• Tłoczony zawsze na świeżo
    Oleje Olini tłoczymy zawsze na świeżo, na zamówienie – nie stoją na półce czekając na zakup – dzięki temu zachowują maksimum zdrowych właściwości i smaku.
  • Bezpieczna dostawa
    Oleje wysyłamy w ciemnych butelkach, w styropianowych opakowaniach, w bezpiecznej temperaturze i chroniąc przed światłem.
  • Hand made with
    Jesteśmy małą rodzinną firmą, wszystko robimy sami, ręcznie, dbając o jakość każdej butelki oleju.
100% natury
  • ocet-jablkowy-olini-1
  • ocet-jablkowy-olini-2
  • ocet-jablkowy-olini-4
  • ocet-jablkowy-olini-5
  • ocet-jablkowy-olini-3
  • ocet-jablkowy-olini-1
  • ocet-jablkowy-olini-2
  • ocet-jablkowy-olini-4
  • ocet-jablkowy-olini-5
  • ocet-jablkowy-olini-3

Ocet jabłkowy Olini

Ocet jabłkowy Olini powstaje z pysznych, polskich jabłek poddanych ponad dwuletniemu procesowi fermentacji octowej, bez siarczynów, sztucznych dodatków, konserwantów i barwników. Podczas dwuetapowej fermentacji z owoców otrzymujemy aromatyczny, pachnący jabłkami i aktywny biologicznie ocet o kwasowości 5 %. Octu nie rozcieńczamy, nie filtrujemy ani nie pasteryzujemy. Dzięki temu ocet zachowuje wszystkie swoje właściwości.
Cena: 21.90

Dostępność: 2-3 dni robocze - przygotowujemy na Twoje zamówienie

Wybierz pojemność:
  • 250 ml
  • 500 ml
  • 1 l

Wybierz dostępną pojemność oleju przed dodaniem do koszyka.

Ocet jabłkowy Olini

Ocet jabłkowy Olini powstaje z pysznych, polskich jabłek poddanych ponad dwuletniemu procesowi fermentacji octowej, bez siarczynów, sztucznych dodatków, konserwantów i barwników. Podczas dwuetapowej fermentacji z owoców otrzymujemy aromatyczny, pachnący jabłkami i aktywny biologicznie ocet o kwasowości 5 %. Octu nie rozcieńczamy, nie filtrujemy ani nie pasteryzujemy. Dzięki temu ocet zachowuje wszystkie swoje właściwości.

Składniki

100% jabłek różnych odmian: golden, antonówka, szara reneta.

Warto wiedzieć

Z czasem na dnie butelki może pojawić się osad a u góry matka octowa - są to zjawiska naturalne i nie należy się ich obawiać.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy. Data znajduje się na etykiecie.

Przechowywanie: Ocet warto trzymać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła

Kraj pochodzenia: Polska

Dostępność i wysyłka: Zamówienia wysyłamy od poniedziałku od czwartku.

Dlaczego warto sięgnąć po ocet jabłkowy?

Oczyszczające i bakteriobójcze właściwości octu są znane i doceniane od tysiącleci. Dawniej z pomocą kwasu octowego leczono problemy trawienne i infekcje, używano go do dezynfekcji ran, a także dbano z jego pomocą o urodę. 

Ocet jabłkowy powstaje z jabłek, owoców które są kopalnią witamin i składników odżywczy. Pektyny i bioflawonoidy, w które bogate są jabłka są obecne również w occie jabłkowym. Dzięki procesowi naturalnej, nie przyspieszanej sztucznie, ponad dwuletniej fermentacji ocet dodatkowo obfituje w żywe kultury bakterii oraz enzymy, dzięki którym ocet jabłkowy:

  • pobudza przemianę materii oraz zwiększa uczucie sytości - pektyny wspierają proces trawienia tłuszczy i zwiększają wydzielanie soków trawiennych, dlatego ocet jest sprzymierzeńcem osób chcących zrzucić zbędne kilogramy
  • reguluje pracę układu pokarmowego
  • pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cukru we krwi
  • ma działanie antybakteryjne i antyseptyczne
  • stosowany na skórę poprawia jej ukrwienie i reguluje pracę naczyń krwionośnych

Jak powstaje ocet jabłkowy Olini?

Ocet jabłkowy powstaje w procesie naturalnej dwuetapowej fermentacji jabłek. W pierwszej fazie ma miejsce przekształcenie cukru zawartego w owocach w alkohol, który w drugiej, znacznie dłuższej fazie, zostaje przez bakterie odpowiedzialne za fermentację octową zamieniony w kwas octowy. Do produkcji tego octu używamy pysznych jabłek różnych odmian: golden, antonówka, szara reneta.

Ocet jabłkowy Olini otrzymujemy w wyniku naturalnej, trwającej ponad dwa lata fermentacji jabłek, bez dodatku cukru i wody. Dzięki temu osiąga on pełnię smaku oraz właściwości odżywczych. Nasz ocet dzięki długiemu leżakowaniu w beczkach i spokojnej fermentacji jest dojrzały, klarowny i charakteryzuje się głębokim smakiem. Kwasowość naszego octu to 5 %.

Naszego octu nie filtrujemy ani nie pasteryzujemy dzięki czemu pozostaje żywy - proces fermentacji octowej nie zostaje przerwany pasteryzacją, więc cały czas będzie zachodził, dzięki czemu ocet z biegiem czasu nadal rozwija się i dojrzewa. Z czasem w butelce może pojawić się delikatna galaretka, czyli tzw. matka octowa - jest to zjawisko naturalne.

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania bądź potrzebujesz pomocy przy wyborze oleju zadzwoń na naszą infolinię: 693 222 687 lub napisz: sklep@olini.pl.

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie

Co mówią o nas klienci?

Opineo.pl

Opinie o nas

Nick: Alicja, dodano: 10 grudnia 2019 | 15:32
sklep internetowy: Olini.pl
Wszystko super, wysyłka ekspresowa
Przeczytaj opinię
Nick: Joanna, dodano: 10 grudnia 2019 | 12:59
sklep internetowy: Olini.pl
Szybko, sprawnie, polecam
Przeczytaj opinię