Zestaw Zakwas z buraków i Zakwas z kapusty Olini
- Dwa orzeźwiające napoje
- Sposób na kiszonki w diecie
- W 100% naturalne
Zakwas z buraków i Zakwas z kapusty Olini – zdrowy duet
Zakwas z buraków Olini – żywy, w 100% naturalny i bez żadnych dodatków. Posiada więcej witaminy B i C niż produkty, z których go przygotowujemy – to magia kiszenia! Ma piękną, rubinową barwę (która świadczy o dużej zwartości antyoksydantu – betainy) i kwaśny, delikatnie gazowany smak.
Zakwas z kapusty Olini to żywy, w 100% naturalny i bez żadnych dodatków sok z kiszonej kapusty. Powstaje w powolnym procesie kiszenia. Ma kwaśny smak, jest mętny i delikatnie gazowany. Bogaty w witaminę C i witaminy z grupy B.
Dla kogo jest zestaw Zakwas z buraków i Zakwas z kapusty Olini?
Zestaw jest idealny dla wszystkich miłośników kiszonek! Także dla tych, którzy chcą szybko uzupełnić dietę w warzywa, szczególnie zimą. Wtedy dostęp do świeżych, pełnowartościowych warzyw jest utrudniony, a dbanie o odporność wymaga większej uwagi.
Zakwasy w naszym zestawie mogą spożywać osoby będące na diecie o niskim indeksie glikemicznym. Kiszenie buraków zmniejsza ilość cukru zawartego w buraku (w procesie fermentacji zużywają go bakterie). W efekcie powstaje probiotyczny napój o niskim indeksie glikemicznym.
Oba zakwasy polecamy także dzieciom.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany dla osób dbających o zdrowe żywienie, Ph oraz oczyszczenie jelit, dla sportowców, a także po antybiotykoterapii
Kolor i smak: Mętny, jasny kolor (dla zakwasu z buraka - rubinowy), kwaskowaty smak charakterystyczny dla kiszonek. Może zawierać naturalny osad. W zależności od partii zakwas może gazować.
Informacja dla alergików: Może zawierać gorczycę, orzechy oraz gluten.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 5 miesięcy od daty ukiszenia (znajdziesz ją na tylnej etykiecie), niezależnie od daty otwarcia. Zakwasy i kiszonki Olini to produkty wytwarzane tradycyjnymi, rzemieślniczymi metodami (bez konserwantów czy ulepszaczy) na niedużą skalę, mogą być przechowywane w lodówce przez okres kolejnych kilku miesięcy.
Przechowywanie: Zakwas z kapusty tak samo jak zakwas z buraków trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni) przed jak i po otwarciu.
Gazowanie: Nasze zakwasy to produkty żywe, które wciąż pracują. Mogą lekko gazować, dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Zakwas należy mocno schłodzić, wówczas gazowanie się zmniejsza.
Skład
zakwas z buraków - (buraki, woda, sól kłodawska, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek); zakwas z kapusty - (kapusta biała, woda, sól kłodawska niejodowana)
Dlaczego warto sięgnąć po zakwasy Olini?
Najlepsze warzywa
Zakwasy Olini przygotowywany jest ze starannie wyselekcjonowanej polskiej kapusty i buraków. Warzywa użyte do produkcji zakwasu pochodzą z niewielkiego gospodarstwa, do których mamy wieloletnie zaufanie. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości warzyw otrzymamy zakwas, który będzie miał pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji
Zakwasy Olini przygotowywane są z surowych polskich warzyw. Do ich produkcji wykorzystywana jest tylko sól i przyprawy. Nie zawierają barwników, konserwantów, są niepasteryzowane. Proces kiszenia trwa wiele tygodni, a gotowe zakwasy nie są pasteryzowane, prosto z kiszenia trafiają do butelek, dzięki czemu zachowują one swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Zakwasy z kapusty i z buraków Olini, to produkty, po który chętnie i często sięgają nasi klienci. W związku z tym przygotowywane są cały czas. W niewielkich ilościach nastawiane są kolejne partie. Pozwala nam to zachować ciągłość sprzedaży i wysyłać do Was wyłącznie najświeższy, dobrze ukiszone zakwasy.
Mała skala
Nasze zakwasy nie są dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne są dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze zakwasy wysyłamy do Was w ciemnych butelkach z grubego szkła (w trosce o wrażliwe bakterie probiotyczne), a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Historie klientów
Agnieszka
Emi