Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa od 9,90 zł
Darmowa dostawa od 199 zł

Szukaj

Ocet porzeczkowy Olini

Wróci wkrótce

Przepyszny ocet powstały w wyniku naturalnej, powolnej fermentacji dojrzałych czarnych porzeczek. Lekko kwaśny, octowy smak oraz aromat porzeczek przywołują wspomnienie lata. Naturalnie mętny, niefiltrowany, powstaje w pełni naturalnie, bez dodatku drożdży czy konserwantów. To idealny składnik wielu diet. Wyśmienity do marynat i dressingów dla mięs i sałat. Wybornie smakuje pity z wodą z lodem i plasterkiem cytryny. Nie potrzeba nic więcej! 

  • 250 ml.
  • 500 ml.
  • 1 l.
- Przy średnim zużyciu (około 2 łyżki dziennie) butelka 1 l wystarcza na 1 miesiąc
- Najczęściej wybierane przez naszych klientów pojemności to 250 ml i 500 ml

Żywy, aktywny biologiczne,
niepasteryzowany
Czas realizacji:  2 - 4 dni roboczych
Darmowa dostawa  od 199 zł

źródło pektyn i witamin

powolna, dwuetapowa fermentacja

porzeczki od polskiego gospodarza

Ocet porzeczkowy Olini - właściwości

Owoce czarnej porzeczki to nie tylko ogromne bogactwo witaminy C minerałów i pektyn, ale przede wszystkim flawonoidów, dzięki którym zwane są one "eliksirem młodości". Od dawna czarna porzeczka doceniana jest w medycynie naturalnej oraz dietoterapii. Spożywanie tych owoców w różnej postaci polecane jest na wsparcie krążenia, poprawę odporności oraz opóźnienie procesu starzenia. Owoce te bardzo często wykorzystywane są też w kosmetyce.

Ocet powstały z fermentacji czarnych porzeczek zachowuje pełnie właściwości tych owoców. Dodatkowo ich działanie jest spotęgowane a wszystko za sprawą aktywnych, pożytecznych bakterii octowych. Naturalna, powolna fermentacja sprawia, że można cieszyć się smakiem i właściwościami czarnych porzeczek nawet wiele miesięcy po czasie ich dojrzewania.

Jak powstaje ocet porzeczkowy Olini?

Dojrzałe czarne porzeczki poddane są naturalnej dwustopniowej fermentacji. Pierwotnie jest to fermentacja alkoholowa a następnie delikatna fermentacja octowa. Proces ten trwa wiele tygodni i jest ciągle aktywny. Ocet nawet po zabutelkowaniu będzie pracował a bakterie octowe będą żywe. Do produkcji octu nie dodajemy żadnych przyspieszaczy fermentacji, drożdży czy barwników, po rozlaniu nasz ocet nie jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje wszystkie wartości czarnych porzeczek.

To produkt żywy, aktywny, który wraz z upływem czasu nie psuje się, ale staje  szlachetniejszy i jego smak nabiera głębi.

Składniki

100% ocet porzeczkowy

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Dla wszystkich dbających o szczupłą sylwetkę. Polecany w walce z przeziębieniem i infekcjami, znajduje zastosowanie także w kosmetyce.
Kolor i smak: Ocet ma delikatną fioletową barwę, lekko wyczuwalny słodki, szampański i orzeźwiający smak o octwo-porzeczkowym aromacie.
Informacja dla alergików: Może zawierać gorczycę, orzechy oraz gluten.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia upływa w listopadzie 2021 roku. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Ocet porzeczkowy to naturalny konserwant żywności, nie ulega zepsuciu.
Przechowywanie: Ocet warto trzymać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła.
Osad: Z czasem na dnie butelki może pojawić się osad a u góry matka octowa - są to zjawiska naturalne i nie należy się ich obawiać.
Nasz ocet to produkt żywy, który wciąż pracuje. Może gazować, pienić się i zwiększać swoją objętość. Jest to zupełnie naturalny proces, który nie świadczy o tym ze ocet się zepsuł, ale że nadal pracuje. Jest to częste przy naturalnych, niepasteryzowanych octach - dlatego przed otwarciem nie należy wstrząsać butelką. Ocet należy mocno schłodzić i trzymać szczelnie zakręcony, wówczas gazowanie się zmniejsza.

Ocet porzeczkowy - zastosowanie

Ocet porzeczkowy Olini to świetny dodatek do sałat, marynowania mięsa i składnik sosów. Nada potrawom prawdziwie królewski charakter. Smakuje wyśmienicie, także do picia - jako dodatek do wody oraz w połączeniu z cytryną lub plasterkiem grejpfruta. Dodany do potrawy wzbogaci ją w porzeczkowy aromat,  nada lekko kwaskowy smak, będzie też dobrym dodatkiem do potraw słodkich czy deserów.

Ocet powstały z czarnych porzeczek to produkt niskokaloryczny, po który często sięgają osoby chcące zadbać o zdrowe odżywianie i zgrabną sylwetkę. Jest bogaty w witaminy, pektyny i żywe kultury bakterii. Najczęściej wypija się go rozcieńczonego z samą wodą lub z dodatkiem soku z cytryny. W połączeniu z miodem stworzy pyszny, świeży słodko-kwaśny napój o owocowym aromacie.

Ocet porzeczkowy jest naturalnie mętny, nie jest podgrzewany, oczyszczany ani filtrowany, dlatego może występować w nim naturalny osad.

Dlaczego warto sięgnąć po ocet wiśniowy Olini?

Naturalne produkty pochodzące z fermentacji owoców to pyszne i zdrowe uzupełnienie diety. Proponujemy naszym klientom żywe octy owocowe przygotowywane w niewielkich nakładach. Chcemy dzielić się tym co smaczne, zdrowe, prosto z natury - takie są właśnie octy owocowe Olini:
Najlepsze owoce Ocet porzeczkowy Olini przygotowywany jest ze starannie wyselekcjonowanych polskich czarnych porzeczek. Owoce użyte do produkcji octu pochodzą z polskich sadów, od gospodarzy do których mamy wieloletnie zaufanie. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości owoców otrzymamy ocet, który będzie miał pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji Ocet porzeczkowy Olini powstaje w dwuetapowym procesie fermentacji. Do jego produkcji nie są dodawane żadne ulepszacze, barwniki czy konserwanty. Proces fermentacji trwa wiele miesięcy, dzięki czemu ocet zawdzięcza swój niepowtarzalny głęboki smak. Nie jest to produkt pasteryzowany - prosto z fermentacji trafia do butelki. Brak filtracji i oczyszczania sprawia, że jest naturalnie mętny i zachowuje swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość Ocet porzeczkowy Olini, to produkt, po który chętnie i często sięgają nasi klienci. W związku z tym przygotowywany jest cały czas. W niewielkich ilościach nastawiane są kolejne partie. Pozwala nam to zachować ciągłość sprzedaży i wysyłać do Was wyłącznie najlepszy, dojrzały ocet.
Mała skala Nasze octy nie są dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne są dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport Nasze octy wysyłamy do Was w ciemnych butelkach z grubego szkła (w trosce o wrażliwe bakterie probiotyczne), a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.

Historie klientów

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt
Korzystasz z darmowej dostawy!

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze: 199 zł

0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj darmową dostawę!

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie.

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj