dostarcza dobrych kalorii
uwielbiany przez smakoszy rafaello
idealne dla wegan i wegetarian
Mus kokosowy zwany inaczej pastą kokosową powstaje ze zmielonego miąższu kokosa. Ma postać stałą, przypomina bardzo drobno zmielone kokosowe wiórki połączone z olejem. Przechowywany w chłodzie mocno twardnieje, należy wtedy użyć nożyka lub łyżeczki, żeby po niego sięgnąć.
Po lekkim ociepleniu lub podgrzaniu (polecamy włożenie słoiczka do garnuszka z ciepłą wodą) zmienia postać w bardziej płynną, maślaną. To kwintesencja kokosu w kokosie! Nie jest bardzo słodki, daje uczucie sytości - to idealny przysmak na spełnienie zachcianki na łakocie!
Mus kokosowy to źródło dobrych kalorii, już niewielka jego ilość syci i dostarcza energii. To świetna baza do przygotowania mleka kokosowego - wystarczy zblendować go z wodą. Sprawdzi się do potraw na zimno, do owsianek, jaglanek, szejków i koktajli, dla wszystkich kokosowych smakoszy. Idealny także na gorąco, nie tylko do słodkich dań jak omlety czy naleśniki ale także sosów czy potraw kuchni chińskiej.
Mus kokosowy Olini nie jest pasteryzowany, nie zawiera też dodatku soli czy cukru, w składzie znajduje się jedynie kokos. Na wierzchu musu może wytrącić się olej kokosowy (zwykle w postaci śnieżnobiałej warstwy, lub kolistych białych płatów) - warto przed użyciem wymieszać postać oleistą z musem z dna słoiczka.
100% miąższ kokosa
Dodatek kokosowej pasty nada potrawie mocny kokosowy aromat i smak. Można wyjadać go prosto ze słoiczka albo dodać do dania. Lekko podgrzany przybiera postać puszystego musu, w takiej formie można wykorzystać go do deserów.
Musu kokosowego można używać:
Coś Cie nurtuje?
Sprawdź FAQPotrzebujesz odpowiedzi na już?
Zadzwoń: 732 080 803Wolisz napisać?
Napisz: sklep@olini.pl