
Pasta z migdałów Olini
49,90 zł

Pasta migdałowa – właściwości
W pełni naturalny krem migdałowy to smakołyk, który na stałe zagości na Twoim stole.
Nasza pasta migdałowa przepysznie smakuje. Kusi orzechowym aromatem i apetycznym kolorem. To wszystko zasługa prażonych migdałów! Do tego łatwo się rozsmarowuje – swoją konsystencją przypomina masło. Jest idealna na kanapkę i do koktajlu.
Dzięki zawartości białka i błonnika dodaje energii i zapewnia uczucie sytości na długo.
Pasta migdałowa jest odpowiednia dla dużych i małych łasuchów. Cała rodzina może zajadać się tym naturalnym orzechowym rarytasem.
Krem migdałowy – z orzechów prażonych w naszej olejarni
Krem z migdałów produkujemy sami. W naszej rodzinnej olejarni, w samym sercu Sudetów. Robimy to dopiero na Twoje zamówienie, dzięki temu masz pewność, że pojemniczek, który od nas otrzymasz, jest wypełniony świeżym kremem migdałowym.
Orzechy najpierw prażymy w dużym piecu. Następnie mielimy je na gładką, lekko lejącą masę.
Aksamitną pastę przelewamy do szklanych słoiczków. Potem ozdabiamy je uroczymi etykietami.
Nasza ekologiczna pasta migdałowa jest w 100% naturalna. Tworzą ją wyłącznie migdały. Nie zawiera sztucznych substancji, barwników ani oleju palmowego.

Warto wiedzieć
Pasta z migdałów Olini - składniki
100% migdały delikatnie podprażane
Polska
Polecamy szczególnie paniom, bez względu na wiek; bezpieczna dla kobiet w ciąży; odpowiednia dla wegan i wegetarian i na diecie keto.
Mogą jeść ją dzieci od 6 miesiąca życia.
Wytrawny, migdałowo-marcepanowy.
Orzechowy.
Kremowa, delikatnie lejąca się.
Masło smakuje wytrawnie, migdałowo-marcepanowo. Jest o delikatnie płynnej konsystencji.
Brązowy.
Na chlebie, w owsiance, koktajlu i zupach, na naleśnikach, w daniach, do deserów, jako przekąskę i solo, prosto z łyżeczki.
Z naszymi dżemami, olejami i nasionami.
Produkt zawiera migdały. Może zawierać inne orzechy (włoskie, laskowe, arachidowe, nerkowca, pistacje), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Data minimalnej trwałości to 12 miesięcy od daty produkcji pasty (znajdziesz ją na tylnej etykiecie).Data minimalnej trwałości podana na stronie ma charakter orientacyjny. Data na opakowaniu może być krótsza, co wynika z naturalnego obiegu produktów i różnic między partiami. Produkt pozostaje w pełni wartościowy i bezpieczny do spożycia.
Pastę można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 2681 kJ / 647 kcal |
Tłuszcz | 55 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 11 g |
- w tym cukry | 5,2 g |
Błonnik | 3,9 g |
Białko | 25 g |
Sól | 0,2 g |
Zawiera: | |
Potas | 728 mg (36,4% *) |
Fosfor | 478 mg (68,3% *) |
Wapń | 302 mg (37,75% *) |
Magnez | 287 mg (76,53% *) |
Cynk | 3,2 mg (32% *) |
Mangan | 2,49 mg (124,5% *) |
Niacyna | 6,15 mg (38,44% *) |
Ryboflawina | 0,77 mg (55% *) |
Tiamina | 0,27 mg (24,55% *) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal) | |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |

Pasta migdałowa – do czego wykorzystać?
Nasz przepyszny orzechowy krem z migdałów możesz jeść na kilka sposobów. Jest tak smaczny, że z ochotą zjesz go solo… prosto ze słoiczka. Będzie też świetnym dodatkiem do słodkich i słonych dań oraz przekąsek. To smakowity zamiennik masła.
Pasta migdałowa – do czego jeszcze ją wykorzystać? Urozmaici Twoją:
- owsiankę – z dodatkiem owoców, jogurtu i nasion chia stworzy sycące śniadanie
- kanapkę – świetnie smakuje w połączeniu z dżemem malinowym lub truskawkowym
- szejka – zmiksuj ją z bananem, jagodami i ulubionym napojem roślinnym
- dressing – orzechowy sos nada wyjątkowego smaku sałatkom oraz daniom makaronowym
- wypieki – sprawdzi się jako nadzienie do babeczek, drożdżówek i ciast
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.