Pestki dyni Olini
- Sycąca i wartościowa przekąska
- Źródło magnezu i cynku
- Nieprażone
źródło zdrowych i nienasyconych kwasów tłuszczowych
bez dodatku soli
Łuskane pestki dyni
Dynia jest w Polsce warzywem sezonowym, jednak jej pestki odpowiednio przechowywane będą świeże przez cały rok i pozwolą cieszyć się ich smakiem i bogactwem składników odżywczych. Ciemny kolor i doskonały smak to charakterystyczna cecha naturalnych pestek dyni. Aby w pełni korzystać z ich właściwości warto sięgać po te ziarna, które są surowe, niesolone i nie wzbogacane dodatkami. To nie tylko źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ale także białka i witamin. Naturalne pestki dyni szczególnie cenione są za wysoką zawartość magnezu i cynku. Chętnie po niego sięgają osoby chcące poprawić stan swojej skóry, włosów i paznokci. To także doskonała naturalna przekąska, częsta w diecie wegetarian i sportowców. Zapewnia uczucie sytości i wzbogaca jadłospis w białko. Idealne do chrupania na surowo.
Pestki dyni – właściwości
Naturalne pestki dyni są szczególnie cenione ze względu na zawartość cynku i magnezu. Warto po nie sięgnąć gdy dopada nas mały głód, nie tylko dobrze smakują, ale też dostarczają szereg witamin i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, do tego sycą i zapewniają energię na długi czas.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Ukraina
Dla kogo: Zdrowa przekąska dla każdego. Codzienna porcja pestek dyni przyczyni się do poprawy kondycji skóry, włosów i paznokci.
Smak: Pestki dyni mają lekko orzechowy smak, świetnie smakują na surowo lub lekko podprażone na patelni.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty zbioru ziaren (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze ziarna pakujemy na świeżo, co sprawia, że po wyjęciu z paczki są aromatyczne i chrupiące.
Przechowywanie: Pestki dyni można przechowywać w temperaturze pokojowej, w ciemnej szafce. Chronić od światła.
Zastosowanie: Naturalne pestki dyni można wykorzystać na wiele sposobów. Polecane jako samodzielna przekąska, dla wszystkich wielbicieli chrupania, będą świetną alternatywą chipsów czy paluchów. Podprażone na patelni staną się bardziej chrupiące i nabiorą głębszego smaku. Można je wykorzystać do posypania kremowej zupy lub sałatki. - jako samodzielna przekąska do chrupania - do wypieku pieczywa - sprawdzą się w domowych bułeczkach i chlebie - dodatek do jogurtu, musli, owsianki - jako chrupiąca posypka w zupie krem - do wypieku pasztetów czy zapiekanek - można je wykorzystać do przygotowania ziarnistych batoników
Skład
100% pestki dyni (łuskane, nieprażone)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2444 kJ / 589 kcal |
tłuszcz | 46 g |
węglowodany | 13 g |
białko | 29 g |
błonnik | 5,3 g |
sól | 0,05 g |
Opinie o produkcie
Opinie nie zostały potwierdzone zakupem. To oznacza, że nadal są wartościowe, ale nie możemy stwierdzić, czy pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt.
anonim
polecam
Iwona Czapp
Polecam
Ewa
Bardzo dobre.
Natalia
Super!
Anna
Polecam
mrowkabarbara
świeże dobrze opakowane z pełną informacja
anonim
Super
Klaudia
Super jako przekąska bądź dodatek do dania
Katarzyna
Bardzo smaczne. Polecam.
anonim
produkt najwyższej jakości! polecam
Klaudia
Super
anonim
Polecam
Barbara
Bardzo dobry produkt. POLECAM!!!
anonim
Bardzo smaczne pestki. Po uprażeniu są jeszcze lepsze, super jako dodatek do zupy krem
Emilia Binek
szybka wysyłka, super towar, gorąco polecam
anonim
Bardzo dobre.Polecam!
Katarzyna
Świetny produkt
Anna
Pyszne pestki dyni i pięknie zapakowane
Anna
najlepsza olejarnia jaka znam tak dalej pozdrawiam