-10% Olej dla uczniów i must have szkolnej wyprawki tylko do 13.09! 🎒📚
Zadbaj o pamięć i koncentrację! 🧠
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Pasta z pistacji Olini

  • Roślinne źródło białka
  • pasta z pistacji 100%
  • Bez dodatku cukru, soli i oleju palmowego
  • Z witaminami z grupy B i składnikami mineralnymi
Cena: 69,90 zł 69.90
Cena w abonamencie: 62,90 zł












Po użyciu słoiczek wrzuć do kontenera na szkło. Nie trzeba go myć ani usuwać z niego etykiety. Zakrętkę należy wrzucić do kosza na plastik.
ilość - + szt.
Czas realizacji: 1 - 3 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Nasza pasta pistacjowa to orzechowy rarytas o niezwykłym aromacie i przepysznym smaku, który zaspokoi Twoją ochotę na małe co nieco. Ma kremową konsystencję i łatwo się rozsmarowuje. Pasta z pistacji to też źródło roślinnego białka na mocne kości i błonnika na dobry metabolizm. Zawiera również witaminy z grupy B i składniki mineralne, z którymi zadbasz o siebie holistycznie. Warto włączyć ją do codziennej diety z myślą o zdrowiu na lata.

składnik diety długowieczności

wegańska

Pasta pistacjowa 100% – właściwości

Kochasz pączki z nadzieniem pistacjowym? My też! Szkoda, że nie można ich jeść codziennie… Jest jednak coś, co ma smak Twoich ulubionych orzechów i co warto pałaszować, aby dbać o zdrowie na lata. To nasza pasta z pistacji bez soli!

Pasta pistacjowa 100% Olini nie tylko zachwyci Cię smakiem, aromatem, kolorem i konsystencją. Z każdą jej porcją (14 g) Twój organizm otrzyma składniki, których nie może zabraknąć w diecie długowieczności (szczegóły w badaniu – przejdź do analizy w PDF-ie):

  • białko – 3,36 g (7% RWS)
    • pomaga w utrzymaniu zdrowych kości
  • błonnik – 0,45 g
    • wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
  • makroelementy, w tym:
    • potas – 118 mg (6% RWS)
      • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
    • fosfor – 62 mg (9% RWS)
      • pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
    • magnez – 14 mg (4% RWS)
      • pomaga w utrzymaniu zdrowych mięśni i kości
  • mikroelementy, w tym:
    • cynk – 0,3 mg (3% RWS)
      • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
    • mangan – 0,1 mg (6% RWS)
      • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
  • witaminy z grupy B, w tym:
    • B3 (niacyna) – 1,2 mg (8% RWS)
      • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
    • B1 (tiamina) – 0,2 mg (21% RWS)
      • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
    • B2 (ryboflawina) – 0,1 mg (9% RWS)
      • pomaga zachować zdrową skórę
    • B6 (pirydoksyna) – 0,1 mg (6% RWS)
      • przyczynia się zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

Warto wiedzieć

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Dla osób, które chcą zadbać o zdrowie na lata; bezpieczna dla kobiet w ciąży; odpowiednia dla wegan i wegetarian.

Dzieci: Można ją podawać dzieciom od 6 miesiąca życia.

Smak: Wytrawny.

Zapach: Orzechowy.

Kolor: Ciemnobrązowy.

Konsystencja: Kremowa, gęsta, stała.

Jak używać: Na chlebie, w owsiance, koktajlu i zupach, na naleśnikach, w daniach, do deserów, jako przekąskę i solo, prosto z łyżeczki.

Z czym łączyć: Z naszymi dżemami, olejami i nasionami.

Informacje dla alergików: Produkt zawiera pistacje. Może zawierać inne orzechy (włoskie, laskowe, arachidowe, nerkowca, pistacje), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.

Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze pasty orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.

Przechowywanie: Pastę można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.

Składniki

100% delikatnie podprażane pistacje

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100g
Wartość energetyczna 2728 kJ/ 659 kcal
tłuszcz 56 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,3 g
węglowodany 14 g
– w tym cukry 8 g
białko 24 g
sól 0,4 g
błonnik 3,2 g
Zawiera:
Potas 846 mg (42,3 %*)
Fosfor 444 mg (63,4 %*)
Magnez 97 mg (26 %*)
Cynk 2,1 mg (21 %*)
Mangan 1 mg (50 %*)
Wit. B3 8,67 mg (54,2%*)
Wit. B1 1,65 mg (150 %*)
Wit. B2 0,9 mg (64,3 %*)
Wit. B6 0,63 mg (45 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal)

Pasta pistacjowa bez cukru białego i innych dodatków

Nasza pasta pistacjowa bez cukru to natura zamknięta w słoiczku. Tworzą ją same orzechy. Nie dodajemy do niej soli, oleju palmowego czy konserwantów. Zawiera tylko naturalnie występujące w niej cukry.

