Masło z pistacji Olini
- Prawdziwy rarytas
- 100% pistacji, bez zbędnych dodatków
- Źródło białka w diecie wegańskiej
naturalne źródło roślinnego białka
polecane dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych
Masło z pistacji – właściwości
Masło z pistacji to prawdziwy rarytas. Czy jest ktoś kto nie lubi pistacji? To przepyszne, głębokie w smaku, kremowe masło, które doda zwykłej kanapce lub owsiance smakowego twista.
Pistacje są nie tylko przepyszną i wciągającą przekąską, ale też antyoksydantem. Oprócz tego jak większość orzechów są źródłem białka, zdrowych tłuszczy i minerałów. W 100 gramach tych orzechów jest aż 13 gram białka – warte podkreślenia szczególnie dla wegetarian oraz wegan.
Nasze masło to 100% pistacji, bez zbędnych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło smakuje wytrawnie, wyjątkowo, to prawdziwa poezja smaków. Ma kremową i stałą konsystencję.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Zawiera orzechy. Może zawierać śladowe ilości gorczycy i sezamu. Nie zawiera glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
100% pistacje delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2728 kJ/ 659 kcal |
tłuszcz | 56 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 6,3 g |
węglowodany | 14 g |
- w tym cukry | 8 g |
białko | 24 g |
sól | 0,4 g |
błonnik | 3,2 g |
Masło z pistacji – zastosowanie
Masło migdałowe to pyszny dodatek wielu dań i deserów. To świetny pomysł na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy.
- do śniadania: porannej owsianki, jaglanki, omletów na słodko, placuszków, pankejków czy naleśników
- do wypieków: rogalików, ciasteczek, tortów, do posmarowania chleba bananowego
- do kanapek: z dodatkiem powideł śliwkowych albo plasterków banana, lub jako składnik kremu kanapkowego
- do dań jednogarnkowych: warzywnego leczo, curry, potrawek warzywnych
- do sosów: z dodatkiem limonki i sosu sojowego do dań tajskich lub jako dodatek do sosu do makaronu
Najlepiej smakuje jednak jedzone łyżeczką prosto ze słoika!
Dlaczego warto sięgnąć po masło z pistacji Olini?
Najlepsze orzechy i ziarna
Pistacje użyte do produkcji masła pistacjowego Olini są lekko podprażane, następnie są mielone, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Masło pistacjowe Olini to przepyszny produkt jednoskładnikowy.
Odpowiedni proces produkcji
Masło z pistacji Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niego dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Gładką, kremową i oleistą konsystencję uzyskujemy poprzez mielenie pistacji. Gotowy produkt nie jest podgrzewany, czy utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Po masło pistacjowe chętnie i często sięgają nasi klienci, dlatego mielone jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.
Mała skala
Masła Olini nie są produkowane dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze masła wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie ekspertów
Karolina, dziekujebylopyszne.pl
Opinie o produkcie
Opinie nie zostały potwierdzone zakupem. To oznacza, że nadal są wartościowe, ale nie możemy stwierdzić, czy pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt.
Darya
super pyszne i świeże
Adrianna
Bomba!
Iza
Przepyszne, niebo w gębie , polecam
Agnieszka
Pyszny, delikatny w smaku krem.
Zofia
masło b. dobre, idealnie zmiksowane, b. "gęste w smaku", ze świeżych orzeszków! Należy uprzedzić smakoszy, że jest to wyjątkowy, wysublimowany smak! Mnie zachwyca! Zofia
Małgorzata
Masło z pistacji wymiata, super smak i jakość
anonim
Pyszne, aksamitne, naturalne w 100%! Polecam!
Violetta
Polecam gorąco Olini! Masło z pistacji świeżutkie i smaczne.
Beata
Doskonałe, kremowe masło.
Nina
DLA MNIE TROCHĘ ZA TŁUSTE SMAK IDEALNY
Krzysztof
Produkt bardzo dobry jakościowo i smakowo.
Kalina
Naprawde super jakosc. Smaczne maslo bez zbednych dodatkow. Jestem zachwycona(5)
Katarzyna Majewska
tak to prawda, to rarytas! głęboki smak, nie zostaje nic innego jak porównując użyć metafory dojrzałego bogatego pełnego smaku wina (5)