🎁 DZIEŃ NAUCZYCIELA - pyszne i zdrowe zestawy
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Dżem z jagód leśnych Olini

4.0 (1 opinii)
  • Gęsty od jagód z bieszczadzkich lasów
  • Z całymi owocami
  • Bez sztucznych dodatków
Cena: 49,90 zł 49.90












Słoiczek i zakrętka nadają się do recyklingu. Nie trzeba usuwać etykiet ze szkła przed wyrzuceniem.
ilość - + szt.
Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Dżem z jagód leśnych jest gęsty od owoców wciąż pachnących lasem, skąpanych w lśniącym sosie. To smak najbardziej soczystych, czarnych borówek o niebieskawym połysku, zerwanych tuż przed zjedzeniem, zamknięty w słoiczku.

z naturalną pektyną

81 g / 100 g

minimum owoców

Domowy dżem jagodowy

Dżem z jagód leśnych Olini smakuje jak domowe przetwory od babci. Nic dziwnego – powstał według tradycyjnych receptur dawnych bieszczadzkich gospodyń, które z sercem odtworzyli współcześni rzemieślnicy.

Dżem jagodowy ma smak prawdziwych owoców z czystych górskich lasów. Przyrządzany jest z dorodnych, soczystych i zbieranych ręcznie leśnych jagód.

Nasz domowy dżem z jagód to idealne połączenie słodyczy i cierpkości. Pachnie lasem!

Nasz naturalny dżem jagodowy to produkt dla fanów prostych składów. Jest wolny od zbędnych dodatków: syropu glukozowo-fruktozowego, konserwantów, sztucznych zagęszczaczy czy wody.

To dżem z jagód z pektyną, której zawdzięcza swoją gęstość. Przetwory z leśnych jagód wyróżniają się długą trwałością, a my – jak dawniej – wzmacniamy ją pasteryzacją i cukrem, który ma dobre właściwości konserwujące.

Dżem z jagód leśnych – właściwości

Owoce borówki czarnej od wieków medycyna ludowa stosuje w leczeniu biegunek i chorób jelit. Swoje właściwości zawdzięczają antocyjanom i garbnikom.

Czarne jagody zalecane są także przy biegunkach u dzieci. Według badań podobnie działają przetwory z tych owoców, jak np. dżem z jagód leśnych.

Cenne składniki borówki czarnej wykorzystuje się w geriatrii i okulistyce. Preparaty z niej stosuje się również przy schorzeniach układu krążenia czy wrzodach żołądka oraz jako środek przeciwzapalny. Świetnie sprawdza się też w gojeniu ran.

Marmolady i kompoty z jagód leśnych zalecane są przy stanach zapalnych jamy ustnej i gardła.

Warto wiedzieć

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Bezpieczny dla kobiet w ciąży i dzieci. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Nie zawiera glutenu.

Smak: Jagodowy, idealna równowaga między cierpkością a słodyczą.

Zapach: Jagodowy, z nutką lasu.

Konsystencja: Produkt gęsty, z całymi owocami.

Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.

Przechowywanie: Dżem należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze 10-15°C. Po otwarciu należy trzymać w lodówce.

Skład

Jagody leśne*, cukier, pektyna (naturalna substancja żelująca). Produkt pasteryzowany. *Sporządzono z nie mniej niż 81 g owoców na 100 g produktu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100g
Wartość energetyczna 624 kJ / 149 kcal
tłuszcz 0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
węglowodany 34 g
- w tym cukry 32 g
białko 0,6 g
sól 0 g

Dżem z jagód – zastosowanie

Dżem z jagód leśnych najlepiej smakuje ze słoiczka i na kanapkę! Będzie też dobrym dodatkiem do:

  • jagodzianek
  • pierogów
  • serników, pączków i innych wypieków
  • gofrów
  • naleśników
  • makaronów
  • białego sera
  • jogurtu naturalnego i granoli
  • lodów
  • sosów

Dżem z jagód – cena

Rzemieślniczy dżem z jagody leśnej z dużą ilością owoców, odpowiednio zebranych i przygotowanych – może kosztować tyle samo lub więcej, co ten z hipermarketu. Dlatego warto przyjrzeć się jego składowi.

Naturalny dżem z czarnych jagód leśnych nie zawiera zbędnych substancji, w tym niezdrowego syropu glukozowo-fruktozowego czy wody.

Koniecznie sprawdź również, czy dżem z czarnej jagody ze sklepowej półki zasłużenie ma na swojej etykiecie znaczek eko.

Dżem z jagód leśnych domowej roboty – przepis

Dlaczego nasz dżem z jagód leśnych smakuje jak tradycyjny, domowy? Bo nasze przetwory powstają z całych owoców! Dojrzałych, rozgrzanych letnim słońcem. Zaraz po zbiorach są dokładnie myte, a następnie małymi partiami wrzucane do zwykłego garnka. Takiego, który każdy ma w domu. Nasze dżemy nie są efektem masowej produkcji.

Owoce gotowane są na prawdziwym ogniu, we własnym soku – nie dolewa się do nich wody.

Dżem, jak robi się to od wieków, jest słodzony cukrem – dla smaku i jego dobrych właściwości konserwujących.

Dlaczego warto sięgnąć po Dżem z jagód leśnych Olini?

Najlepszy surowiec

Nasz dżem z jagód powstaje z najlepszej jakości owoców z bieszczadzkiego lasu. Dokładnie takich, z których przetwory robiły tamtejsze babcie. Poznasz to po jego smaku, zapachu i wartościach odżywczych. Dżemy Olini konserwowane są naturalnie - dzięki pasteryzacji i cukrowi. Są to produkty naturalne, bez sztucznych dodatków.

Odpowiedni proces produkcji

Nasz dżem jagodowy to produkt rzemieślniczy. Każdy jego słoiczek przygotowywany jest ręcznie w naszej zaprzyjaźnionej manufakturze.

Mała skala

Naszych dżemów nie znajdziesz w dużych sklepach. Nie stoją na półkach. Do Ciebie trafiają świeże produkty, które pochodzą z małej partii.

Bezpieczny transport

Każdy nasz produkt na czas transportu pakujemy w styropianowy termos (cały czas pracujemy nad bardziej ekologicznymi opakowaniami) dla bezpieczeństwa i ochrony przed temperaturą i światłem słonecznym.

Najczęściej zadawane pytania

Dlaczego nasz naturalny dżem jagodowy jest słodzony cukrem?

Cukier w naszych dżemach ma podwójną funkcję. Po pierwsze sprawia, że smak produktu jest mniej cierpki. Po drugie, ma też dobre właściwości konserwujące. Dzięki cukrowi nasz produkt jest w 100% naturalny, wolny od dodatkowych konserwantów i syropu glukozowo-fruktozowego.
Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

Idealne uzupełnienie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium