Masło z nerkowców i pistacji Olini
- Idealny orzechowy duet
- Znakomite połączenie pistacji i nerkowców
- Do naleśników, owsianek, gofrów, słodkich i wytrawnych przekąsek!
naturalne źródło roślinnego białka
idealne połączenie nerkowców i pistacji
Masło orzechowe z nerkowców i pistacji
Uwielbiasz masło z orzechów pistacji i masło orzechowe z nerkowców? Też nie możesz się zdecydować na jedno? Wreszcie nie musisz wybierać, które zjeść na pożywne śniadanie. Zjedz jedno i drugie masło orzechowe z jednego słoiczka! Masło z orzechów nerkowca i pistacji to 100% pistacji w pistacjach i 100% nerkowców w nerkowcach. Do kremowego masła orzechowego nie dodajemy żadnych zbędnych dodatków.
Nasze masło z pistacji i masło z nerkowców nie ma soli ani cukru i tym bardziej oleju palmowego. Wierzymy w moc orzechów pistacji i orzechów nerkowca, które same bronią się swoim orzechowym i prażonym smakiem, zamkniętym w małym słoiczku masła orzechowego.
Wartości odżywcze i właściwości masła z nerkowców i pistacji
Masło orzechowe jest cenione za dużą zawartość białka i za zawartość witamin z grupy B. Jeśli do orzechów nerkowca dodamy pistacje, (które są królem błonnika wśród orzechów) to otrzymujemy mieszankę, która może być idealnym sprzymierzeńcem dla osób na diecie. Samo masło z pistacji to 13g białka na 100g masła pistacjowego. Zdrowe tłuszcze, błonnik, dużo białka. Mnóstwo dobrych właściwości! To masło jest fit!
Masło z orzechów nerkowca i pistacji jak jeść?
Masło orzechowe to idealny dodatek do deserów, dań kuchni azjatyckiej, zdrowa alternatywa dla lodów. A może wolisz jeść prosto ze słoiczka? Nie ma problemu! Uwaga! To masło orzechowe wciąga, nie tylko łyżkę.
Zanim zjesz cały słoiczek masła, pamiętaj, że masło z orzechów to idealny dodatek do:
- domowych lodów
- ciast (nadzienie)
- kanapek (dodaj kwaśny dżem na masło orzechowe!)
- naleśników
- owsianki
- shake’ów
- gofrów
- sosów do potraw kuchni azjatyckiej.
Wypróbuj inne masła orzechowe od Olini: masło z migdałów, masło z pistacji, masło z orzechów laskowych, masło z nerkowców, masło orzechowe mix, masło orzechowe mix crunchy, masło z orzechów arachidowych, masło arachidowe crunchy.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Dla wielbicieli nerkowców i pistacji, osób dbających o zdrową dietę bogatą w roślinne biało. Polecany dla wszystkich miłośników i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło jest idealnie kremowe, maślane, orzechowe. Smakuje pistacjowo. To wyborne masło jest jednym z najczęściej wybieranych przez naszych Klientów. Ma idealnie gładką konsystencję.
Termin przydatności do spożycia Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Zawiera orzechy. Może zawierać śladowe ilości gorczycy, sezamu i glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem.
Skład
75% orzechy nerkowca, 25% pistacje - delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2637 kJ / 636 kcal |
tłuszcz | 51 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g |
węglowodany | 22 g |
- w tym cukry | 7,1 g |
białko | 22 g |
sól | 0,26 g |
Dlaczego warto sięgnąć po masło nerkowcowo-pistacjowe Olini?
Najlepsze orzechy i ziarna
Orzechy użyte do produkcji masła z nerkowców i pistacji Olini są lekko podprażane, następnie są mielone, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Masło z nerkowców i pistacji Olini to przepyszny produkt powstały z połączenia orzechów nerkowca i pistacji.
Odpowiedni proces produkcji
Masło z nerkowców i pistacji Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niego dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Gładką, kremową i oleistą konsystencję uzyskujemy poprzez mielenie orzechów nerkowcowych i pistacji. Gotowy produkt nie jest podgrzewany, czy utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Po masło orzechowe z nerkowców i pistacji chętnie i często sięgają rodzice, dlatego mielone jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.
Mała skala
Masła Olini nie są produkowane dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze masła wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.