0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Ocet porzeczkowy Olini

  • Niezastąpiony składnik wielu diet
  • Z dojrzałych czarnych porzeczek
  • Naturalne wsparcie metabolizmu
Cena: 39,90 zł 39.90



























Przy średnim zużyciu (około 2 łyżki dziennie) butelka 1 l wystarcza na 1 miesiąc
ilość - + szt.
Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Przepyszny ocet powstały w wyniku naturalnej, powolnej fermentacji dojrzałych czarnych porzeczek. Lekko kwaśny, octowy smak oraz aromat porzeczek przywołują wspomnienie lata. Naturalnie mętny, niefiltrowany, powstaje w pełni naturalnie, bez dodatku drożdży czy konserwantów. To idealny składnik wielu diet. Wyśmienity do marynat i dressingów dla mięs i sałat. Wybornie smakuje pity z wodą z lodem i plasterkiem cytryny. Nie potrzeba nic więcej!

źródło pektyn i witamin

powolna, dwuetapowa fermentacja

Ocet porzeczkowy Olini – właściwości

Owoce czarnej porzeczki to nie tylko ogromne bogactwo witaminy C minerałów i pektyn, ale przede wszystkim flawonoidów, dzięki którym zwane są one „eliksirem młodości”. Od dawna czarna porzeczka doceniana jest w medycynie naturalnej oraz dietoterapii. Spożywanie tych owoców w różnej postaci polecane jest na wsparcie krążenia, poprawę odporności oraz opóźnienie procesu starzenia. Owoce te bardzo często wykorzystywane są też w kosmetyce.

Ocet powstały z fermentacji czarnych porzeczek zachowuje pełnie właściwości tych owoców. Dodatkowo ich działanie jest spotęgowane a wszystko za sprawą aktywnych, pożytecznych bakterii octowych. Naturalna, powolna fermentacja sprawia, że można cieszyć się smakiem i właściwościami czarnych porzeczek nawet wiele miesięcy po czasie ich dojrzewania.

 

Jak powstaje ocet porzeczkowy Olini?

Dojrzałe czarne porzeczki poddane są naturalnej dwustopniowej fermentacji. Pierwotnie jest to fermentacja alkoholowa a następnie delikatna fermentacja octowa. Proces ten trwa wiele tygodni i jest ciągle aktywny. Ocet nawet po zabutelkowaniu będzie pracował a bakterie octowe będą żywe. Do produkcji octu nie dodajemy żadnych przyspieszaczy fermentacji, drożdży czy barwników, po rozlaniu nasz ocet nie jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości czarnych porzeczek.

To produkt żywy, aktywny, który wraz z upływem czasu nie psuje się, ale staje  szlachetniejszy i jego smak nabiera głębi.

Warto wiedzieć

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Dla wszystkich dbających o szczupłą sylwetkę. Polecany w walce z przeziębieniem i infekcjami, znajduje zastosowanie także w kosmetyce.

Kolor i smak: Ocet ma delikatną fioletową barwę, lekko wyczuwalny słodki, szampański i orzeźwiający smak o octowo-porzeczkowym aromacie.

Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty przygotowania octu (znajdziesz ją na tylnej etykiecie), niezależnie od daty otwarcia. Ocet jabłkowy (owocowy) Olini to naturalny konserwant żywności, w 100% naturalny produkt, powstały po dwuetapowej i aż 2-letniej fermentacji owoców.

Przechowywanie: Ocet warto trzymać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła.

Osad: Z czasem na dnie butelki może pojawić się osad a na wierzchu matka octowa - są to zjawiska naturalne i nie należy się ich obawiać.

Skład

100% ocet porzeczkowy

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100g
Wartość energetyczna 88 kJ/21 kcal
tłuszcz 0 g
w tym 
- kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
węglowodany 0,5 g
- w tym cukry 0,2 g
białko 0 g
sól <0,01 g

Ocet porzeczkowy – zastosowanie

Ocet porzeczkowy Olini to świetny dodatek do sałat, marynowania mięsa i składnik sosów. Nada potrawom prawdziwie królewski charakter. Smakuje wyśmienicie, także do picia – jako dodatek do wody oraz w połączeniu z cytryną lub plasterkiem grejpfruta. Dodany do potrawy wzbogaci ją w porzeczkowy aromat,  nada lekko kwaskowy smak, będzie też dobrym dodatkiem do potraw słodkich czy deserów.

Ocet powstały z czarnych porzeczek to produkt niskokaloryczny, po który często sięgają osoby chcące zadbać o zdrowe odżywianie i zgrabną sylwetkę. Jest bogaty w witaminy, pektyny i żywe kultury bakterii. Najczęściej wypija się go rozcieńczonego z samą wodą lub z dodatkiem soku z cytryny. W połączeniu z miodem stworzy pyszny, świeży słodko-kwaśny napój o owocowym aromacie.

Ocet porzeczkowy jest naturalnie mętny, nie jest podgrzewany, oczyszczany ani filtrowany, dlatego może występować w nim naturalny osad.

5 powodów, dla których warto nam zaufać

Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.

Świeżość

Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.

Natura i nauka

Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!

Dobry skład

Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.

Jak od babci

Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.

Bezpieczna dostawa

Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.

Historie klientów

Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

Idealne uzupełnienie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium