Przepis na odpornościowy szot z olejem z czarnuszki
Ten szot ma wszystko, czego potrzebujesz na wzmocnienie odporności i walkę z jesiennymi infekcjami! Znajdziesz w nim:
- olej z czarnuszki (wzmacniające odporność działanie oleju z czarnuszki zostało potwierdzone w badaniach),
- sok z rokitnika, który zawiera duże ilości witaminy C (już 50 ml soku z rokitnika zapewni ci 100% dziennego zapotrzebowania na tę witaminę),
- miód z jagodą kamczacką (antybakteryjne działanie miodu połączone z witaminami z jagody kamczackiej stanowi świetny środek na wzmocnienie organizmu)
- rozgrzewający imbir (o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwwirusowych, przeciwzapalnych).
Wyświetl ten post na Instagramie
Składniki na 1 szota (jeśli chcesz zrobić np. 5 szotów to zwiększ liczbę składników x5):
- Imbir - 1 gruby plaster
- Olej z czarnuszki tłoczony na zimno - 1 łyżka
- Sok z rokitnika - 2 łyżki
- Miód z jagodą kamczacką - pół łyżeczki
Sposób przygotowania jednej porcji:
- Imbir pokrój na grube plastry. Przeciśnij przez praskę
- Dodaj łyżkę wody
- Dodaj dwie łyżki soku z rokitnika
- Dodaj pół łyżeczki miodu z jagodą kamczacką
- Dodaj jedną łyżkę oleju z czarnuszki
- Zakręć słoik i mocną potrząśnij aż do połączenia wszystkich składników
- Wypij na zdrowie!
- Jeśli zrobiłaś więcej niż jedną porcję - rozlej szoty do mniejszych słoiczków. Wstaw do lodówki i pij codziennie po jednym! Na zdrowie!