-15% na wszystko z kodem BLACKOLINI
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy
31-10-2022  |  Paulina

Przepis na sos vinaigrette z olejem z wiesiołka

Jak zrobić sos vinaigrette, który będzie idealnie łączył ze sobą smak słodki, kwaśny i lekko pikantny? Sprawdź nasz przepis na sos do sałatki vinaigrette z olejem z wiesiołka, octem z jabłek rubin i miodem faceliowym!

Przepis na dressing vinaigrette

 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez Rodzinna Olejarnia Olini (@olinipl)

Bazą naszego sosu vinaigrette jest zimnotłoczony olej z wiesiołka, który cechuje się dużą zawartością kwasów omega 6 oraz kwasu gamma-linolenowego (GLA).

  1. Olej z wiesiołka dwuletniego - dwie łyżki
  2. Ocet z jabłek rubin -  1 łyżka
  3. Musztarda - 1 łyżeczka
  4. Przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
  5. Miód faceliowy - 1 łyżeczka (możesz także wypróbować syrop z malin)
  6. Sól i pieprz według uznania
  7. Zakręć się słoik i potrząsaj aż do wymieszania wszystkich składników.

Sos vinaigrette możesz wykorzystać do polania bardzo prostej sałatki składającej się tylko z kilku składników np. Sałata rzymska, ogórek i seler naciowy. Dodaj nieco nasion, nie tylko dla smaku, ale także dla zdrowia - wypróbuj Chrupiącą mieszankę albo po prostu nasiona słonecznika.

Na zdrowie! 

 

Autorka:

Paulina Maludy Od niedawna w świecie zdrowej żywności. Fanka kawy specialty i alternatywnych metod parzenia.

Autorka:Paulina Maludy
Od niedawna w świecie zdrowej żywności. Fanka kawy specialty i alternatywnych metod parzenia.

Produkty z naszej olejarni:

[product id="466, 18, 426, 170, 354, 366"]

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium