Orzechy laskowe Olini
- Surowe, nieprażone i niesiarkowane
- Źródło witamin, potasu i cynku
- Idealna przekąska poza domem
źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wapnia i potasu
nieprażone, niesiarkowane, bez żadnych dodatków
Orzechy laskowe
Orzechy laskowe to popularna nazwa owoców leszczyny. Ponoć te najsmaczniejsze pochodzą z południowych krajów pogranicza Europy i Azji, gdzie jest najbardziej sprzyjający im klimat. Dojrzałe owoce są zbierane i dokładnie osuszane, a po usunięciu twardej łupiny nadają się bezpośrednio do spożycia. Dojrzałe orzechy mają kolor od jasno do ciemnobrązowego.
Orzechy laskowe to świetna przekąska dla wszystkich tych, którzy odżywiają się świadomie i dbają o swoją dietę i zdrowie. Aby w pełni korzystać z ich dobrodziejstw należy sięgać po te naturalne, bez żadnych dodatków. Chętnie wybierane są przez przyszłe mamy, które chcą wzbogacić swoją dietę o kwas foliowy i witaminy.
Warto sięgnąć po nie kiedy czeka nas wzmożony wysiłek intelektualny, potrzebujemy się skoncentrować lub jesteśmy narażeni na stres. Naturalne, bez żadnych dodatków będą świetną przekąską. Można wykorzystać je do sporządzenia drugiego śniadania, czy własnego masła orzechowego.
Orzechy laskowe – właściwości
Orzechy laskowe to dobry wybór jeśli szukamy witamin, potasu i cynku. To idealna przekąska dla wszystkich, którzy podejmują wysiłek intelektualny oraz chcą wspomóc swoją pamięć i koncentrację. Polecane jako alternatywa dla przekąsek dla dzieci i młodzieży szkolnej.
Orzechy laskowe Olini są w 100% naturalne, niepasteryzowane i niesiarkowane. Orzechów nie poddajemy też obróbce termicznej, są to orzechy nieprażone.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Azerbejdżan
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Dla wszystkich miłośników zdrowych przekąsek. To doskonały produkt, gdy jesteśmy narażeni na stres i wytężoną pracę umysłową. Chętnie sięgają po nie przyszłe mamy. Z dodatkiem owoców, mogą służyć za świetną alternatywę na drugie śniadanie.
Smak: Świeży orzechowy smak i aromat. Bez wyczuwalnej goryczki.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty zbioru ziaren (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze ziarna pakujemy na świeżo, co sprawia, że po wyjęciu z paczki są aromatyczne i chrupiące.
Informacje dla alergików: Produkt zawiera orzechy laskowe. Może zawierać śladowe ilości orzechów (arachidowych, włoskich, nerkowca, migdałów, pistacji), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Przechowywanie: Orzechy najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić od światła.
Zastosowanie: Warto po nie sięgnąć, gdy nachodzi ochota na coś słodkiego. Można je wykorzystać do zrobienia mleczka lub masła orzechowego oraz własnego kremu czekoladowo - orzechowego. Sproszkowane lub posiekane będą pysznym dodatkiem do potraw - dodane do sosu, jogurtu, koktajlu nadadzą ciekawy orzechowy posmak. Można je też podprażyć, dzięki czemu będą bardziej chrupiące. - do deserów, musów czy lodów - do potraw wytrawnych - jako dodatek do tart, mięs czy serów - jako składnik musli lub domowej granoli - dodatek do ciast, ciasteczek i innych wypieków - główny składnik masła, pasty oraz kremu orzechowego - świetny składnik chrupiącej posypki do sałatki
Skład
100% orzechy laskowe (łuskane, nieprażone, surowe)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2742 kJ / 665 kcal |
tłuszcz | 63 g |
węglowodany | 6 g |
białko | 14 g |
Orzechy laskowe – zastosowanie
Sięgnij po nie kiedy masz ochotę na coś słodkiego. Możesz je wykorzystać do zrobienia mleczka lub masła orzechowego oraz własnego kremu czekoladowo – orzechowego, który wykorzystasz do pieczywa. Sproszkowane lub posiekane będą pysznym dodatkiem do potraw – dodane do sosu, jogurtu, koktajlu nadadzą ciekawy orzechowy posmak. Można je też podprażyć, dzięki czemu będą bardziej chrupiące.
Oto kilka przykładowych pomysłów na to, jak używać orzechy laskowe w kuchni:
- do deserów, musów czy lodów
- do potraw wytrawnych – jako dodatek do tart, mięs czy serów
- jako składnik musli lub domowej granoli,
- dodatek do ciast, ciasteczek i innych wypieków
- główny składnik masła, pasty oraz kremu orzechowego
- świetny składnik chrupiącej posypki do sałatki
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.