Masło z pistacji Olini
- Prawdziwy rarytas
- 100% pistacji, bez zbędnych dodatków
- Źródło białka w diecie wegańskiej
naturalne źródło roślinnego białka
polecane dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych
idealne dla wegan i wegetarian
Masło z pistacji – właściwości
Masło z pistacji to prawdziwy rarytas. Czy jest ktoś kto nie lubi pistacji? To przepyszne, głębokie w smaku, kremowe masło, które doda zwykłej kanapce lub owsiance smakowego twista.
Pistacje są nie tylko przepyszną i wciągającą przekąską, ale też antyoksydantem. Oprócz tego jak większość orzechów są źródłem białka, zdrowych tłuszczy i minerałów. W 100 gramach tych orzechów jest aż 13 gram białka – warte podkreślenia szczególnie dla wegetarian oraz wegan.
Nasze masło to 100% pistacji, bez zbędnych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany dla koneserów i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło smakuje wytrawnie, wyjątkowo, to prawdziwa poezja smaków. Ma kremową i stałą konsystencję.
Informacja dla alergików: Produkt zawiera pistacje. Może zawierać inne orzechy, sezam, gluten i gorczycę.
Termin przydatności do spożycia: Nie zależy od daty otwarcia i obowiązuje do 16.02.2023. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie masła są przygotowywane małymi partiami, na świeżo.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
100% pistacje delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2568 kJ / 619 kcal |
tłuszcz | 48,5 g |
w tym | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 6,05 g |
węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 5,7 g |
białko | 20,5 g |
sól | 0,02 g |
Masło z pistacji – zastosowanie
Masło migdałowe to pyszny dodatek wielu dań i deserów. To świetny pomysł na drugie śniadanie do szkoły lub do pracy.
- do śniadania: porannej owsianki, jaglanki, omletów na słodko, placuszków, pankejków czy naleśników
- do wypieków: rogalików, ciasteczek, tortów, do posmarowania chleba bananowego
- do kanapek: z dodatkiem powideł śliwkowych albo plasterków banana, lub jako składnik kremu kanapkowego
- do dań jednogarnkowych: warzywnego leczo, curry, potrawek warzywnych
- do sosów: z dodatkiem limonki i sosu sojowego do dań tajskich lub jako dodatek do sosu do makaronu
Najlepiej smakuje jednak jedzone łyżeczką prosto ze słoika!
Dlaczego warto sięgnąć po masło z pistacji Olini?
Najlepsze orzechy i ziarna
Pistacje użyte do produkcji masła pistacjowego Olini są lekko podprażane, następnie są mielone, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Masło pistacjowe Olini to przepyszny produkt jednoskładnikowy.
Odpowiedni proces produkcji
Masło z pistacji Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niego dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Gładką, kremową i oleistą konsystencję uzyskujemy poprzez mielenie pistacji. Gotowy produkt nie jest podgrzewany, czy utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Po masło pistacjowe chętnie i często sięgają nasi klienci, dlatego mielone jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.
Bezwzględna świeżość
Masła Olini nie są produkowane dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze masła wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie ekspertów
Karolina, dziekujebylopyszne.pl
Darya
super pyszne i świeże
Adrianna
Bomba!
Iza
Przepyszne, niebo w gębie , polecam
Agnieszka
Pyszny, delikatny w smaku krem.
Zofia
masło b. dobre, idealnie zmiksowane, b. "gęste w smaku", ze świeżych orzeszków! Należy uprzedzić smakoszy, że jest to wyjątkowy, wysublimowany smak! Mnie zachwyca! Zofia
Małgorzata
Masło z pistacji wymiata, super smak i jakość
anonim
Pyszne, aksamitne, naturalne w 100%! Polecam!
Violetta
Polecam gorąco Olini! Masło z pistacji świeżutkie i smaczne.
Beata
Doskonałe, kremowe masło.
Nina
DLA MNIE TROCHĘ ZA TŁUSTE SMAK IDEALNY
Krzysztof
Produkt bardzo dobry jakościowo i smakowo.
Kalina
Naprawde super jakosc. Smaczne maslo bez zbednych dodatkow. Jestem zachwycona(5)