Mus kokosowy Olini
- Naturalne raffaello
- 100% kokosu, bez dodatków
- Zdrowy przysmak na małe co nieco!
dostarcza dobrych kalorii
uwielbiany przez smakoszy rafaello
Mus kokosowy
Mus kokosowy zwany inaczej pastą kokosową powstaje ze zmielonego miąższu kokosa. Ma postać stałą, przypomina bardzo drobno zmielone kokosowe wiórki połączone z olejem. Przechowywany w chłodzie mocno twardnieje, należy wtedy użyć nożyka lub łyżeczki, żeby po niego sięgnąć.
Po lekkim ociepleniu lub podgrzaniu (polecamy włożenie słoiczka do garnuszka z ciepłą wodą) zmienia postać w bardziej płynną, maślaną. To kwintesencja kokosu w kokosie! Nie jest bardzo słodki, daje uczucie sytości – to idealny przysmak na spełnienie zachcianki na łakocie!
Mus kokosowy – właściwości
Mus kokosowy to źródło dobrych kalorii, już niewielka jego ilość syci i dostarcza energii. To świetna baza do przygotowania mleka kokosowego – wystarczy zblendować go z wodą. Sprawdzi się do potraw na zimno, do owsianek, jaglanek, szejków i koktajli, dla wszystkich kokosowych smakoszy. Idealny także na gorąco, nie tylko do słodkich dań jak omlety czy naleśniki ale także sosów czy potraw kuchni chińskiej.
Mus kokosowy Olini nie jest pasteryzowany, nie zawiera też dodatku soli czy cukru, w składzie znajduje się jedynie kokos. Na wierzchu musu może wytrącić się olej kokosowy (zwykle w postaci śnieżnobiałej warstwy, lub kolistych białych płatów) – warto przed użyciem wymieszać postać oleistą z musem z dna słoiczka.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia kokosa: Indonezja
Dla kogo: Dla każdego smakosza kokosowych łakoci. Do domowych wypieków i dań kuchni orientalnej. Alternatywa dla mniej-zdrowych słodyczy.
Smak i konsystencja: W temperaturze pokojowej i lodówkowej mus ma postać stałą, zbitą i twardą. Lekko ocieplony robi się miękki i puszysty.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty zmielenia miąższu kokosa (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze pasty są świeże, przygotowujemy je w olejarni z ziaren i miąższu, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Mus można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Nasze uwagi: Na powierzchni pasty może wytrącić się olej z kokosa, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z pastą.
Skład
100% miąższ kokosa
Mus kokosowy – zastosowanie
Dodatek kokosowej pasty nada potrawie mocny kokosowy aromat i smak. Można wyjadać go prosto ze słoiczka albo dodać do dania. Lekko podgrzany przybiera postać puszystego musu, w takiej formie można wykorzystać go do deserów.
Musu kokosowego można używać:
- do deserów, ciast i domowych łakoci – na jego bazie przygotujesz pyszny kokosowy pudding lub domowe rafaello
- prosto ze słoiczka lub w połączeniu z masłem migdałowym lub orzechowym – zaspokoi ochotę na małe co-nieco
- idealna baza dla mleka kokosowego – wystarczy zblendować mus z wodą
- do owsianki, szejków i koktajli – sprawi, że śniadanie będzie mocno kokosowe
- do smarowania prosto na chleb lub jako dodatek do maseł orzechowych lub czekoladowych
Dlaczego warto sięgnąć po mus kokosowy Olini?
Najlepsze orzechy i ziarna
Kokos użyty do produkcji musu kokosowego Olini jest surowy. Poddajemy go mieleniu, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mus z kokosa Olini to przepyszny produkt jednoskładnikowy.
Odpowiedni proces produkcji
Pasta z kokosa Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niej dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Musową konsystencję z wyczuwalnymi wiórkami uzyskujemy poprzez mielenie kopry kokosowej. Gotowy produkt nie jest utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Po mus kokosowy chętnie i często sięgają nasi klienci, dlatego mielony jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.
Mała skala
Mus Olini nie jest produkowany dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasz mus wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy go w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Opinie o produkcie
Opinie nie zostały potwierdzone zakupem. To oznacza, że nadal są wartościowe, ale nie możemy stwierdzić, czy pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt.
Agnieszka
Rewelacja. zajadamy łyżeczką