źródło pektyn i witamin
powolna, dwuetapowa fermentacja
porzeczki od polskiego gospodarza
Owoce czarnej porzeczki to nie tylko ogromne bogactwo witaminy C minerałów i pektyn, ale przede wszystkim flawonoidów, dzięki którym zwane są one "eliksirem młodości". Od dawna czarna porzeczka doceniana jest w medycynie naturalnej oraz dietoterapii. Spożywanie tych owoców w różnej postaci polecane jest na wsparcie krążenia, poprawę odporności oraz opóźnienie procesu starzenia. Owoce te bardzo często wykorzystywane są też w kosmetyce.
Ocet powstały z fermentacji czarnych porzeczek zachowuje pełnie właściwości tych owoców. Dodatkowo ich działanie jest spotęgowane a wszystko za sprawą aktywnych, pożytecznych bakterii octowych. Naturalna, powolna fermentacja sprawia, że można cieszyć się smakiem i właściwościami czarnych porzeczek nawet wiele miesięcy po czasie ich dojrzewania.
Dojrzałe czarne porzeczki poddane są naturalnej dwustopniowej fermentacji. Pierwotnie jest to fermentacja alkoholowa a następnie delikatna fermentacja octowa. Proces ten trwa wiele tygodni i jest ciągle aktywny. Ocet nawet po zabutelkowaniu będzie pracował a bakterie octowe będą żywe. Do produkcji octu nie dodajemy żadnych przyspieszaczy fermentacji, drożdży czy barwników, po rozlaniu nasz ocet nie jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości czarnych porzeczek.
To produkt żywy, aktywny, który wraz z upływem czasu nie psuje się, ale staje szlachetniejszy i jego smak nabiera głębi.
100% ocet porzeczkowy
Ocet porzeczkowy Olini to świetny dodatek do sałat, marynowania mięsa i składnik sosów. Nada potrawom prawdziwie królewski charakter. Smakuje wyśmienicie, także do picia - jako dodatek do wody oraz w połączeniu z cytryną lub plasterkiem grejpfruta. Dodany do potrawy wzbogaci ją w porzeczkowy aromat, nada lekko kwaskowy smak, będzie też dobrym dodatkiem do potraw słodkich czy deserów.
Ocet powstały z czarnych porzeczek to produkt niskokaloryczny, po który często sięgają osoby chcące zadbać o zdrowe odżywianie i zgrabną sylwetkę. Jest bogaty w witaminy, pektyny i żywe kultury bakterii. Najczęściej wypija się go rozcieńczonego z samą wodą lub z dodatkiem soku z cytryny. W połączeniu z miodem stworzy pyszny, świeży słodko-kwaśny napój o owocowym aromacie.
Ocet porzeczkowy jest naturalnie mętny, nie jest podgrzewany, oczyszczany ani filtrowany, dlatego może występować w nim naturalny osad.
od 89.90 zł
od 49.90 zł
od 39.90 zł
od 39.90 zł
Coś Cie nurtuje?
Sprawdź FAQPotrzebujesz odpowiedzi na już?
Zadzwoń: 732 080 803Wolisz napisać?
Napisz: sklep@olini.pl