0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Mus kokosowy Olini

3.3 (3 opinii)
  • Naturalne raffaello
  • 100% kokosu, bez dodatków
  • Zdrowy przysmak na małe co nieco!
Cena: 19,90 zł 19.90
ilość - + szt.
Czas realizacji: 1 - 3 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Mus kokosowy Olini to pyszna i aromatyczna pasta powstała w 100% z miąższu kokosa. Bez żadnych dodatków, konserwantów, niepoddany pasteryzacji. Intensywnie kokosowy, pachnący, idealny składnik deserów czy owsianek, a jedzony łyżeczką prosto ze słoiczka zaspokoi ochotę na małe co nieco!

dostarcza dobrych kalorii

uwielbiany przez smakoszy rafaello

idealne dla wegan i wegetarian

Mus kokosowy

Mus kokosowy zwany inaczej pastą kokosową powstaje ze zmielonego miąższu kokosa. Ma postać stałą, przypomina bardzo drobno zmielone kokosowe wiórki połączone z olejem. Przechowywany w chłodzie mocno twardnieje, należy wtedy użyć nożyka lub łyżeczki, żeby po niego sięgnąć.

Po lekkim ociepleniu lub podgrzaniu (polecamy włożenie słoiczka do garnuszka z ciepłą wodą) zmienia postać w bardziej płynną, maślaną. To kwintesencja kokosu w kokosie! Nie jest bardzo słodki, daje uczucie sytości – to idealny przysmak na spełnienie zachcianki na łakocie!

Mus kokosowy – właściwości

Mus kokosowy to źródło dobrych kalorii, już niewielka jego ilość syci i dostarcza energii. To świetna baza do przygotowania mleka kokosowego – wystarczy zblendować go z wodą. Sprawdzi się do potraw na zimno, do owsianek, jaglanek, szejków i koktajli, dla wszystkich kokosowych smakoszy. Idealny także na gorąco, nie tylko do słodkich dań jak omlety czy naleśniki ale także sosów czy potraw kuchni chińskiej.

Mus kokosowy Olini nie jest pasteryzowany, nie zawiera też dodatku soli czy cukru, w składzie znajduje się jedynie kokos. Na wierzchu musu może wytrącić się olej kokosowy (zwykle w postaci śnieżnobiałej warstwy, lub kolistych białych płatów) – warto przed użyciem wymieszać postać oleistą z musem z dna słoiczka.

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia kokosa: Indonezja

Dla kogo: Dla każdego smakosza kokosowych łakoci. Do domowych wypieków i dań kuchni orientalnej. Alternatywa dla mniej-zdrowych słodyczy.

Smak i konsystencja: W temperaturze pokojowej i lodówkowej mus ma postać stałą, zbitą i twardą. Lekko ocieplony robi się miękki i puszysty.

Informacja dla alergików: Produkt zawiera kokos. Może zawierać orzechy i gluten.

Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty zmielenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie masła są przygotowywane małymi partiami, na świeżo.

Przechowywanie: Mus można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.

Nasze uwagi: Na powierzchni pasty może wytrącić się olej z kokosa, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z pastą.

Skład

100% miąższ kokosa

Mus kokosowy – zastosowanie

Dodatek kokosowej pasty nada potrawie mocny kokosowy aromat i smak. Można wyjadać go prosto ze słoiczka albo dodać do dania. Lekko podgrzany przybiera postać puszystego musu, w takiej formie można wykorzystać go do deserów.

Musu kokosowego można używać:

  • do deserów, ciast i domowych łakoci – na jego bazie przygotujesz pyszny kokosowy pudding lub domowe rafaello
  • prosto ze słoiczka lub w połączeniu z masłem migdałowym lub orzechowym – zaspokoi ochotę na małe co-nieco
  • idealna baza dla mleka kokosowego – wystarczy zblendować mus z wodą
  • do owsianki, szejków i koktajli – sprawi, że śniadanie będzie mocno kokosowe
  • do smarowania prosto na chleb lub jako dodatek do maseł orzechowych lub czekoladowych

Dlaczego warto sięgnąć po mus kokosowy Olini?

Najlepsze orzechy i ziarna

Kokos użyty do produkcji musu kokosowego Olini jest surowy. Poddajemy go mieleniu, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mus z kokosa Olini to przepyszny produkt jednoskładnikowy.

Odpowiedni proces produkcji

Pasta z kokosa Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niej dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Musową konsystencję z wyczuwalnymi wiórkami uzyskujemy poprzez mielenie kopry kokosowej. Gotowy produkt nie jest utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.

Bezwzględna świeżość

Po mus kokosowy chętnie i często sięgają nasi klienci, dlatego mielony jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.

Mała skala

Mus Olini nie jest produkowany dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.

Bezpieczny transport

Nasz mus wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy go w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.

Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

| 4 sierpnia 2021

Rewelacja. zajadamy łyżeczką

+ Napisz opinię
Napisz opinię
3.33333 Wybierz ocenę! Dziękujemy za ocenę!
732 080 803
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium