Zestaw Olej z czarnuszki i Sok z jagody kamczackiej Olini
- Do picia solo lub w duecie
- Porcja składników odżywczych na co dzień
- Zestaw do pysznych szotów
z olejem dostarczasz kwasów omega-3 i -6
2 źródła witamin
z zestawem zachęcasz do picia olejów
Olej z czarnuszki i Sok z jagody kamczackiej Olini – smaczny i zdrowy zestaw
Połączenie oleju z czarnuszki, tłoczonego na zimno, dopiero na Twoje zamówienie oraz soku wyciskanego bezpośrednio z owoców jagody kamczackiej – to zestaw idealny.
Olej z czarnuszki Olini to ulubieniec dorosłych i dzieci. Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych i prozdrowotnego tymochinonu, któremu przypisuje się m.in. właściwości: przeciwalergiczne, przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne oraz regulujące odporność. Przez naszych klientów ceniony za świeżość i esencjonalność (aż 10 kg ziaren czarnuszki potrzebujemy do wytłoczenia 1 litra oleju). Rekomendowany przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.
Sok z jagody kamczackiej to sok pełen wartości odżywczych z owoców jagody kamczackiej: witamin, przeciwutleniaczy i mikroelementów, m.in. witaminy A, witaminy C, witamin z grupy B oraz żelaza.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Ziarna czarnuszki: Polska, Indie. Jagoda kamczacka: Polska
Dla kogo: Olej z czarnuszki nie jest polecany dla kobiet w ciąży oraz dla dzieci poniżej pierwszego roku życia.
Kolor i smak: W zależności od partii ziaren olej może różnić się kolorem, smakiem i mętnością. Olej z czarnuszki ma barwę od czarnego, ciemnozielonego, po zupełnie jasny czy słomkowy. Mimo tych różnic nie różni się właściwościami. Olej z czarnuszki ma korzenny, wyrazisty smak. Sok z jagody kamczackiej ma rubinową, ciemnofioletową barwę. W smaku jest jagodowy i kwaśny.
Informacja dla alergików: Może zawierać gorczycę, orzechy oraz gluten.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia oleju z czarnuszki to 3 miesiące od daty wytłoczenia, niezależnie od daty otwarcia. Oleje w naszej rodzinnej olejarni Olini tłoczymy małymi partiami, na świeżo oznacza to, że olej z czarnuszki nie stoi na półce. Ten, który do Was wyślemy będzie miał maksymalnie 2-5 dni. Dla syropu termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania. Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i spożyć do kilku dni. Dokładne terminy, do kiedy należy spożyć produkty, znajdują się na tylnych etykietach.
Przechowywanie: Olej należy przechowywać w lodówce również przed otwarciem. Syrop można przechowywyać w temperaturze pokojowej a po otwarciu w lodówce. Oba produkty należy chronić od światła.
Osad: Przed otwarciem soku warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się naturalny osad, który po zamieszaniu powinien połączyć się z cieczą. Jeżeli olej dłuższy czas stoi bez ruchu, to osad może osiąść na dnie butelki. Sedymentacja osadu w oleju z czarnuszki jest procesem naturalnym. Przed użyciem można wstrząsnąć delikatnie butelką, aby wzbudzić osad.
Nasze uwagi: Sok z jagody kamczackiej wyciskany jest z całych owoców. Powstaje na bazie naturalnego soku a nie koncentratu. Dla utrzymania świeżości na dłużej, został poddany pasteryzacji.
Skład
Olej z czarnuszki to tłoczony na zimno, 100% olej wyciśniety z ziaren czarnuszki siewnej. Sok z jagody tłoczony jest na zimno z owoców jagody kamczackiej, nie zawiera żadnych dodatków, jest pasteryzowany.
Olej z czarnuszki Olini i Sok z jagody kamczackiej – ile podawać?
Porcję oleju z czarnuszki należy dobrać do wieku.
Dzieci:
- po 12 miesiącu życia – ok. ¼ łyżeczki dziennie
- od 3 lat – ok. ½ łyżeczki dziennie
- od 6 lat – 1 łyżeczka dziennie
Dorośli:
- 1 łyżka dziennie
Syrop z jagody kamczackiej może stanowić 1 z 5 porcji owoców w codziennej diecie malucha.
Olej z czarnuszki Olini i Sok z jagody kamczackiej – jak stosować?
Olej z czarnuszki pij zawsze na zimno. Wtedy skorzystasz w pełni z mocy jego składników odżywczych.
Olej z czarnuszki ma barwę od czarnego, ciemnozielonego, po zupełnie jasny czy słomkowy. Ma korzenny, wyrazisty smak. Jak go spożywać?
- bezpośrednio z łyżeczki,
- z sokami, syropami i miodem,
- w sałatkach i zimnych przekąskach,
- w jogurtach, koktajlach owocowych i zupach,
- w szotach.
Sok z jagody kamczackiej charakteryzuje się pięknym ciemno-bordowym kolorem i głębokim jagodowym smakiem. Jest lekko kwaśny. Jak go pić?
- prosto ze szklaneczki,
- jako dodatek do codziennej porcji oleju z czarnuszki,
- jako składnik koktajli,
- rozcieńczony wodą,
- w chłodnej herbacie,
- w zdrowotnym szocie – z dodatkiem soku z cytryny i miodu.
Historie klientów
Łucja
Opinie o produkcie




