100% wegańskie
przygotowywane ręcznie, z surowych warzyw
tradycyjny sposób kiszenia
Wywodzi się z kuchni koreańskiej, gdzie zwyczaj jego przygotowywania to
narodowa tradycja. Każda koreańska rodzina zaopatruje się w
duże ilości kapusty pekińskiej, marchwi, rzodkwi, papryki i innych
warzyw. Surowe warzywa są łączone z mieszanką przypraw i fermentują
wiele tygodni. Tak przygotowane zapasy tej kiszonej sałatki dostarczają pożywną i
smaczną porcję warzyw przez cały rok.
Kimchi to najpopularniejsze danie kuchni koreańskiej doceniane za swój wyjątkowy smak i niezwykłe właściwości. W ostatnim czasie zyskuje na popularności nie tylko w Azji i trafia na stoły całego świata
Ta mieszanka kiszonych warzyw najczęściej podawana jest jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Bardzo często wykorzystywana też do dań ciepłych, jako baza do gulaszy, zup czy dań z woka.
Kimchi Olini to nie tylko sałatka z kiszonych warzyw ale znakomite danie, kryjące w sobie wiele smaków. Przygotowywane ręcznie według własnej receptury opartej na klasycznej wersji. Jest znakomicie wyważone, nie za ostre, bez dodatków sosu rybnego czy krewetkowego - w pełni wegańskie.
Koreańskie Kimchi to mieszanka kiszonej kapusty, papryki, porów, białej rzepy, jabłek i czosnku, która dzięki kiszeniu zyskuje na wartości. Dodatek ostrych przypraw w tym słynnej papryczki chilli gochugaru sprawia, że to świetny specyfik na przeziębienia i infekcje.
Zawiera nie tylko witaminy, minerały pochodzące z warzyw ale żywe kultury bakterii. Do jego produkcji użyte są sprawdzone, świeże warzywa i oryginalna mieszanka przypraw, całość nie jest poddawana pasteryzacji, naturalna fermentacja zapewnia świeżość tego produktu i pełnie jego właściwości.
To bardzo wartościowy produkt pełen nie tylko witamin ale też dobroczynnych bakterii, które dobrze wpływają na cały układ pokarmowy, poprawiając trawienie i funkcjonowanie całego organizmu i jego odporność. Dlatego szczególnie polecana jest jako urozmaicenie diety ubogiej w warzywa, owoce i produkty kiszone, to świetna pozycja w menu osób osłabionych po przebytych infekcjach czy potrzebujących się wzmocnić.
Kapusta pekińska, biała rzepa, jabłka, por, czerwona papryka chilli, cukier, sól, czosnek, imbir.
Kwaśne, słone i słodkie zarazem - mieszanina wielu smaków sprawia, że kimchi ma wiele zastosowań, może być podawane jako:
Coś Cie nurtuje?
Sprawdź FAQPotrzebujesz odpowiedzi na już?
Zadzwoń: 732 080 803Wolisz napisać?
Napisz: sklep@olini.pl