Masło z pistacji Olini
- Prawdziwy rarytas
- 100% pistacji, bez zbędnych dodatków
- Źródło białka w diecie wegańskiej
naturalne źródło roślinnego białka
polecane dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych
Masło z pistacji – właściwości
Masło z pistacji to prawdziwy rarytas. Czy jest ktoś kto nie lubi pistacji? To przepyszne, głębokie w smaku, kremowe masło, które doda zwykłej kanapce lub owsiance smakowego twista.
Pistacje są nie tylko przepyszną i wciągającą przekąską, ale też antyoksydantem. Oprócz tego jak większość orzechów są źródłem białka, zdrowych tłuszczy i minerałów. W 100 gramach tych orzechów jest aż 13 gram białka – warte podkreślenia szczególnie dla wegetarian oraz wegan.
Nasze masło to 100% pistacji, bez zbędnych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Polecany dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło smakuje wytrawnie, wyjątkowo, to prawdziwa poezja smaków. Ma kremową i stałą konsystencję.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Produkt zawiera pistacje. Może zawierać inne orzechy (włoskie, laskowe, arachidowe, nerkowca, migdały), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
100% pistacje delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2728 kJ/ 659 kcal |
tłuszcz | 56 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,3 g |
węglowodany | 14 g |
– w tym cukry | 8 g |
białko | 24 g |
sól | 0,4 g |
błonnik | 3,2 g |
Masło z pistacji – zastosowanie
Masło migdałowe to pyszny dodatek wielu dań i deserów. To świetny pomysł na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy.
- do śniadania: porannej owsianki, jaglanki, omletów na słodko, placuszków, pankejków czy naleśników
- do wypieków: rogalików, ciasteczek, tortów, do posmarowania chleba bananowego
- do kanapek: z dodatkiem powideł śliwkowych albo plasterków banana, lub jako składnik kremu kanapkowego
- do dań jednogarnkowych: warzywnego leczo, curry, potrawek warzywnych
- do sosów: z dodatkiem limonki i sosu sojowego do dań tajskich lub jako dodatek do sosu do makaronu
Najlepiej smakuje jednak jedzone łyżeczką prosto ze słoika!
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie ekspertów
Karolina, dziekujebylopyszne.pl