Nasza pasta pistacjowa 200 g powstaje w samym centrum Sudetów, w naszej rodzinnej olejarni. Przygotowujemy ją dopiero na zamówienie.

W wielkim piecu lekko prażymy orzechy, a następnie mielimy je na lekko płynną, gęstą masę. Słoiczek, który od nas otrzymasz, wypełnia świeża, orzechowa pasta pistacjowa bez cukru. Palce lizać!

Pasta pistacjowa – do czego wykorzystać?

Nieprzetworzona, o prostym składzie – taka właśnie jest nasza pasta pistacjowa. Do czego pasuje? Możesz jeść ją na:

  • śniadanie – wzbogaci owsiankę i szejka
  • obiad – może być składnikiem zup i sosów
  • kolację – można posmarować nią kromkę chleba lub zrobić z niej dressing do sałatki
  • przekąskę – jest idealna do owoców, słonych paluszków lub solo
  • deser – pasta pistacjowa pasuje do ciasta, tortu, lodów i gofrów

Pasta pistacjowa – gdzie kupić najlepszej jakości?

Najsmaczniejsza i najzdrowsza jest jednoskładnikowa pasta pistacjowa. Gdzie kupić taki rarytas?

Pasta z pistacji 100% jest dostępna w:

  • sklepach online
  • niektórych marketach
  • małych sklepach ze zdrową żywnością

Pasta z pistacji – cena

Ile kosztuje najlepsza pasta pistacjowa? Cena dobrej orzechowej pasty zależy od jej składników. Warto więc czytać etykiety! Zwróć uwagę na to, czy słoiczek wypełniają tylko zmielone pistacje a na opakowaniu pojawia się zapis – pasta pistacjowa 100%.

Pasta z pistacji a masło z pistacji – jaka jest różnica?

Łączy je skład i sposób produkcji, różni… nazwa.

Masło pistacjowe stało się pastą po rozporządzeniu Trybunału Sprawiedliwości UE z 2017 roku.

Zgodnie z jednym z jego wyroków, produktów pochodzenia roślinnego nie można nazywać tak, jak przetworów mlecznych. W Polsce to prawo obowiązuje od 2018 roku, od wydania przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi stosownego przepisu.

5 powodów, dla których warto nam zaufać

Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.

Świeżość

Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.

Natura i nauka

Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!

Dobry skład

Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.

Jak od babci

Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.

Bezpieczna dostawa

Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.

Opinie ekspertów

Najczęściej zadawane pytania

Czy gdy się je masła orzechowe, to się tyje?

To popularna opinia. Jednak badania pokazują, że jedzenie orzechów może przeciwdziałać tyciu. Dzięki błonnikowi i białku masła orzechowe sycą szybko i na długo, przez co nie ma się ochoty na podjadanie. Mowa tu o produktach zrobionych z niesolonych, suchych, prażonych lub niepalonych orzechów i bez dodatkowego oleju, soli i cukru.

Od jakiego wieku można zacząć podawać masło orzechowe?

Masło orzechowe mogą jeść kobiety w ciąży i karmiące piersią. Badania pokazują, że unikanie orzechów w tym okresie nie zapobiega alergiom u dzieci. Orzechy w postaci masła orzechowego do diety dzieci można wprowadzać po 6 miesiącu życia. Oczywiście należy obserwować, czy nie występują alergie pokarmowe i skórne. Należy pamiętać, że takich szkrabów nie można karmić pastą orzechową prosto z łyżeczki. Jest gładki i bardzo gęsty, przez co może zostać zbyt szybko połknięty i zakleić drogi oddechowe. Podawaj go maluchowi jako dodatek do jedzenia. W przypadku wątpliwości, w naszej Bazie Wiedzy znajdziesz artykuły na temat maseł orzechowych w diecie dziecka. Możesz też porozmawiać z lekarzem.

Masło orzechowe – ile podawać go dzieciom w ciągu dnia?

1 łyżka (25 g)

Jakie masło orzechowe dla dziecka będzie najlepsze?

To oczywiście kwestia gustu. Intensywniejsze w smaku będzie masło arachidowe, delikatniejsze i słodsze – z nerkowców. Lejącą się konsystencję ma masło z arachidów. Bardziej stałą ma masło z nerkowców. Warto czytać etykiety i wybierać masła orzechowe bez dodatkowego oleju, soli i cukru oraz zrobione z niesmażonych i niesolonych orzechów.
Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

Idealne uzupełnienie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium