Masło z pistacji Olini
- Prawdziwy rarytas
- 100% pistacji, bez zbędnych dodatków
- Źródło białka w diecie wegańskiej
naturalne źródło roślinnego białka
polecane dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych
Masło z pistacji – właściwości
Masło z pistacji to prawdziwy rarytas. Czy jest ktoś kto nie lubi pistacji? To przepyszne, głębokie w smaku, kremowe masło, które doda zwykłej kanapce lub owsiance smakowego twista.
Pistacje są nie tylko przepyszną i wciągającą przekąską, ale też antyoksydantem. Oprócz tego jak większość orzechów są źródłem białka, zdrowych tłuszczy i minerałów. W 100 gramach tych orzechów jest aż 13 gram białka – warte podkreślenia szczególnie dla wegetarian oraz wegan.
Nasze masło to 100% pistacji, bez zbędnych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Polecany dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło smakuje wytrawnie, wyjątkowo, to prawdziwa poezja smaków. Ma kremową i stałą konsystencję.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Zawiera orzechy. Może zawierać śladowe ilości gorczycy, sezamu i glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
100% pistacje delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2728 kJ/ 659 kcal |
tłuszcz | 56 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 6,3 g |
węglowodany | 14 g |
- w tym cukry | 8 g |
białko | 24 g |
sól | 0,4 g |
błonnik | 3,2 g |
Masło z pistacji – zastosowanie
Masło migdałowe to pyszny dodatek wielu dań i deserów. To świetny pomysł na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy.
- do śniadania: porannej owsianki, jaglanki, omletów na słodko, placuszków, pankejków czy naleśników
- do wypieków: rogalików, ciasteczek, tortów, do posmarowania chleba bananowego
- do kanapek: z dodatkiem powideł śliwkowych albo plasterków banana, lub jako składnik kremu kanapkowego
- do dań jednogarnkowych: warzywnego leczo, curry, potrawek warzywnych
- do sosów: z dodatkiem limonki i sosu sojowego do dań tajskich lub jako dodatek do sosu do makaronu
Najlepiej smakuje jednak jedzone łyżeczką prosto ze słoika!
Dlaczego warto sięgnąć po masło z pistacji Olini?
Najlepsze orzechy i ziarna
Pistacje użyte do produkcji masła pistacjowego Olini są lekko podprażane, następnie są mielone, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Masło pistacjowe Olini to przepyszny produkt jednoskładnikowy.
Odpowiedni proces produkcji
Masło z pistacji Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niego dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Gładką, kremową i oleistą konsystencję uzyskujemy poprzez mielenie pistacji. Gotowy produkt nie jest podgrzewany, czy utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Po masło pistacjowe chętnie i często sięgają nasi klienci, dlatego mielone jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.
Mała skala
Masła Olini nie są produkowane dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze masła wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie ekspertów
Karolina, dziekujebylopyszne.pl