Masło z orzechów arachidowych Olini
- Klasyk wśród maseł orzechowych
- 100% orzechów, bez zbędnych dodatków
- Smakuje najlepiej na kanapce z dżemem
naturalne źródło roślinnego białka
najpopularniejsze i najbardziej uniwersalne masło orzechowe
Masło z orzechów arachidowych – właściwości
Masło orzechowe Olini to pyszny i zdrowy element diety dzieci, jak i dorosłych. W smaczny sposób zaspokaja zapotrzebowanie na energię, białko i zdrowe tłuszcze.
Nasze masło to 100% orzechów w orzechach. Bez zbędnych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego.
Masło z orzechów arachidowych to bogate źródło białka, które świetnie uzupełni dietę wegetariańską.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Polecany dla wszystkich miłośników i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło ma lekko słony smak oraz kremową konsystencję.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Zawiera orzechy. Może zawierać śladowe ilości gorczycy, sezamu i glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
100% orzechy arachidowe delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2470 kJ/ 594 kcal |
tłuszcz | 43 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g |
węglowodany | 23 g |
- w tym cukry | 5,4 g |
białko | 27 g |
sól | 0,03 g |
błonnik | 2,8 g |
Masło z orzechów arachidowych – zastosowanie
Masło orzechowe to pyszny dodatek wielu potraw i deserów.
- do śniadania: do owsianki, do porannej jaglanki, omletów, placków lub naleśników
- do wypieków: ciasteczek, muffinek, rogalików
- do kanapek: z dodatkiem dżemu lub powidła albo jako składnik pasty kanapkowej
- do dań jednogarnkowych: pogłębi smak leczo, potrawki lub curry
- do sosów: z limonką i sosem sojowym stworzy pyszny dip do warzyw i spring rollsów
Najlepiej smakuje jednak jedzony łyżeczką prosto ze słoika!
Dlaczego warto sięgnąć po masło z orzechów arachidowych Olini?
Najlepsze orzechy i ziarna
Orzechy użyte do produkcji masła z orzechów arachidowych Olini są lekko podprażane, następnie są mielone, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Masło z orzechów arachidowych Olini to przepyszny produkt jednoskładnikowy.
Odpowiedni proces produkcji
Masło z orzechów arachidowych Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niego dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Gładką, kremową i oleistą konsystencję uzyskujemy poprzez mielenie orzechów arachidowych. Gotowy produkt nie jest podgrzewany, czy utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Po masło z orzechów arachidowych chętnie i często sięgają rodzice, dlatego mielone jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.
Mała skala
Masła Olini nie są produkowane dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze masła wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.