🌿 Limitowana nowość już dostępna tutaj 🌿
📦 Darmowa dostawa z DPD Pickup 📦
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 0,01 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Migdały Olini

  • Delikatnie prażone, nieblanszowane
  • Źródło magnezu, witamin i cynku
  • Niezastąpiona przekąska w diecie przyszłej mamy
Cena: 24,90 zł 24.90
Cena w abonamencie: 22,40 zł












ilość - + szt.
Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa: od 0.01 zł Zobacz koszty dostawy
Choć mają kształt łez, to zdecydowanie wywołują uśmiech na twarzy każdego smakosza chrupiących orzechów! Poznaj delikatnie prażone migdały od Olini. Całe migdały kalifornijskie lekko uprażyliśmy i stwierdziliśmy, że smakują tak dobrze, że musimy się z wami nimi podzielić! Oto migdały delikatnie prażone od Olini.

źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz cynku i magnezu

świetna przekąska dla kobiet w ciąży

Migdały

Wiecie, że… migdały to nasiona migdałowca, a nie orzechy? Otacza je delikatna, czasem lekko gorzka skórka. W środku przybierają kolor kości słoniowej. Orzechy czy nasiona, mimo wszystko uwielbiamy je jeść, bez względu na to, jak są nazywane. Szczególnie, gdy migdały kalifornijskie są delikatnie prażone, co podkreśla ich smak.

Migdały kalifornijskie to idealny dodatek do ciast i deserów. Są smaczne nie tylko w całości, ale także jako marcepan, krem, masło, a nawet mąka, idealna do wypieków. Z nasion migdałów tłoczy się także bardzo odżywczy olej migdałowy (olej ze słodkich migdałów), ceniony za zawartość witaminy E.

Migdały są także wykorzystywane do produkcji mąki, która jest uwielbiana przez osoby będące na diecie bezglutenowej. Zresztą nie tylko przez nie, bo migdały zmielone na mąkę nadają ciastom niepowtarzalny, marcepanowy smak. Spróbujcie! Jakby tego było mało, migdały można wykorzystać do stworzenia pasty migdałowej o pokaźnych wartościach odżywczych.

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: USA

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Dla wszystkich miłośników zdrowych przekąsek. To doskonały produkt, gdy jesteśmy narażeni na stres i wytężoną pracę umysłową. Chętnie sięgają po nie przyszłe mamy. Z dodatkiem owoców, mogą służyć za świetną alternatywę na drugie śniadanie.

Smak: Świeży migdałowy, marcepanowy smak i aromat.

Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty zbioru ziaren (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze ziarna pakujemy na świeżo, co sprawia, że po wyjęciu z paczki są aromatyczne i chrupiące.

Przechowywanie: Migdały najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić od światła.

Zastosowanie: Zastosowanie: Warto po nie sięgnąć, gdy nachodzi ochota na coś słodkiego. Można je wykorzystać do zrobienia mleczka lub masła migdałowego oraz własnego kremu. Sproszkowane lub posiekane będą pysznym dodatkiem do potraw - dodane do sosu, jogurtu, koktajlu nadadzą ciekawy migdałowy posmak. Oto kilka przykładowych pomysłów na to, jak używać migdały w kuchni: dodatek do sałatek (szczególnie migdały prażone!), migdałowa panierka do kurczaka i ryb, mąka migdałowa ciasta, dodatek do deserów, posypka do owoców, kruszonka do ciasta, marcepan (zmieszane z cukrem pudrem i białkiem) orzeźwiający napój (orszada - połączenie migdałów, cukru i wody różanej) zdrowa i sycąca przekąska między głównymi posiłkami.

Informacje dla alergików: Produkt zawiera migdały. Może zawierać śladowe ilości orzechów (arachidowych, włoskich, laskowych, nerkowców, pistacji), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.

Skład

100% migdały, nieblanszowane, delikatnie prażone

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100g
Wartość energetyczna2566 kJ / 621 kcal
tłuszcz55 g
– w tym kwasy tłuszczone nasycone2,8 g
węglowodany11 g
– w tym cukry5,2 g
białko25 g
sól0,2 g

Migdały – właściwości

Migdały kalifornijskie warto wrzucić do codziennego jadłospisu. Dlaczego? Całe migdały posiadają mnóstwo wartości odżywczych i kwasy tłuszczowe. Są super przekąską, szczególnie dla osób, które cenią zdrowy styl życia, dbają o wartości odżywcze i dobre kwasy tłuszczowe. Te orzechy nie tylko są smaczne, ale sycą i mają mnóstwo minerałów, witamin i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Mają sporą zawartość witamin z grupy B, więc wspierają poprawne funkcjonowanie układu nerwowego.

Migdały kalifornijskie (w porcji 100 g) są również źródłem:

  • miedzi (111% dziennego zapotrzebowania)
  • manganu (94%)
  • cynku (40%)
  • fosforu (65%)
  • potasu
  • magnezu (87%)
  • witaminy E (160%)
  • witaminy B2 (71%
  • witaminy B3 (24%)
  • witaminy B1 (19%)
  • folianów (24%)

Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspiera ochronę przed stresem oksydacyjnym. Cynk zadba o zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomoże w utrzymaniu zdrowych zębów i kości.

Kojarzycie pewnie migdały, jako skuteczne rozwiązanie na mdłości (nudności) w ciąży? Dodajmy do tego:

  • zawartość kwasu foliowego, który jest niezbędny do rozwoju dziecka.
  • zawartość witamin z grupy B,
  • witaminę E,
  • nienasycone kwasów tłuszczowych

i już wiemy, że migdały powinny znaleźć się także w diecie przyszłej mamy.

Migdały jak jeść?

Jak jeść migdały? Czy ich nadmiar może zaszkodzić? Migdały mają całkiem sporą wartość energetyczną, dlatego zaleca się, by nie spożywać nie więcej niż 40 g.

Migdały najlepiej spożywać na surowo, jako samodzielną przekąskę lub w połączeniu z innymi bakaliami, owocami czy płatkami. Nieprzetworzone migdały kalifornijskie zachowują pełnię swoich właściwości. Pamiętajcie, że migdały są bardzo sycące, więc nie ma szans, że zjecie na raz 1 kg, 40 g to idealna porcja (1 garść).

A co powiecie na Migdały zamiast mleka i mąki? Mąka migdałowa to po prostu zmielone migdały, z której można wyczarować pięknie pachnące ciasta. Z migdałów robi się także mleko migdałowe i olejek migdałowy. Co jeszcze? Naturalne migdały mogą służyć jako:

  • dodatek do sałatek (szczególnie migdały prażone!)
  • migdałowa panierka do kurczaka i ryb
  • mąka migdałowa do ciasta
  • dodatek do deserów
  • posypka do owoców
  • kruszonka do ciasta
  • marcepan (zmieszane z cukrem pudrem i białkiem)
  • orzeźwiający napój (orszada – połączenie migdałów, cukru i wody różanej)
  • zdrowa i sycąca przekąska między głównymi posiłkami

5 powodów, dla których warto nam zaufać

Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.

Świeżość

Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.

Natura i nauka

Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!

Dobry skład

Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.

Jak od babci

Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.

Bezpieczna dostawa

Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.

Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 0.01 zł

Opinie o produkcie

Idealne uzupełnienie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium