-10% ulubieńcy kobiecego zdrowia tylko do 07.10!
📦 Darmowa dostawa z DPD Pickup do 09.10 na terenie Polski 📦
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 0,01 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Ocet z jabłek Rubin Olini

  • Ponad dwuletnia, naturalna fermentacja
  • Z pysznych, polskich jabłek odmiany Rubin
  • Rekomendowany przez Fundację Insulinooporność
Cena: 26,91 zł 26.91



























Przy średnim zużyciu (ok. 1 łyżka dziennie) butelka 500 ml wystarcza na 1 miesiąc.
ilość - + szt.
Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
Darmowa dostawa: od 0.01 zł Zobacz koszty dostawy
Ocet z jabłek Rubin Olini powstaje z pięknych czerwonych jabłek odmiany Rubin. Poddajemy je ponad dwuletniemu procesowi fermentacji octowej, bez siarczynów, sztucznych dodatków, konserwantów i barwników. Podczas dwuetapowej fermentacji z owoców otrzymujemy aromatyczny, lekko różowy, aktywny biologicznie ocet o kwasowości 5 %. Octu nie rozcieńczamy, nie filtrujemy ani nie pasteryzujemy. Dzięki temu zachowuje wszystkie swoje właściwości.

naturalna, dwuetapowa fermentacja

jabłka Rubin od polskiego sadownika

Ocet z jabłek rubin – właściwości

Oczyszczające i bakteriobójcze właściwości octu są znane i doceniane od tysiącleci. Dawniej z pomocą kwasu octowego leczono problemy trawienne i infekcje, używano go do dezynfekcji ran, a także dbano z jego pomocą o urodę.

Ocet jabłkowy powstaje z jabłek, owoców które są kopalnią witamin i składników odżywczy. Pektyny i bioflawonoidy, w które bogate są jabłka są obecne również w occie jabłkowym. Dzięki procesowi naturalnej, nie przyspieszanej sztucznie, ponad dwuletniej fermentacji ocet dodatkowo obfituje w żywe kultury bakterii oraz enzymy, dzięki którym ocet jabłkowy:

  • pobudza przemianę materii oraz zwiększa uczucie sytości – pektyny wspierają proces trawienia tłuszczy i zwiększają wydzielanie soków trawiennych, dlatego ocet jest sprzymierzeńcem osób chcących zrzucić zbędne kilogramy
  • reguluje pracę układu pokarmowego
  • pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cukru we krwi
  • ma działanie antybakteryjne i antyseptyczne
  • stosowany na skórę poprawia jej ukrwienie i reguluje pracę naczyń krwionośnych

 

Jak powstaje ocet z jabłek rubin Olini?

Ocet jabłkowy powstaje w procesie naturalnej, dwuetapowej fermentacji jabłek. W pierwszej fazie ma miejsce przekształcenie cukru zawartego w owocach w alkohol, który w drugiej, znacznie dłuższej fazie, zostaje przez bakterie odpowiedzialne za fermentację octową zamieniony w kwas octowy.

Ocet jabłkowy Olini otrzymujemy w wyniku naturalnej, trwającej ponad dwa lata fermentacji jabłek, bez dodatku cukru i wody. Dzięki temu osiąga on pełnię smaku oraz właściwości odżywczych. Nasz ocet dzięki długiemu leżakowaniu w beczkach i spokojnej fermentacji jest dojrzały, klarowny i charakteryzuje się głębokim smakiem. Kwasowość naszego octu to 5 %.

Octu nie filtrujemy ani nie pasteryzujemy dzięki czemu pozostaje żywy – proces fermentacji octowej nie zostaje przerwany pasteryzacją więc cały czas będzie zachodził, dzięki czemu ocet w butelce z biegiem czasu nadal rozwija się i dojrzewa. Z czasem w butelce może pojawić się delikatna galaretka, czyli tzw. matka octowa – jest to zjawisko naturalne.

Warto wiedzieć

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Dla wszystkich dbających o szczupłą sylwetkę. Polecany w walce z przeziębieniem i infekcjami, znajduje zastosowanie także w kosmetyce.

Kolor i smak: Ocet jest o lekkim, czerwonym zabarwieniu, ma wyczuwalny sfermentowany posmak.

Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania octu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie), niezależnie od daty otwarcia. Ocet jabłkowy (owocowy) Olini to naturalny konserwant żywności, w 100% naturalny produkt, powstały po dwuetapowej i aż 2-letniej fermentacji owoców.

Przechowywanie: Ocet warto trzymać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła.

Osad: Z czasem na dnie butelki może pojawić się osad a u góry matka octowa - są to zjawiska naturalne i nie należy się ich obawiać.

Gazowanie octu: Nasz ocet to produkt żywy, który wciąż pracuje. Może gazować, pienić się i zwiększać swoją objętość. Jest to zupełnie naturalny proces, który nie świadczy o tym ze ocet się zepsuł, ale że nadal pracuje. Jest to częste przy naturalnych, niepasteryzowanych octach - dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Ocet należy mocno schłodzić i trzymać szczelnie zakręcony, wówczas gazowanie się zmniejsza.

Skład

100% jabłek odmiany Rubin

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100g
Wartość energetyczna 96 kJ / 23 kcal
tłuszcz 0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
węglowodany 1,8 g
– w tym cukry 0,7 g
białko 0 g
sól 0 g

Ocet z jabłek rubin – zastosowanie

Octem jabłkowym warto wzbogacić dietę jeśli dbamy o sylwetkę, chcemy zrzucić nadprogramowe kilogramy lub chcemy zadbać o układ trawiennych. Z powodzeniem można stosować go w kuchni zamiast zwykłego octu. Używany kosmetycznie będzie natomiast sprzymierzeńcem pięknej cery i błyszczących włosów.

Jak stosować ocet jabłkowy:

  • do dressingów – na przykład wymieszany z oliwą z oliwek, czosnkiem i miodem
  • do sosów, dipów i marynat
  • do przygotowania domowego napoju energetycznego – zmieszany z ciepłą wodą, imbirem, cytryną i miodem
  • do przygotowania napoju na bazie soku jabłkowego z octem i cynamonem
  • jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą i pity na czczo
  • do przeciwłupieżowej płukanki nadającej blask włosom – łyżka stołowa na szklankę wody
  • do mycia świeżych warzyw i owoców – mycie roztworem octu jabłkowego i wody pomaga oczyścić je z drobnoustrojów, które gromadzą się na skórce
  • do przemywania skóry – zmieszany z wodą pełni funkcję toniku, reguluje ph i pomaga w walce z trądzikiem.

5 powodów, dla których warto nam zaufać

Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.

Świeżość

Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.

Natura i nauka

Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!

Dobry skład

Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.

Jak od babci

Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.

Bezpieczna dostawa

Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.

Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 0.01 zł

Opinie o produkcie

Idealne uzupełnienie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium