enzymy i żywe kultury bakerii
naturalna, dwuetapowa fermentacja
jabłka od polskiego sadownika
Oczyszczające i bakteriobójcze właściwości octu są znane i doceniane od tysiącleci. Dawniej z pomocą kwasu octowego leczono problemy trawienne i infekcje, używano go do dezynfekcji ran, a także dbano z jego pomocą o urodę.
Ocet jabłkowy powstaje z jabłek, owoców które są kopalnią witamin i składników odżywczy. Pektyny i bioflawonoidy, w które bogate są jabłka są obecne również w occie jabłkowym. Dzięki procesowi naturalnej, nie przyspieszanej sztucznie, ponad dwuletniej fermentacji ocet dodatkowo obfituje w żywe kultury bakterii oraz enzymy, dzięki którym ocet jabłkowy:
Ocet jabłkowy powstaje w procesie naturalnej dwuetapowej fermentacji jabłek. W pierwszej fazie ma miejsce przekształcenie cukru zawartego w owocach w alkohol, który w drugiej, znacznie dłuższej fazie, zostaje przez bakterie odpowiedzialne za fermentację octową zamieniony w kwas octowy. Do produkcji tego octu używamy pysznych jabłek różnych odmian: golden, antonówka, szara reneta.
Ocet jabłkowy Olini otrzymujemy w wyniku naturalnej, trwającej ponad dwa lata fermentacji jabłek, bez dodatku cukru i wody. Dzięki temu osiąga on pełnię smaku oraz właściwości odżywczych. Nasz ocet dzięki długiemu leżakowaniu w beczkach i spokojnej fermentacji jest dojrzały, klarowny i charakteryzuje się głębokim smakiem. Kwasowość naszego octu to 5 %.
Naszego octu nie filtrujemy ani nie pasteryzujemy dzięki czemu pozostaje żywy - proces fermentacji octowej nie zostaje przerwany pasteryzacją, więc cały czas będzie zachodził, dzięki czemu ocet z biegiem czasu nadal rozwija się i dojrzewa. Z czasem w butelce może pojawić się delikatna galaretka, czyli tzw. matka octowa - jest to zjawisko naturalne.
100% jabłek różnych odmian: golden, antonówka, szara reneta
Octem jabłkowym warto wzbogacić dietę jeśli dbamy o sylwetkę, chcemy zrzucić nadprogramowe kilogramy lub chcemy zadbać o układ trawiennych. Z powodzeniem można stosować go w kuchni zamiast zwykłego octu. Używany kosmetycznie będzie natomiast sprzymierzeńcem pięknej cery i błyszczących włosów.
Jak stosować ocet jabłkowy:
"Szklanka ciepłej przegotowanej wody z octem jabłkowym Olini wypijana rano na czczo i wieczorem przed snem, działa jak natura chciała. POLECAM!"
"Jeśli w ogóle ocet może być smaczny to ten jest! Doskonale czuć, że to produkt w pełni naturalny i taki jak ma być, jak dawniej nasi rodzice robili."
"Wspaniały ocet, zupełnie bez porównania z tym , który można kupić w popularnej sieciówce pod etykietą bio.:) Ma delikatny smak i aromat,nie podrażnia żołądka. Kupowany już kilkukrotnie, wciąż bez zarzutu."
od 89.90 zł
od 49.90 zł
od 39.90 zł
od 39.90 zł
Coś Cie nurtuje?
Sprawdź FAQPotrzebujesz odpowiedzi na już?
Zadzwoń: 732 080 803Wolisz napisać?
Napisz: sklep@olini.pl