż pracuje. Może lekko gazować, dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Zakwas należy mocno schłodzić, wówczas gazowanie się zmniejsza.
Wartości odżywcze
Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna39 kJ / 9,3 kcal
tłuszczxtagstartz0,1 g