0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Olej kosmetyczny rycynowy Olini

0.0 (0 opinii)
  • Tłoczony na zimno, nieoczyszczony
  • 100% naturalny olej z nasion rącznika
  • Naturalny kosmetyk o uniwersalnym zastosowaniu
Cena: 24,90 zł 24.90
Cena w abonamencie: 22,40 zł
























ilość - + szt.
Czas realizacji: 2 - 4 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Multifunkcjonalny olej rycynowy to genialny kosmetyk, pozyskiwany z nasion rącznika, od setek lat stosowany do pielęgnacji włosów, skóry i paznokci. Wyjątkowo bogaty w zdrowe kwasy tłuszczowe olejek rycynowy to jeden z podstawowych produktów stosowanych w produkcji kosmetyków naturalnych i DIY.

tłoczony na zimno, nieoczyszczony

idealny do olejowania włosów

wspomaga oczyszczanie skóry tłustej i trądzikowej

Naturalny olej rycynowy

W 100% naturalny olej rycynowy przyda się do przygotowania kremów, odżywek do rzęs i brwi, olejowania włosów i skóry głowy. Wzbogacisz nim ulubioną maskę lub odżywkę, wymieszasz z innymi składnikami, aby przygotować własny olejek emulgujący OCM do mycia twarzy i demakijażu. Z oleju rycynowego samodzielnie przygotujesz nawet autorski błyszczyk lub pomadkę! Pozyskiwana z nasion rącznika rycyna ma właściwości nabłyszczające, wygładzające i zmiękczające. Mówi się, że stymuluje wzrost włosów. To olej, który można nakładać na skórę bez rozcieńczania. Jego wyjątkową właściwością jest także to, że olejek rycynowy świetnie miesza się z wodą.

Olej rycynowy – właściwości

Olej rycynowy zawiera wyjątkową mieszankę triglicerydów kwasu rycynolowego (ponad 80%), oleinowego, linolowego, palmitynowego i stearynowego. Dodajmy do tego porządną dawkę najskuteczniejszego naturalnego przeciwutleniacza — witaminy E, aby uzyskać prawdziwie skuteczny, naturalny kosmetyk o uniwersalnym zastosowaniu.

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Olej tłoczony jest w Polsce.

Dla kogo: Do cery tłustej i trądzikowej, szczególnie podczas stosowania makijażu. Do włosów niskoporowatych i średnioporowatych.

Informacja dla alergików: Produkt jest w pełni naturalny, jego skład to tłoczony na zimno olej rycynowy.

Do kiedy należy zużyć: Olej z obecnej partii należy wykorzystać lipca 2023. Data ta znajduje się na tylnej etykiecie.

Przechowywanie: Olej należy przechowywać w ciemnej, szklanej buteleczce, z dala od źródeł ciepła i światła.

Nasze uwagi: Olej ten jest też świetną bazą do produkcji własnych kosmetyków, a także jako dodatek do balsamów czy kremów. Olej rycynowy można używać bezpośrednio na skórę, dobrze jest najpierw zrobić próbę na niewielkiej powierzchni, żeby sprawdzić jak skóra reaguje.

Skład

100% olej rycynowy (Ricinus Communis Seed Oil)

Olej rycynowy – zastosowanie

Olej rycynowy zastosowanie na włosy
Olej rycynowy jest idealny do olejowania włosów i najlepiej sprawdzi się na włosach niskoporowatych i średnioporowatych. Można dodać 2-3 krople oleju rycynowego do porcji ulubionej odżywki do włosów lub skalpu.

Olej rycynowy można nakładać bezpośrednio na skórę głowy. Po aplikacji łatwo wykonać delikatny masaż palcami lub specjalnym masażerem. Można go pozostawić na skórze głowy nawet na całą noc, a rano zmyć szamponem (w razie potrzeby można też zemulgować odżywką).

Olej rycynowy na włosy na całą noc — można wetrzeć olejek w suche lub mokre włosy. Ważne, by pamiętać o zabezpieczeniu poduszki przed zabrudzeniem (np. poprzez założenie czepka). Rano konieczne będzie umycie włosów delikatnym szamponem i emulgowanie odżywką.

Olej rycynowy zastosowanie na twarz
Olej rycynowy wspomaga proces perfekcyjnego oczyszczania skóry tłustej i trądzikowej, zwłaszcza jeśli niedoskonałości są przykrywane makijażem. Przepis na olejek OCM do oczyszczania skóry trądzikowej: olej ze słodkich migdałów 7 łyżek + olej rycynowy 3 łyżki

Olejek rycynowy to także naturalne serum do pielęgnacji twarzy na noc — kilka kropli olejku rycynowego nałożyć bezpośrednio na skórę i wklepać.

Olej rycynowy do ciała
Olejek do masażu relaksacyjnego — 3 łyżki olejku rycynowego + 5 kropli olejku lawendowego.

Olej rycynowy świetnie sprawdzi się jako olej bazowy do olejków eterycznych dodawanych do kąpieli przeciw przeziębieniowych np. olej rycynowy 1 łyżka + olejek tymiankowy 2 krople + olejek z drzewa herbacianego 2 krople + olejek pichtowy 6 kropli.

W medycynie ludowej uznaje się jego właściwości lecznicze – olej rycynowy za dobry naturalny środek wspierający leczenie zapalenia oskrzeli. Można wykonać z niego maść do nacierania klatki piersiowej i pleców dodając do olejku rycynowego kilka kropli olejków eterycznych np. olejku eukaliptusowego, olejku miętowego, olejku kamforowego.

Olej rycynowy zastosowanie na rzęsy
Czysty olej rycynowy można nakładać na rzęsy i brwi z pomocą patyczka do uszu, specjalnej szczoteczki do rozczesywania brwi i rzęs, bądź dokładnie wyczyszczonej i zdezynfekowane szczoteczki po tuszu do rzęs lub brwi. Stosowany codziennie olejek rycynowy zagęści, wzmocni i lekko przyciemni rzęsy i brwi.

Historie klientów

Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

+ Napisz opinię
Napisz opinię
0 Wybierz ocenę! Dziękujemy za ocenę!

Idealne uzupełnienie

732 080 803
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium