Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa od 9,90 zł
Darmowa dostawa od 49 zł

Ostatni raz tego lata! Darmowa dostawa dla zamówień za min. 49 zł.

Szukaj

Pestki dyni Olini

17,90 zł

Sposoby dostawy:

  • InPost Kurier 10.90 PLN
  • InPost Kurier | Pobranie 12.90 PLN
  • InPost Paczkomaty 24/7 12.90 PLN
  • Kurier DHL 11.90 PLN
  • Kurier DHL | Pobranie 12.90 PLN
  • Kurier DHL | Punkt Odbioru 9.90 PLN
  • Kurier DPD 13.90 PLN
  • Kurier DPD | Pobranie 16.90 PLN

0 Darmowa dostawa dla zamówień od 49 zł

Naturalne pestki dyni sprawdzą się jako sycąca i wartościowa przekąska, a także dodatek do dań i sałatek. Wzbogacą dietę w wielonienasycone tłuszcze, białko i witaminy. Te smaczne pestki szczególnie polecane są dla małych i dużych wielbicieli chrupania.

  • 170 g
  • 350 g

Starannie wyselekcjonowane,
pakowane na świeżo
Czas realizacji:  1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa  od 49 zł

źródło zdrowych i nienasyconych kwasów tłuszczowych

bez dodatku soli

polskie ziarno

Łuskane pestki dyni

Dynia jest w Polsce warzywem sezonowym, jednak jej pestki odpowiednio przechowywane będą świeże przez cały rok i pozwolą cieszyć się ich smakiem i bogactwem składników odżywczych. Ciemny kolor i doskonały smak to charakterystyczna cecha naturalnych pestek dyni. Aby w pełni korzystać z ich właściwości warto sięgać po te ziarna, które są surowe, niesolone i nie wzbogacane dodatkami. To nie tylko źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ale także białka i witamin. Naturalne pestki dyni szczególnie cenione są za wysoką zawartość magnezu i cynku. Chętnie po niego sięgają osoby chcące poprawić stan swojej skóry, włosów i paznokci. To także doskonała naturalna przekąska, częsta w diecie wegetarian i sportowców. Zapewnia uczucie sytości i wzbogaca jadłospis w białko. Idealne do chrupania na surowo.

Pestki dyni - właściwości

Naturalne pestki dyni są szczególnie cenione ze względu na zawartość cynku i magnezu. Warto po nie sięgnąć gdy dopada nas mały głód, nie tylko dobrze smakują, ale też dostarczają szereg witamin i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, do tego sycą i zapewniają energię na długi czas.

Składniki

100% pestki dyni (łuskane, nieprażone)

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Zdrowa przekąska dla każdego. Codzienna porcja pestek dyni przyczyni się do poprawy kondycji skóry, włosów i paznokci.
Smak: Pestki dyni mają lekko orzechowy smak, świetnie smakują na surowo lub lekko podprażone na patelni.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to grudzień 2021. Data znajduje się na tylnej etykiecie.
Przechowywanie: Pestki dyni można przechowywać w temperaturze pokojowej, w ciemnej szafce. Chronić od światła.
Zastosowanie: Naturalne pestki dyni można wykorzystać na wiele sposobów. Polecane jako samodzielna przekąska, dla wszystkich wielbicieli chrupania, będą świetną alternatywą chipsów czy paluchów. Podprażone na patelni staną się bardziej chrupiące i nabiorą głębszego smaku. Można je wykorzystać do posypania kremowej zupy lub sałatki.

Oto kilka przykładowych pomysłów na to, jak używać pestki dyni w kuchni:
- jako samodzielna przekąska do chrupania
- do wypieku pieczywa - sprawdzą się w domowych bułeczkach i chlebie
- dodatek do jogurtu, musli, owsianki
- jako chrupiąca posypka w zupie krem
- do wypieku pasztetów czy zapiekanek
- można je wykorzystać do przygotowania ziarnistych batoników

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna2444 kJ / 589 kcal
tłuszcz46 g
węglowodany13 g
białko29 g
błonnik5,3 g
sól0,05 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych Ukryj tabelę wartości odżywczych

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt
Korzystasz z darmowej dostawy!

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze: 49 zł

0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj darmową dostawę!

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie.

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj