Miód rzepakowy kremowany z kakao Olini
- Zdrowy zamiennik dla kremów czekoladowych
- Łatwo się rozsmarowuje
- Smakuje świetnie z ciepłym mlekiem
100% surowy i naturalny
z polskiej pasieki i tegorocznych zbiorów
Kremowy miód kakaowy
Połączenie rzepakowego miodu z prawdziwym kakao daje przepyszny czekoladowy krem! Miód rzepakowy został poddany procesowi powolnego mieszania – napowietrzania, dzięki czemu uzyskał delikatną i gładką konsystencję. Dodatek kakao zmienia ten miód w pyszne czekoladowe smarowidło. Idealnie się rozprowadza, dzięki czemu sprawdzi się do pieczywa czy na naleśniki jako alternatywa niezdrowych smarowideł.
To połączenie przekona do miodu nawet najbardziej wybrednych. Polecany jest nie tylko dla najmłodszych łasuchów, ale wszystkich tych, którzy potrzebują wzmocnienie i energii. Naturalne kakao bogate jest w magnez, nie może go więc zabraknąć w diecie osób uczących się i pracujących umysłowo. Dodatek kakao sprawia, że miód nabiera ciemnej, kasztanowej barwy. W zapachu pozostaje słodki, kwiatowy i mocno czekoladowy.
Miód rzepakowy z kakao – właściwości
Miód i kakao to bardzo udany duet! To połączenie zachowuje pełnie właściwości pszczelego miodu oraz bogactwo naturalnego kakao. Będzie świetnym składnikiem deseru, a dodany do śniadania zapewni wspaniały początek dnia.
Miód rzepakowy szczególnie polecany jest jako naturalny środek łagodzący ból gardła, drobne infekcje oraz wsparcie odporności. Zbierany z nektaru wiosennych kwiatów rzepaku bogaty jest w olejki eteryczne, flawonoidy, witaminy i minerały. Po miód ten szczególnie powinni sięgnąć ci, którzy chcą wzmocnić swoje serce. W połączeniu z kakao będzie też wsparciem w okresie zmęczenia i wyczerpania.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany jako zdrowa alternatywa słodyczy i kremu czekoladowego, a zawarty w kakao magnez to niezbędny pierwiatek w diecie najmłodszych, uczniów i studentów.
Barwa i zapach: Miód rzepakowy przed krystalizacją ma kolor złota. Po okresie krystalizacji przybiera bardzo jasną barwę. Dodatek kakao sprawia, że miód nabiera ciemnej, kasztanowej barwy. W zapachu pozostaje słodki, kwiatowy i mocno czekoladowy.
Smak: Idealnie kremowy, pysznie czekoladowy i naturalnie słodki.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty powstania miodu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie), niezależnie od daty otwarcia. Wszystkie nasze miody pochodzą z małej, zaprzyjaźnionej pasieki, która produkuje miody w małych partiach w okresie kwitnienia danej rośliny.
Przechowywanie: Miód ma bardzo długi termin ważności, lecz aby zachował swoje właściwości jak najdłużej, musi być odpowiednio przechowywany. Najlepiej przechowywać go w suchym i chłodnym miejscu. Ważne, aby słoik z miodem był szczelnie dokręcony, ponieważ miód łatwo chłonie zapachy oraz wilgoć.
Informacje dla alergików: Miód to naturalny produkt pszczeli. Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność. Dietetycy nie zalecają podawania miodu dzieciom poniżej roczku.
Skład
90% miód rzepakowy kremowany, 10% kakao
Miód rzepakowy z kakao – zastosowanie
Szczególnie polecany do naleśników, placuszków, gofrów i innych słodkich dań. Świetnie sprawdzi się solo do smarowania pieczywa. Wspaniale się rozprowadza, jest gładki i kremowy. To zdrowa alternatywa czekoladowych kremów. Dodany do ciepłego mleka zamieni je w pyszny czekoladowy napój.
Miód z kakao – Gdzie kupić?
Pamiętaj! Kupując polski miód wspierasz pszczelarzy w prowadzeniu pasiek i zapewniasz pszczołom opiekę. Dzięki opiece pszczelarzy większa liczba pszczół może przetrwać w obecnym środowisku.
Dlaczego warto sięgnąć po miód rzepakowy kremowany z kakao Olini?
Najlepszy surowiec
Miód rzepakowy kremowany z kakao Olini zbierany jest z kwiatowego nektaru rzepaku. Dodatek prawdziwego kakaa nadaje mu pysznego, czekoladowego smaku. Oferujemy miód tegoroczny, najświeższy - wiemy, że taki będzie miał pełnię smaku i właściwości.
Odpowiedni proces produkcji
Miody Olini to naturalne, surowe, pszczele produkty. Nie są podgrzewane, dzięki czemu zachowują swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe. Miód rzepakowy poddany jest kremowaniu, to proces powolnego mieszania dzięki któremu miód nabiera kremowej konsystencji. Do tak przygotowanego miodu dodawane jest zmielone kakao. Całość jest dokładnie wymieszana.
Bezwzględna świeżość
Miód rzepakowy kremowany z kakao to produkt, po który chętnie i często sięgają rodzice. W związku z tym szczególnie dbamy o świeżość produktów. Nasz miód rzepakowy pochodzi z tegorocznych zbiorów. Pozwala nam to wysyłać do Was wyłącznie najświeższy produkt.
Mała skala
Miodów Olini nie można znaleźć w dużych sklepach, aptekach czy zielarniach, dostępne są tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Miody Olini wysyłamy do Was w słoikach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie o produkcie
Opinie nie zostały potwierdzone zakupem. To oznacza, że nadal są wartościowe, ale nie możemy stwierdzić, czy pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt.
anonim
Polecam. Zamówiłam pierwszy raz zakwas, miody i masło orzechowe i wiem że mam produkty bez chemii i soli. Bardzo dziękuję też za sprawną dostawę :) Polecam
Małgorzata
Pychota.
Justyna Kwiatkowska
Rewelacja. Polecam
Justyna
Nie spodziewałam się, że będzie aż tak pyszny!!! Smakuje świetnie,wyjątkowo! Pokochaliśmy od pierwszej łyżeczki ?