Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa
Darmowa dostawa od 199 zł

Szukaj

Sklep ZAKWASY Zakwas z kapusty Olini

Zakwas z kapusty Olini

19,90 zł

Zakwas z kapusty z Rodzinnej Olejarni Olini to żywy, niepasteryzowany, w 100% naturalny napój probiotyczny. Powstaje w trakcie fermentacji kapusty. Ma niezwykle bogaty, lekko kwaskowy smak. To pyszny i zdrowy napój, który w świetny sposób uzupełni dietę w zdrowe, naturalne kiszonki. Zakwas z kapusty to ciekawa propozycja również dla jadłospisu dziecka.

  • 250 ml
  • 500 ml
  • 1 l

- Najczęściej wybierane przez naszych klientów pojemności to 500 ml i 1 litr
Przygotowywane na świeżo, na Twoje zamówienie
Czas realizacji:  1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa  od 199 zł

naturalna multiwitamina

wzmacnia i oczyszcza jelita

żródło dobrze przyswajalnej siarki

Zakwas z kapusty - właściwości

Nasz zakwas powstaje z kapusty poddanej naturalnemu procesowi kiszenia. Fermentacja przebiega bez sztucznych dodatków, konserwantów czy barwników. Podczas kiszenia z kapusty powstaje prawdziwy napój mocy o bogatym smaku, mętny, zawierający naturalny osad, lekko gazowany. Naszego zakwasu nie rozcieńczamy i nie słodzimy.

W zależności od sposobu przechowywania i pory roku i zakwas może mocniej musować lub zwiększyć gęstość. Jest to zupełnie naturalne i świadczy o toczącym się procesie fermentacji. Mocniejsze schłodzenie zakwasu może pozwolić lekko zmniejszyć jego gazowanie.

Dlaczego warto sięgnąć po kiszonki?

Produkty fermentowane przeżywają ostatnio swój renesans. Oprócz unikalnemu smakowi, który urozmaici każdą dietę, mają też liczne walory zdrowotne. Proces kiszenia zwiększa dostępność składników odżywczych, które zawierają surowe warzywa, a także sprawia, że podwyższa się zawartość witamin z grupy B oraz witaminy C. Utrwaleniu ulegają związki antocyjanowe, nieocenione w profilaktyce chorób układu pokarmowego i krwionośnego. Jednocześnie fermentacja umożliwia usunięcie niektórych niepożądanych substancji np. cyjanów i tioglikozydów.

Mikroorganizmy, które przeprowadzają proces fermentacji, mogą wpływać na jakość odżywczą żywności na kilka sposobów:

Składniki

Kapusta biała, woda, sól kłodawska niejodowana

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany dla osób dbających o zdrowe żywienie, Ph oraz oczyszczenie jelit, dla sportowców, a także po antybiotykoterapii.
Kolor i smak: Mętny, jasny kolor, kwaskowaty smak charakterystyczny dla kiszonek. Może zawierać naturalny osad.
Informacja dla alergików: Produkt nie zawiera glutenu.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 3 miesiące od daty ukiszenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie kiszonki są przygotowywane małymi partiami, na świeżo oznacza to, że zakwas nie stoi na półce.
Przechowywanie: Zakwas z kapusty trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni) przed jak i po otwarciu. Przeznaczony do spożywania na zimno i surowo.
Gazowanie zakwasu: Nasz zakwas to produkt żywy, który wciąż pracuje. Może lekko gazować, dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Zakwas należy mocno schłodzić, wówczas gazowanie się zmniejsza.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna40 kJ / 9,5 kcal
tłuszcz0 g
węglowodany1,6 g
w tym cukry0,2 g
białko0,8 g
sól2,11 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych Ukryj tabelę wartości odżywczych

Dlaczego warto sięgnąć po zakwas z kapusty Olini?

Chcemy dzielić się z naszymi klientami tym co naturalne i pyszne dlatego proponujemy smaczne produkty kiszone. Zakwasy Olini przygotowywane są w niewielkich nakładach, z dodatkiem tylko niezbędnych przypraw, bez konserwantów, kiszone z surowych polskich warzyw:
Najlepsze warzywa Zakwas z białej kapusty Olini przygotowywany jest ze starannie wyselekcjonowanej polskiej kapusty. Warzywa użyte do produkcji zakwasu pochodzą z niewielkiego gospodarstwa, do których mamy wieloletnie zaufanie. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości warzyw otrzymamy zakwas, który będzie miał pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji Zakwas z kapusty Olini przygotowywany jest z surowych polskich warzyw. Do jego produkcji wykorzystywana jest tylko sól i przyprawy. Nie zawiera barwników, konserwantów, nie jest pasteryzowany. Proces kiszenia trwa wiele tygodni, a gotowy zakwas nie jest pasteryzowany, prosto z kiszenia trafia do butelki, dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość Zakwas z kapusty Olini, to produkt, po który chętnie i często sięgają nasi klienci. W związku z tym przygotowywany jest cały czas. W niewielkich ilościach nastawiane są kolejne partie. Pozwala nam to zachować ciągłość sprzedaży i wysyłać do Was wyłącznie najświeższy, dobrze ukiszony zakwas.
Mała skala Nasze zakwasy nie są dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne są dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport Nasze zakwasy wysyłamy do Was w ciemnych butelkach z grubego szkła (w trosce o wrażliwe bakterie probiotyczne), a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze:

199 zł
0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj

darmową dostawę!

  • Naturalna multiwitamina
  • Ulubieniec kobiet w ciąży
  • Źródło łatwo przyswajalnego żelaza

Zakwas z buraków Olini

od 19.90

  • Dla osób dbających o układ krążenia
  • Źródło NNKT w diecie
  • Połączenie olejów lnianego i z czarnuszki

Olej dla serca Olini

od 23.90

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie