Pasta z nerkowców i pistacji Olini
- Źródło roślinnego białka
- 100% orzechów
- Bez dodatku cukru, soli i oleju palmowego
wegańska
aksamitna konsystencja
Krem z pistacji i nerkowców – właściwości
Nasza pasta pistacjowa z nerkowcami to sama natura zamknięta w słoiczku. Krem tworzą wyłącznie pistacje i nerkowce.
Tą wyjątkową przekąską mogą zajadać się duże i małe łasuchy. Nasz orzechowy smakołyk jest odpowiedni dla całej rodziny.
Do mieszanki nie dodajemy cukru, słodzików, soli, oleju palmowego lub innych ulepszaczy.
Jej konsystencja jest aksamitna – przypomina masło. Bez problemu rozsmarujesz ją na chrupiącym toście, talarkach z jabłka, gofrach lub waflach ryżowych.
Pasta z nerkowców i pistacji to roślinne źródło białka. Osoby na diecie wegańskiej i wegetariańskiej mogą wcinać ją do woli!
Zawiera błonnik, dlatego szybko syci. Sprawdzi się w roli szybkiej zdrowej przekąski lub pożywnego dodatku do śniadania.
Pasta pistacjowa z nerkowcami – orzechowy przysmak dla całej rodziny
Ty lub Twoja pociecha macie alergię na arachidy? Smarowidło z nerkowców i pistacji to idealna alternatywa! Nasz przysmak świetnie zastąpi klasyczną pastę z fistaszków.
Krem robimy sami w rodzinnej olejarni. Produkcję rozpoczynamy dopiero wtedy, kiedy złożysz zamówienie. To gwarantuje, że na Twoim stole wyląduje świeża orzechowa pasta.
Smarowidło z nerkowców i pistacji to orzechowy rarytas. Tworzą go wyłącznie orzechy – do jego produkcji wybieramy tylko te najlepsze.
Najpierw lekko podprażamy je orzechy w dużym piecu. Później mielimy na aksamitną masę. Bezpośrednio po zmieleniu Pasta z nerkowców i pistacji Olini ląduje w szklanym słoiczku.
Krem pistacjowy z nerkowcami pokocha cała rodzina. Stanie się niezbędnym elementem wspólnych posiłków, szkolnych przekąsek oraz potreningowych szejków.
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Dla wielbicieli nerkowców i pistacji, osób dbających o zdrową dietę bogatą w roślinne białko. Polecany dla wszystkich miłośników i smakoszy past orzechowych.
Smak i konsystencja: Pasta jest idealnie kremowa, maślana, orzechowa. Smakuje pistacjowo. Ta wyborna pasta jest jedną z najczęściej wybieranych przez naszych Klientów. Ma idealnie gładką konsystencję.
Termin przydatności do spożycia Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze pasty orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie: Pastę można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Produkt zawiera orzechy nerkowca i pistacje. Może zawierać inne orzechy (włoskie, laskowe, arachidowe, migdały), sezam i gorczycę. Nie zawiera glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni pasty może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystarczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z pastą.
Składniki
75% orzechy nerkowca, 25% pistacje - delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2637 kJ / 636 kcal |
tłuszcz | 51 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g |
węglowodany | 22 g |
– w tym cukry | 7,1 g |
białko | 22 g |
sól | 0 g |
błonnik | 1,8 g |
Krem z nerkowców i pistacji – jak jeść?
Krem z nerkowców i pistacji jest tak aksamitny, że rozpływa się w ustach. To nic dziwnego, że znika ze słoiczka w szybkim tempie. Zwłaszcza, jeśli znajduje się w zasięgu rączek małych łasuchów. Jest tak pyszny, że można jeść go solo. To orzechowe połączenie urozmaici też wiele słodkich i słonych dań. Podawaj go:
- do owsianki – krem pistacjowy z nerkowcami sprawi, że będzie ona bardziej sycąca i pożywna
- na chlebie – chrupiący tost z plasterkami banana lub truskawek zaspokoi ochotę na małe co nieco
- na jabłku – kwaskowy posmak idealnie połączy się z naturalną słodyczą orzechowej pasty
- do sałatki – orzechowy krem to idealny składnik różnorodnych dressingów
- do obiadu – krem wykorzystasz do zrobienia smakowitych marynat, sosów i dipów
5 powodów, dla których warto nam zaufać
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
Świeżość
Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
Natura i nauka
Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!
Dobry skład
Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
Jak od babci
Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
Bezpieczna dostawa
Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.