Masło arachidowe crunchy Olini
- Duże kawałki orzechów
- Porcja roślinnego białka
- Pyszny dodatek do słodkich śniadań
naturalne źródło roślinnego białka
najpopularniejsze i najbardziej uniwersalne masło orzechowe
Masło arachidowe crunchy – właściwości
Masło arachidowe to orzechowy klasyk, który smakuje każdemu. Jego wersja crunchy to jeszcze więcej przyjemności, bo można pochrupać duże kawałki fistaszków – pokochacie jego konsystencje!
Pyszne i zdrowe to w tym przypadku nie są puste słowa. Orzechy arachidowe to dużo białka, zdrowe tłuszcze i minerały. Apetyczne źródło białka w kuchni wegetariańskiej – sprawdzi się na słodko i na słono. Mniam!
Nasze masło to 100% orzechów w orzechach. Bez zbędnych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Polecany dla wszystkich miłośników i smakoszy maseł orzechowych w wersji crunchy.
Smak i konsystencja: Masło ma lekko słony smak oraz kremową konsystencję z wyraźnie wyczuwalnymi kawałkami orzechów.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Zawiera orzechy. Może zawierać śladowe ilości gorczycy, sezamu i glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
100% orzechy arachidowe delikatnie podprażane, kawałki orzechów
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2470 kJ/ 594 kcal |
tłuszcz | 43 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g |
węglowodany | 23 g |
- w tym cukry | 5,4 g |
białko | 27 g |
sól | 0,03 g |
błonnik | 2,8 g |
Masło arachidowe crunchy – zastosowanie
Masło orzechowe to pyszny dodatek wielu potraw i deserów.
- do śniadania: do owsianki, do porannej jaglanki, omletów, placków lub naleśników
- do wypieków: ciasteczek, muffinek, rogalików
- do kanapek: z dodatkiem dżemu lub powidła albo jako składnik pasty kanapkowej
- do dań jednogarnkowych: pogłębi smak leczo, potrawki lub curry
- do sosów: z limonką i sosem sojowym stworzy pyszny dip do warzyw i spring rollsów
Najlepiej smakuje jednak jedzony łyżeczką prosto ze słoika!
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.