Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa
Darmowa dostawa od 199 zł

Szukaj

Sklep PIELĘGNACJA Olej kosmetyczny z rokitnika Olini

Olej kosmetyczny z rokitnika Olini

39,90 zł

Olej z rokitnika Olini to król olejowej pielęgnacji! Zawiera aż 190 prozdrowotnych składników! Mówi się, że olej z rokitnika nawilża, spowalnia proces starzenia się, poprawia koloryt skóry. Włosy chroni przed uszkodzeniami, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu i przyspiesza ich wzrost. Tłoczony na zimno, z owoców rokitnika może być waszym ulubionym, pielęgnacyjnym przyjacielem.

  • 50 ml
  • 100 ml

Tłoczony na zimno, nierafinowany
Czas realizacji:  1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa  od 199 zł

tłoczony na zimno, nieoczyszczony

przeciwutleniacze, spowalniają proces starzenia

do każdego rodzaju skóry - regeneruje i chroni

Olej z rokitnika

Rokitnik rośnie głównie na Syberii (stąd jego nazwa „rokitnik syberyjski”). Potocznie nazywany jest rosyjskim ananasem i słusznie, bo jego właściwości czynią go całkiem niezłym ananaskiem wśród olejów kosmetycznych.

Olej z rokitnika właściwości


Owoce rokitnika zawierają:

  • silne antyoksydanty, aminokwasy, kwasy tłuszczowe: omega-3 i omega-6, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas linolowy, linolenowy, flawonoidy, fosfolipidy, luteina, kwas foliowy, garbniki,
  • kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy, nikotynowy),
  • makroelementy (sód, magnez, siarka, mangan, miedź),
  • mikroelementy i cukry,
  • witaminy: prowitaminę A, witamina E, Witaminy C, K, z grupy B, PP, itd.

Rokitnik, obok dzikiej róży, ma najwięcej witaminy C spośród wszystkich owoców (nawet 900mg/100 g oleju).

Tyle dobra w tak malutkim owocu. Natura potrafi być niesamowita.

190 składników prozdrowotnych, zamkniętych w jednej kropli, sprawia, że olej z rokitnika możemy swobodnie nazwać królem pielęgnacji. Według ekspertów z cennych właściwości oleju z rokitnika mogą skorzystać cera, skóra, włosy, paznokcie.

Olej z rokitnika Olini

W Olini postanowiliśmy wyciągnąć z rokitnika to, co najlepsze. Olej z rokitnika Olini powstaje z samych owoców rokitnika. Dzięki temu w buteleczce znajdziecie olej o pięknym pomarańczowo-czerwonym kolorze i owocowym zapachu, w którym ukryte jest całe bogactwo składników, których nie zawiera olej z nasion rokitnika (olej z rokitnika) oraz większość znanych olejów roślinnych.

Olej z rokitnika Olini jest tłoczony na zimno, nierafinowany. Zachowuje najcenniejsze właściwości.

Olej z rokitnika Olini - zastosowanie



Olej z rokitnika do pielęgnacji cery

Rodzaj cery: mieszana, sucha, tłusta, wrażliwa, dojrzała, normalna, naczynkowa. Każda.

Mówi się, że ma silne działanie nawilżające, przeciwstarzeniowe i regenerujące.

Jeśli chodzi o pielęgnację cery, olej z rokitnika jest najbardziej ceniony za bardzo wysoką zawartość karotenoidów, przeciwutleniaczy, które spowalniają proces starzenia. Stosowanie Oleju z rokitnika na twarz, może poprawić jej jędrność, przyspieszyć regenerację, ochronić przed powstawaniem przebarwień i zmarszczek oraz poprawić koloryt. Możemy wymieniać i wymieniać...

Olej z rokitnika do pielęgnacji włosów

Rodzaj włosów: suche i łamliwe, zniszczone, cienkie i słabe, normalne. Każde.

Mówi się, że olej z rokitnika przede wszystkim chroni włosy przed uszkodzeniami, regeneruje, zapobiega ich nadmiernemu wypadaniu i przyspiesza ich wzrost. Możecie znaleźć opinie, że olej rokitnikowy działa bardzo korzystnie na skórę głowy. Za jego sprawą włosy mogą stać się lśniące, elastyczne i sprężyste. Olej rokitnikowy pomaga także ułożyć niesforne kosmyki. Czego chcieć więcej?

Olej z rokitnika do pielęgnacji skóry



R

Rodzaj skóry: sucha, podrażniona

Mówi się, że olej z rokitnika poprawia kondycję skóry, nawilża, wspiera regenerację. Może pomóc gdy chcecie wyrównać koloryt skóry. Prawdziwy, pielęgnacyjny przyjaciel.

Składniki

100% olej z rokitnika

(Hippophae Rhamnoides Oil)


Warto wiedzieć

Dla kogo: Do cery suchej i podrażnionej. Dla osób chcących spowolnić proces starzenia. Do cery dojrzałej.
Informacja dla alergików: Produkt jest w pełni naturalny, jego skład to tłoczony na zimno olej z owoców rokitnika.
Do kiedy należy zużyć: Olej należy wykorzystać do roku od dnia tłoczenia. Dokładna data znajduje się na tylnej etykiecie.
Przechowywanie: Olej należy przechowywać w ciemnej, szklanej buteleczce, z dala od źródeł ciepła i światła.
Nasze uwagi: Olej z rokitnika ma piękny kolor, ale może barwić zarówno skórę jak i ubrania. Dlatego warto go połączyć z innym olejem. Olej z Rokitnika Olini może stworzyć idealny duet np. Oliwą z oliwek, Olejem Lnianym i jeszcze lepszy z Olejem z pestek malin i/lub Olejem ze słodkich migdałów. 

Jak używać Olej z rokitnika Olini?

Do buteleczki Oleju z rokitnika Olini dołączyliśmy poręczną, szklaną pipetę, która pomoże w nabraniu odpowiedniej ilości oleju. Olej z rokitnika możecie wykorzystywać samodzielnie lub jako dodatek do kosmetyków:

  • Szybka, regeneracyjnej i nawilżającej maseczki - cienką warstwę oleju nałożyć na twarz, skórę na około 15 minut, nadmiar wklepać albo usunąć ręcznikiem papierowym
  • Dodatek do ulubionego kremu do twarzy, serum
  • Dodatek do ulubionej oliwki, kremu, balsamu
  • Połączenie z innym olejem np. Olej z pestek malin albo Olej ze słodkich migdałów
  • Serum na końcówki włosów
  • Olej do skóry głowy (w połączeniu z innym)
  • Serum do paznokci
  • Dodatek do masek, odżywek, szamponów.

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze:

199 zł
0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj

darmową dostawę!

  • Naturalna multiwitamina
  • Ulubieniec kobiet w ciąży
  • Źródło łatwo przyswajalnego żelaza

Zakwas z buraków Olini

od 19.90

  • Dla osób dbających o układ krążenia
  • Źródło NNKT w diecie
  • Połączenie olejów lnianego i z czarnuszki

Olej dla serca Olini

od 23.90

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj