Masło z orzechów laskowych Olini
- Pyszny dodatek do słodkich śniadań
- Źródło zdrowych tłuszczy
- 100% orzechów laskowych, bez zbędnych dodatków
naturalne źródło roślinnego białka
polecane dla seniorów
Masło z orzechów laskowych – właściwości
Masło z orzechów laskowych Olini to pyszny i zdrowy dodatek do diety dzieci i dorosłych. W smaczny sposób uzupełni zapotrzebowanie na energię, białko i zdrowe tłuszcze. Nasze masło to 100% orzechów w orzechach. Bez niezdrowych dodatków: soli, cukru i oleju palmowego. Masło z orzechów laskowych to świetne źródło białka, które pozwoli uzupełnić dietę wegetariańską.
Masło z orzechów laskowych – zastosowanie
Masło z orzechów laskowych to wyjątkowy dodatek wielu potraw i deserów.
- do śniadania: owsianki, mlecznych szejków, do porannej jaglanki, omleta lub naleśnika
- do wypieków: jako jedna z warstw w tortach, krem do ciasteczek i muffinek
- do kanapek: z dodatkiem powideł śliwkowych albo plasterków banana, lub jako składnik kremu kanapkowego
- do dań jednogarnkowych: warzywnego leczo, curry, potrawek warzywnych
- do sosów: w duecie z mlekiem kokosowym i przyprawami stworzy pyszny sos do makaronu
Najlepiej smakuje jednak jedzone łyżeczką prosto ze słoika!
Warto wiedzieć
Wyprodukowano w: Polska
Dla kogo: Polecany zwłaszcza dla dzieci i smakoszy maseł orzechowych.
Smak i konsystencja: Masło smakuje typowo dla orzechów laskowych. Orzechy laskowe są bardzo oleiste dlatego masło może mieć postać płynną a na jego powierzchni może oddzielić się olej.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty produkcji (znajdziesz ją na tylnej etykiecie). Nasze masła orzechowe są świeże, przygotowujemy je w olejarni z prażonych na miejscu orzechów, zawsze w małych partiach.
Przechowywanie Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: Zawiera orzechy. Może zawierać śladowe ilości gorczycy, sezamu i glutenu.
Nasze uwagi: Na powierzchni masła może wytworzyć się olej z orzechów, jest to zjawisko zupełnie naturalne. Przed spożyciem wystraczy wymieszać produkt łyżeczką, aby olej połączył się z masłem. Bardziej stałą konsystencję można też uzyskać poprzez schłodzenie produktu.
Skład
100% orzechy laskowe delikatnie podprażane
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 2918 kJ/ 707 kcal |
tłuszcz | 68 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 6,9 g |
węglowodany | 5,9 g |
- w tym cukry | 2,6 g |
białko | 17 g |
sól | 0,17 g |
błonnik | 4,2 g |
Dlaczego warto sięgnąć po masło z orzechów laskowych Olini?
Najlepsze orzechy i ziarna
Orzechy laskowe użyte do produkcji masła orzechowego Olini są lekko podprażane, następnie są mielone, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Masło z orzechów laskowych Olini to przepyszny produkt jednoskładnikowy.
Odpowiedni proces produkcji
Masło z orzechów laskowych Olini powstaje bez żadnych dodatków, bez soli oraz oleju palmowego. Nie są do niego dodawane konserwanty oraz przedłużacze trwałości. Gładką, kremową i oleistą konsystencję uzyskujemy poprzez mielenie orzechów laskowych. Gotowy produkt nie jest podgrzewany, czy utwardzany dzięki czemu zachowuje on swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Po masło z orzechów laskowcyh chętnie i często sięgają nasi klienci, dlatego mielone jest w niewielkich porcjach, dzięki czemu czuć świeżość w jego smaku.
Mała skala
Masła Olini nie są produkowane dla dużych sklepów, aptek ani zielarni, tylko do niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze masła wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie ekspertów
Natalia Dąbrowska , rozszerzaniediety.pl