Składniki
Kapusta biała, woda, sól kłodawska niejodowana
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia:
Polska
Dla kogo:
Polecany dla osób dbających o zdrowe żywienie, Ph oraz oczyszczenie jelit, dla sportowców, a także po antybiotykoterapii.
Kolor i smak:
Mętny, jasny kolor, kwaskowaty smak charakterystyczny dla kiszonek. Może zawierać naturalny osad.
Informacja dla alergików:
Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia:
Termin przydatności do spożycia to 3 miesiące od daty ukiszenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie kiszonki są przygotowywane małymi partiami, na świeżo oznacza to, że zakwas nie stoi na półce.
Przechowywanie:
Zakwas z kapusty trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni) przed jak i po otwarciu. Przeznaczony do spożywania na zimno i surowo.
Gazowanie zakwasu:
Nasz zakwas to produkt żywy, który wciąż pracuje. Może lekko gazować, dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Zakwas należy mocno schłodzić, wówczas gazowanie się zmniejsza.
Wartości odżywcze
Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna40 kJ / 9,5 kcal
tłuszcz0 g
węglowodany1,6 g
w tym cukry0,2 g
białko0,8 g
sól2,11 g
Liczba bakterii fermentacji mlekowej: 2,7 * 107 jtk/ml
Pokaż tabelę wartości odżywczych
Ukryj tabelę wartości odżywczych