Syrop z jagody kamczackiej Olini
- Bogactwo witamin i minerałów
- Pełnia super jagody w słodkiej odsłonie
- Tylko owoce i cukier - prosty skład
jagoda kamczacka to "owoc wiecznej młodości" - dzięki bogactwu witamin i przeciwutleniaczy
z całych i polskich owoców, nie z koncentratu
Syrop z jagody kamczackiej Olini – właściwości
Sok jest wyciskany tradycyjnym sposobem z dojrzałych owoców jagody kamczackiej, na zimno. Dodając do soku cukier uzyskujemy pyszny, naturalny syrop. Piękną barwę zawdzięcza on owocom a nie barwnikom. Do syropu nie są dodawane też żadne konserwanty czy przedłużacze trwałości, a całość jest jedynie pasteryzowana, co pozwala zachować pełnię smaku, zapachu i właściwości jagód przez długi czas.
To pyszna i zdrowa propozycja dla wszystkich tych, którzy chcą się wzmocnić, potrzebują zastrzyku witamin i minerałów, lub szukają słodkiej alternatywy dla sztucznych sosów lub słodzików do herbaty, wody czy jogurtu.
Owoce z jagody kamczackiej – słodki sposób na zdrowie
Jagody kamczackie to ciągle dość mało znane owoce w Polsce. Aktualne badania nad ich właściwościami i korzyściami dla zdrowia jakie niesie ich regularne spożywanie sprawiają, że stają się one coraz bardziej popularne. Te malutkie, kwaśne i soczyste owoce nazywane są SUPER JAGODĄ, Japończycy mają nawet na nie określenie „owoce długiego życia i dobrego wzroku”. Nie może ich zabraknąć w diecie osób, które borykają się z problemami ze wzrokiem, z nawracającymi infekcjami dróg moczowych, oraz niedoborem witamin.
Jagoda kamczacka jest zaliczana do żywności przyszłości. Te malutkie owoce posiadają niezwykłą gęstość odżywczą, już niewielka ich ilość dostarcza bioaktywnych składników w dawkach większych niż zwykła żywność.
Unikalne połączenie antocyjanów i irydoidów (rzadko obecnych w owocach) sprawia, że jagody te posiadają właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe – polecane są dla osób chcących wzmocnić swoją odporność lub borykają się z infekcją.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Syrop z jagody kamczackiej będzie odpowiedni dla każdego, kto chce zadbać o odporność i zdrowie własne i najbliższych. Szczególnie dla seniorów, kobiet w ciąży i dzieci. Dla wszystkich tych, którzy chcą sięgnąć po jagody kamczackie ale nie przepadają za ich kwaśnym smakiem. Może stanowić 1 z 5 porcji owoców w codziennej diecie.
Kolor i smak: Syrop ma barwę ciemnoczerwoną, smakuje intensywnie, słodko i jagodowo. Syrop może być mętny, jest to naturalne zjawisko.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania syropu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Przed otwarciem warto wstrząsnąć buteleczką, na dnie może wytrącić się osad, który świadczy o naturalnym składzie syropu. Po otwarciu należy przechowywać go w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Przechowywanie: Przechowywać w lodówce, chronić od światła.
Nasze uwagi: Syrop z jagody kamczackiej powstaje podczas wyciskania całych owoców. Powstaje na bazie naturalnego soku a nie koncentratu. Dla utrzymania świeżości na dłużej, syrop został poddany pasteryzacji.
Składniki
sok z jagody kamczackiej (tłoczony na zimno i pasteryzowany), 25% cukier
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 614 kJ / 145 kcal |
tłuszcz | 0g |
– | |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 36 g |
– w tym cukry | 34 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |
Syrop z jagody kamczackiej – zastosowanie
Ten bardzo intensywny w smaku, słodki, jagodowy syrop można wypijać prosto z łyżeczki lub małego kieliszka. Najlepiej jednak smakuje rozcieńczony z wodą lub ulubionym sokiem. Można go także dodać do owsianki lub jogurtu albo wykorzystać w inny sposób:
- podany na łyżeczce razem z olejem z czarnuszki, świetnie zamaskuje czarnuszkowy smak
- dodany do jogurtu naturalnego zamieni go w pyszny jagodowy deser
- znakomicie smakuje z budyniem, czy kaszką manną
- może stanowić świetną bazę szejków lub posłodzić owocowy koktajl
- rozcieńczony z wodą zamieni ją w pyszną i zdrową „oranżadę”
- do polania deserów, owsianki lub lodów jako jagodowy sos
- niezastąpiony do letniej herbaty, nie tylko ją posłodzi ale też nada owocowy smak
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.