Masło orzechowe mix Olini
- Mieszanka ulubionych orzechów
- Doskonałe źródło białka
- Idealne na kanapkę i do owsianki
naturalne źródło roślinnego białka
doskonałe połączenie ulubionych orzechów: arachidów, nerkowców i migdałów
Masło orzechowe mix – właściwości
Masło orzechowe mix to coś dla niezdecydowanych fanów masła arachidowego, migdałowego i z nerkowców, którzy nadal nie wiedzą, które kochają najbardziej.
W tym maśle połączyliśmy Wasze ulubione orzeszki, które stworzyły przepyszną kremową kompozycję.
Nasze masło to 100% orzechów, bez zbędnych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Polecany dla wszystkich miłośników i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło smakuje wybornie, jedno z najczęsciej wybieranych przez naszych Klientów. Ma idealnie kremową konsystencję.
Informacja dla alergików: Produkt zawiera orzechy arachidowe, nerkowce i migdały. Może zawierać inne orzechy, sezam, gluten i gorczycę.
Termin przydatności do spożycia Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Zawiera orzechy. Może zawierać śladowe ilości gorczycy, sezamu i glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
60% orzechy arachidowe, 30% orzechy nerkowca, 10% migdały delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2612 kJ/ 630 kcal |
tłuszcz | 52 g |
w tym | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 4,1 g |
węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 6,6 g |
białko | 24 g |
sól | 0,23 g |
błonnik | 5,7 g |
Masło orzechowe mix – zastosowanie
Masło orzechowe mix to pyszny dodatek wielu dań i deserów. To świetny składnik drugiego śniadania do szkoły lub pracy.
- do śniadania: do owsianki, kaszy jaglanej, omleta na słodko, placuszków, pankejków lub naleśników
- do wypieków: do przełożenia tortu, do rogalików, ciasteczek, jako dodatek do chleba bananowego
- do kanapek: z dodatkiem dżemu albo plasterków banana, lub do kremu kanapkowego
- do dań jednogarnkowych: do leczo, tajskiego curry lub potrawek warzywnych
- do sosów: z dodatkiem limonki i sosu sojowego do dań tajskich lub jako dodatek sosu makaronowego
Najlepiej smakuje jednak jedzony łyżeczką prosto ze słoika!
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.