Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa
Darmowa dostawa od 199 zł

Szukaj

Sklep SOKI Syrop z rokitnika i aronii Olini

Syrop z rokitnika i aronii Olini

39,90

Syrop z owoców rokitnika i aronii Olini powstaje na bazie zimotłoczonych soków z tych owoców. Do jego produkcji dodawany jest jedynie cukier. To gęsty, mętny napój, który wyśmienicie sprawdzi się jako dodatek do wody lub soku. W pełni oddaje smak, aromat i wartości tych owoców. Szczególnie wybierany przez rodziców dla swoich pociech oraz osoby sięgające po naturalne produkty na poprawę samopoczucia i kondycji całego ciała.

  • 250 ml

Tłoczone na zimno, z całych owoców
Czas realizacji:  4 - 6 dni roboczych
Darmowa dostawa  od 199 zł

rokitnik i aronia to najbogatsze źródło witaminy C

bomba witamin i antyoksydantów

z całych i polskich owoców, nie z koncentratu

Syrop z rokitnik i aronii - właściwości

Połączenie soku z owoców rokitnika z sokiem z owoców aronii to świetny duet o ciekawym smaku. Ta mieszanka soków polecana jest w codziennej diecie jako jej urozmaicenie i wzbogacenie w witaminy, flawonoidy i antocyjany. Dodany do niego cukier czyni ten napój gęstszy i poprawia smak.

Syrop z rokitnika i aronii Olini powstaje ze świeżych owoców aronii i rokitnika, tłoczony jest na zimno, dodawany jest do niego cukier trzcinowy, nie zawiera barwników, konserwantów, ani poprawiaczy smaku.

Jest bardzo intensywny w smaku, oddaje nutę owoców aronii i rokitnika, jest słodki, lekko kwaskawy i cierpki. Dzięki pasteryzacji zachowuje smak i wartości na dłużej, można po niego sięgnąć nawet po wielu miesiącach od zbiorów.

Owoce rokitnika i aronii - bogactwo witamin i antyoksydantów

Rokitnik to roślina dziko występująca w Polsce tylko na dwóch obszarach: Pomorza oraz Pieniny, jest pod częściową ochroną, dlatego aby pozyskać jej owoce potrzebna jest specjalna uprawa. Ma postać krzewów, przypominających drzewka oliwne, łatwo go poznać po charakterystycznych żółto-pomarańczowych owocach. Nazywany jest "Złotem Syberii" albo "Rosyjskim ananasem". Owoce rokitnika pozostają na krzewach przez cały rok, aby wykorzystać je do przetworów warto sięgać te po pierwszych przymrozkach.

W smaku są bardzo charakterystyczne, niekoniecznie słodkie z lekkim posmakiem ananasa. Są niezwykle bogate w witaminę C,inne witaminy, antyoksydanty, aminokwasy i kwasy tłuszczowe.  Rokitnik to roślina oleista, z jej pestek tłoczy się olej, a miąższ owoców, który bogaty jest w pektyny, wykorzystywany jest do produkcji soków i konfitur. To bogactwo kwasu foliowego tak ważnego dla kobiet planujących ciążę.

Zarówno owoce rokitnika jak i aronii bogate są w witaminą C. Odpowiednio przetworzone np. w postaci pasteryzowanych soków czy syropów pozwalają cieszyć się bogactwem tej witaminy przez okrągły rok co stanowi świetną alternatywę dla importowanych owoców cytrusowych.

Soczyste owoce aronii, wykorzystuje się do produkcji przetworów, soków i farmaceutyków. Owoce aronii dojrzewają pod koniec lata, zmieniają wtedy barwę z zielonej na ciemnogranatową, a wraz z nadejściem jesieni robią się słodsze i mniej cierpkie. Od ich ciemnego zabarwienia i ze względu na bogactwo minerałów i witamin jakie zawiera - aronię nazywa się „czarnym skarbem”. Ciemną barwę owoce te zawdzięczają bioflawonoidom, których mają w składzie o wiele więcej niż inne rośliny z tej rodziny.

Składniki

43,5% sok z owoców rokitnika, 43,5% sok z owoców aronii tłoczony na zimno i pasteryzowany, 25g/100g cukier trzcinowy

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany dla osób starszych, dla wzmocnienia układu krwionośnego, a także dla dzieci przy wsparciu odporności. Może stanowić 1 z 5 porcji owoców w codziennej diecie.
Kolor i smak: Syrop ma barwę pomarańczowo-brunatną, o intensywnym, słodko-cierpkim smaku. Syrop jest naturalnie mętny.
Informacja dla alergików: Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Przed otwarciem warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się naturalny osad, który po zamieszaniu powinien połączyć się z cieczą. Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i spożyć do 10 dni.
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce, chronić od światła.
Nasze uwagi: Syrop z rokitnika i aronii powstaje podczas wyciskania całych i ekologicznych owoców. Nie jest to sok z koncentratu. Dla utrzymania świeżości na dłużej, syrop został poddany pasteryzacji.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna567 kJ / 135 kcal
tłuszcz2,01 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
węglowodany28,4 g
w tym cukry24,5 g
białko0,4 g
sól0 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych Ukryj tabelę wartości odżywczych

Syrop z owoców rokitnika i aronii - zastosowanie

Ten bardzo intensywny w smaku, słodki i cierpki syrop można wypijać prosto z łyżki lub małego kieliszka

  • można spożywać do w postaci nierozcieńczonej, albo wymieszać z wodą lub ulubionym napojem
  • wyśmienicie smakuje z letnią herbatą.

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze:

199 zł
0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj

darmową dostawę!

  • Naturalna multiwitamina
  • Ulubieniec kobiet w ciąży
  • Źródło łatwo przyswajalnego żelaza

Zakwas z buraków Olini

od 19.90

  • Dla osób dbających o układ krążenia
  • Źródło NNKT w diecie
  • Połączenie olejów lnianego i z czarnuszki

Olej dla serca Olini

od 23.90

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie