Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa
Darmowa dostawa od 199 zł

Szukaj

Sklep OCTY Ocet malinowo-jabłkowy Olini

Ocet malinowo-jabłkowy Olini

Wróci wkrótce

Ocet malinowo-jabłkowy Olini to naturalny, orzeźwiający napój powstały w wyniku kilkumiesięcznej, powolnej fermentacji polskich malin i jabłek. Jest delikatniejszy niż ocet z samych jabłek. Powstaje w sposób w pełni naturalny, bez dodatku cukru i konserwantów, to produkt aktywny, żywy, ciągle pracujący. Jest mętny, niefiltrowany, pachnie malinami, a jego ożywczy smak zachwyci niejednego smakosza.

  • 250 ml
  • 500 ml
  • 1 l
- Przy średnim zużyciu (około 2 łyżki dziennie) butelka 1 l wystarcza na 1 miesiąc
- Najczęściej wybierane przez naszych klientów pojemności to 250 ml i 500 ml
Żywy, aktywny biologiczne, niepasteryzowany
Czas realizacji:  4 - 6 dni roboczych
Darmowa dostawa  od 199 zł

źródło pektyn i witamin

powolna, dwuetapowa fermentacja

maliny i jabłka od polskiego gospodarza

Ocet malinowo-jabłkowy - właściwości

Ocet malinowo-jabłkowy Olini to naturalny, orzeźwiający napój powstały w wyniku kilkumiesięcznej, powolnej fermentacji polskich malin i jabłek. Jest mętny, niefiltrowany, pachnie malinowo, a jego orzeźwiający smak zachwyci niejednego smakosza.

Powstaje z całych owoców, a nie z soku, dzięki temu zawiera wszystko to co najlepsze i najbardziej wartościowe w owocach. To bogactwo witamin, pektyn, a także magnezu, żelaza i potasu. Jest delikatniejszy w smaku niż ocet z samych jabłek. Do octu malinowo-jabłkowego Olini nie są dodawane żadne konserwanty czy barwniki, a jego naturalny, bladoróżowy kolor pochodzi z malin.

Jak powstaje ocet malinowo-jabłkowy Olini?

Ten aktywny biologicznie napój powstaje na drodze dwuetapowej fermentacji. Początkowo jest to fermentacja alkoholowa. Dochodzi do niej za sprawą cukru z owoców i naturalnych drożdży występujących na ich powierzchni. Taka fermentacja odbywa się w sposób naturalny. Drugi etap jest o wiele dłuższy i wolniejszy, to fermentacja octowa, podczas której bakterie octowe przetwarzają powstały alkohol w kwas octowy. Proces ten trwa wiele miesięcy a im jest on dłuższy tym ocet ma głębszy smak i jest bardziej dojrzały.

Ocet malinowo - jabłkowy Olini nie jest pasteryzowany, proces fermentacji nie zostaje więc przerwany a produkt jest żywy i ciągle się rozwija. Nawet zabutelkowany ocet ciągle pracuje i jest aktywny biologicznie. Sam w sobie jest konserwantem, który nie psuje się nawet po wielu miesiącach. Na dnie butelki z octem może wytrącać się osad, jest to pozostałość po owocach. Z kolei na wierzchu, czasem widoczna jest galaretka - to tak zwana “matka octowa”. Te elementy świadczą o wysokiej aktywności mikrobiologicznej octu.

Składniki

50% ocet malinowy, 50% ocet jabłkowy

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Dla wszystkich dbających o szczupłą sylwetkę. Polecany w walce z przeziębieniem i infekcjami, znajduje zastosowanie także w kosmetyce.
Kolor i smak: Ocet ma delikatna różową barwę, lekko wyczuwalny słodki i orzeźwiający smak o owocowym aromacie.
Informacja dla alergików: Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Ocet jabłkowy to naturalny konserwant żywności, nie ulega zepsuciu.
Przechowywanie: Ocet warto trzymać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła.
Osad: Z czasem na dnie butelki może pojawić się osad a u góry matka octowa - są to zjawiska naturalne i nie należy się ich obawiać.

Ocet malinowo-jabłkowy - zastosowanie

W malinach jest 3 razy więcej pektyn niż w jabłkach. To owoce bogate są też w witaminy, antocyjany i minerały (potas, magnez, żelazo). Chętnie polecane przez dietetyków, szczególnie ze względu na zawartość witaminy C, której spożycie wpływa na system odpornościowy. Produkty bogate w maliny polecane są w walce z przeziębieniem i infekcjami. Owoce te często wykorzystywane są do przetworów, jednak poddane mrożeniu lub pasteryzacji tracą część swoich wartości.

Ocet powstały z malin i jabłek to produkt niskokaloryczny, po który często sięgają osoby chcące zadbać o zdrowe odżywianie i zgrabną sylwetkę. Jest bogaty w witaminy, błonnik i żywe kultury bakterii. Najczęściej wypija się go rozcieńczonego z samą wodą lub z dodatkiem soku z cytryny. W połączeniu z miodem stworzy pyszny, świeży słodko-kwaśny napój o owocowym aromacie.

Dlaczego warto sięgnąć po ocet malinowo-jabłkowy Olini?

Naturalne produkty pochodzące z fermentacji owoców to pyszne i zdrowe uzupełnienie diety. Proponujemy naszym klientom żywe octy owocowe przygotowywane w niewielkich nakładach. Chcemy dzielić się tym co smaczne, zdrowe, prosto z natury - takie są właśnie octy owocowe Olini:
Najlepsze owoce Ocet malinowo-jabłkowy Olini przygotowywany jest ze starannie wyselekcjonowanych polskich jabłek i malin. Owoce użyte do produkcji octu pochodzą z polskich sadów, od gospodarzy do których mamy wieloletnie zaufanie. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości owoców otrzymamy ocet, który będzie miał pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji Ocet malinowo-jabłkowy Olini powstaje w dwuetapowym procesie fermentacji. Do jego produkcji nie są dodawane żadne ulepszacze, barwniki czy konserwanty. Proces fermentacji trwa wiele miesięcy, dzięki czemu ocet zawdzięcza swój niepowtarzalny głęboki smak. Nie jest to produkt pasteryzowany - prosto z fermentacji trafia do butelki. Brak filtracji i oczyszczania sprawia, że jest naturalnie mętny i zachowuje swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość Ocet malinowo-jabłkowy Olini, to produkt, po który chętnie i często sięgają nasi klienci. W związku z tym przygotowywany jest cały czas. W niewielkich ilościach nastawiane są kolejne partie. Pozwala nam to zachować ciągłość sprzedaży i wysyłać do Was wyłącznie najlepszy, dojrzały ocet.
Mała skala Nasze octy nie są dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne są dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport Nasze octy wysyłamy do Was w ciemnych butelkach z grubego szkła (w trosce o wrażliwe bakterie probiotyczne), a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.

Opinie ekspertów

“A teraz testuję sobie ten brand new ocet malinowo-jabłkowy. Aż trudno przekazać, w jaki sposób te nierafinowane octy zachowują pierwotny smak owoców. Magia.” Pan Tabletka, http://pantabletka.pl

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze:

199 zł
0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj

darmową dostawę!

  • Naturalna multiwitamina
  • Ulubieniec kobiet w ciąży
  • Źródło łatwo przyswajalnego żelaza

Zakwas z buraków Olini

od 19.90

  • Dla osób dbających o układ krążenia
  • Źródło NNKT w diecie
  • Połączenie olejów lnianego i z czarnuszki

Olej dla serca Olini

od 23.90

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie