Miód rzepakowy z pyłkiem i propolisem Olini
- Naturalny antybiotyk
- Słodkie wsparcie odporności
- Połączenie trzech skarbów z ula
pyłek i propolis to nieprzebrane źródło witamin, mikro i makroelementów
z polskiej pasieki
Miód rzepakowy kremowany z pyłkiem i propolisem
W tym słoiczki zamknięte są trzy skarby ula. To miód rzepakowy – uważany za jeden z najsłodszych rodzajów miodów. Zbierany wczesną wiosną, poddany napowietrzaniu, dzięki czemu jest kremowy, gładki i łatwo się rozsmarowuje. W miód wmieszany został pyłek pszczeli – cenne źródło składników odżywczych. Zbierany przez pszczoły i transportowany do ula stanowi substancję odżywczą dla młodych pszczół. Trzecim niezwykłym składnikiem tej mieszanki jest surowy propolis. Dodany w całych dużych kawałkach, bogaty w witaminy, kwasy i olejki organiczne to naturalny antybiotyk. Propolis to zlepek wosków, żywic, przetworzonych przez pszczoły, stosowany przez nie do zabezpieczania ula. Chroni on ul przed insektami i drobnoustrojami.
Połączenie tych trzech składników stanowi prawdziwą bombę witamin, składników odżywczych, minerałów i mikroelementów. Od dawna propolis z pyłkiem stosowane są w farmacji i medycynie jako składniki leków i środków odkażających, znanych ze swojego przeciwgrzybicznego i bakteriobójczego działania. To produkt dla wszystkich tych, którzy kochają słodkości i szukają sprawdzonego, naturalnego sposobu na odporność!
Miód rzepakowy kremowany z pyłkiem i propolisem – właściwości
To wspaniałe połączenie pysznego miodu i bardzo zdrowego pyłku kwiatowego oraz pełnego niezwykłych właściwości propolisu. Miód rzepakowy z dodatkiem pyłku i propolisu jest szczególnie polecany osobom chcącym się wzmocnić, przy długiej rekonwalescencji i spadku sił. To świetne połączanie sprawdzi się też na wszelkiego rodzaju dolegliwości gardłowe, głosowe i z jamą ustną. Wspomaga funkcjonowanie całego organizmu. Będzie służył nie tylko w okresie wzmożonych infekcji ale przez cały rok.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany w okresie jesienno-zimowym, na wzmocnienie przy rekonwalescencji i spadku sił. Pomaga pokonać infekcje gardłowe i jamy ustnej.
Barwa i zapach: Miód rzepakowym, który poddany jest kremowaniu nabiera gładkiej konsystencji. Ma barwę bardzo jasną, prawie białą. Miejscami widoczne są żółte pozostałości pyłku kwiatowego. Cechuje go aromatyczny zapach kwiatów rzepaku i nektaru kwiatów. Na wierzchu i wewnątrz miodu widoczne są ciemne, żywiczne gródki - to kawałeczki propolisu. Pachną one korzennie czasem cynamonowo.
Smak: Miód rzepakowy uznany jest za najsłodszy miód, dodatek pyłku łagodzi tą słodkość i nadaje kwiatowego posmaku. Propolis smakuje żywicznie i korzennie, ma gumową konsystencję. Ważne: Propolis dodany do miodu ma postać stałą. Jest to zlepek żywic i wosków, można go żuć. Jest substancją ciężkostrawną, dlatego nie należy go połykać.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty powstania miodu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie), niezależnie od daty otwarcia. Wszystkie nasze miody pochodzą z małej, zaprzyjaźnionej pasieki, która produkuje miody w małych partiach w okresie kwitnienia danej rośliny.
Przechowywanie: Miód ma bardzo długi termin ważności, lecz aby zachował swoje właściwości jak najdłużej, musi być odpowiednio przechowywany. Najlepiej przechowywać go w suchym i chłodnym miejscu. Ważne, aby słoik z miodem był szczelnie dokręcony, ponieważ miód łatwo chłonie zapachy oraz wilgoć.
Informacje dla alergików: Miód to naturalny produkt pszczeli. Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność. Dietetycy nie zalecają podawania miodu dzieciom poniżej roczku.
Skład
87% miód rzepakowy kremowany, 10% pyłek pszczeli, 3% propolis
Miód rzepakowy kremowany z pyłkiem i propolisem – zastosowanie:
Fenomenalnie smakuje prosto ze słoiczka. Nikt mu się nie oprze. Jest kremowy, słodki a dodatek propolisu nadaje mu żywiczny posmak. Propolis w tym miodzie występuję w dużych kawałkach, można go żuć jak gumę do żucia, nie należy go jednak połykać. Miód rzepakowy z dodatkiem pyłku kwiatowego i propolisu doskonale sprawdzi się jako smarowidło na kanapki lub dodatek do wielu innych potraw. Doskonale pasuje także jako słodzik do letnich napojów.
Dlaczego warto sięgnąć po miód rzepakowy kremowany z pyłkiem i propolisem Olini?
Najlepszy surowiec
Miód rzepakowy kremowany z kremowany z pyłkiem i propolisem Olini zbierany jest z kwiatowego nektaru rzepaku. Dodatek pyłku i propolisu nadaje mu pysznego, korzennego smaku. Oferujemy miód tegoroczny, najświeższy - wiemy, że taki będzie miał pełnię smaku i właściwości.
Odpowiedni proces produkcji
Miody Olini to naturalne, surowe, pszczele produkty. Nie są podgrzewane, dzięki czemu zachowują swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe. Miód rzepakowy poddany jest kremowaniu, to proces powolnego mieszania dzięki któremu miód nabiera kremowej konsystencji. Do tak przygotowanego miodu dodawane są pyłek i propolis.
Bezwzględna świeżość
Miód rzepakowy kremowany z pyłkiem i propolisem to produkt, po który chętnie i często sięgają rodzice. W związku z tym szczególnie dbamy o świeżość produktów. Nasz miód rzepakowy pochodzi z tegorocznych zbiorów. Pozwala nam to wysyłać do Was wyłącznie najświeższy produkt.
Mała skala
Miodów Olini nie można znaleźć w dużych sklepach, aptekach czy zielarniach, dostępne są tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Miody Olini wysyłamy do Was w słoikach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie o produkcie
Opinie nie zostały potwierdzone zakupem. To oznacza, że nadal są wartościowe, ale nie możemy stwierdzić, czy pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt.
Urszula
Pyszny, gęsty i kremowy dodatkowo wzbogacony pyłkiem i propolisem.
Paweł
Bardzo smaczny. Lekki. Polecam
Dorota
Cudowny w smaku
Katarzyna
Znakomity, pyszny miód