Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa od 9,90 zł
Darmowa dostawa od 49 zł

Ostatni raz tego lata! Darmowa dostawa dla zamówień za min. 49 zł.

Szukaj

Kimchi Olini

34,90 zł 29,67 zł

Sposoby dostawy:

  • InPost Kurier 10.90 PLN
  • InPost Kurier | Pobranie 12.90 PLN
  • InPost Paczkomaty 24/7 12.90 PLN
  • Kurier DHL 11.90 PLN
  • Kurier DHL | Pobranie 12.90 PLN
  • Kurier DHL | Punkt Odbioru 9.90 PLN
  • Kurier DPD 13.90 PLN
  • Kurier DPD | Pobranie 16.90 PLN

0 Darmowa dostawa dla zamówień od 49 zł

Pyszna, probiotyczna, żywa kiszonka, przygotowywana ręcznie ze świeżych warzyw, według tradycyjnej receptury. Znakomite połączenie kiszonych warzyw i mieszanki przypraw. Kryje w sobie wiele smaków: kwaśny, ostry, słodki i słony. To najsłynniejsze danie kuchni koreańskiej, które podbija podniebienia smakoszy z całego świata. Nie może go też zabraknąć na Twoim stole!

  • 280 g
  • 480 g

Przygotowany na świeżo,
naturalna multiwitamina
Czas realizacji:  1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa  od 49 zł

100% wegańskie

przygotowywane ręcznie, z surowych warzyw

tradycyjny sposób kiszenia

Kimchi

Wywodzi się  z kuchni koreańskiej, gdzie zwyczaj jego przygotowywania to narodowa tradycja. Każda koreańska rodzina zaopatruje się w duże ilości kapusty pekińskiej, marchwi, rzodkwi, papryki i innych warzyw. Surowe warzywa są łączone z mieszanką przypraw i fermentują wiele tygodni. Tak przygotowane zapasy tej kiszonej sałatki dostarczają pożywną i smaczną porcję warzyw przez cały rok.

Kimchi to najpopularniejsze danie kuchni koreańskiej doceniane za swój wyjątkowy smak i niezwykłe właściwości. W ostatnim czasie zyskuje na popularności nie tylko w Azji i trafia na stoły całego świata

Ta mieszanka kiszonych warzyw najczęściej podawana jest jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Bardzo często wykorzystywana też do dań ciepłych, jako baza do gulaszy, zup czy dań z woka.

Kimchi Olini to nie tylko sałatka z kiszonych warzyw ale znakomite danie, kryjące w sobie wiele smaków. Przygotowywane ręcznie według własnej receptury opartej na klasycznej wersji. Jest znakomicie wyważone, nie za ostre, bez dodatków sosu rybnego czy krewetkowego - w pełni wegańskie.

Kimchi - jedna z najzdrowszych potraw świata

Koreańskie Kimchi to mieszanka kiszonej kapusty, papryki, porów, białej rzepy,  jabłek i czosnku, która dzięki kiszeniu zyskuje na wartości. Dodatek ostrych przypraw w tym słynnej papryczki chilli gochugaru sprawia, że to świetny specyfik na przeziębienia i infekcje.

Zawiera nie tylko witaminy, minerały pochodzące z warzyw ale żywe kultury bakterii. Do jego produkcji użyte są sprawdzone, świeże warzywa i oryginalna mieszanka przypraw, całość nie jest poddawana pasteryzacji, naturalna fermentacja zapewnia świeżość tego produktu i pełnie jego właściwości.

To bardzo wartościowy produkt pełen nie tylko witamin ale też dobroczynnych bakterii, które dobrze wpływają na cały układ pokarmowy, poprawiając trawienie i funkcjonowanie całego organizmu i jego odporność. Dlatego kimchi szczególnie polecane jest jako urozmaicenie diety ubogiej w warzywa, owoce i produkty kiszone, to świetna pozycja w menu osób osłabionych, po przebytych infekcjach, czy potrzebujących się wzmocnić.

Składniki

Kapusta pekińska, biała rzepa, jabłka, por, czerwona papryka chilli, cukier, sól, czosnek, imbir.

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany dla osób dbających o zdrowe żywienie, odporność oraz oczyszczenie jelit, do codziennej zdrowej diety, dla rozbudzenia apetytu i poprawy trawienia.
Smak: Każda partia kimchi może różnić się smakiem i pikantnością. Kiszonka ta jest lekko pikantna, słodka i słona za razem. To mieszanina wielu smaków.
Informacja dla alergików: Produkt nie zawiera glutenu. Zawiera papryczkę chili.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 3 miesiące od daty ukiszenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie kiszonki są przygotowywane małymi partiami, na świeżo oznacza to, że kimchi nie stoi na półce.
Przechowywanie: Kimchi trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni) przed jak i po otwarciu. Można spożywać je na zimno i surowo jak również podgrzewać czy dodać do gulaszu, zupy czy innej ciepłej potrawy.
Żywa kiszonka: Nasze kimchi to produkt żywy, który wciąż pracuje. Każdy słoiczek jest niepowtarzalny a każda kolejna partia może różnić się ostrością czy smakiem. Kimchi należy schłodzić i spożyć w terminie podanym na tylnej etykiecie.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna152 kJ / 36,3 kcal
tłuszcz0,6 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone0 g
węglowodany5,1 g
w tym cukry0,6 g
białko1,4 g
sól1,9 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych Ukryj tabelę wartości odżywczych

Kimchi - zastosowanie

Kwaśne, słone i słodkie zarazem - mieszanina wielu smaków sprawia, że kimchi ma wiele zastosowań, może być podawane jako:

  • przystawka - małe co nieco, na zaspokojenie a może rozbudzenie apetytu przed głównym daniem
  • składnik gulaszy, potraw jednogarnkowych, sosów i zup
  • surówka do obiadu - z powodzeniem zastąpi tradycyjną kiszoną kapustę
  • dodatek do dania głównego
  • do miski pełnej smaków - podany z warzywami, cieciorką, groszkiem, pędami, chińskim makaronem i czym tylko zapragniesz
  • idealne do woka z ryżem, makaronem lub innymi dodatkami - podane na ciepło
  • oryginalny dodatek i wypełnienie do burgerów, naleśników czy wrapów
  • do jajecznicy - prosto na patelnie - smakuje wyśmienicie!

Dlaczego warto sięgnąć po kimchi Olini?

Chcemy dzielić się z naszymi klientami tym co naturalne i pyszne dlatego proponujemy smaczne produkty kiszone. Kimchi Olini przygotowywane jest w niewielkich nakładach, z dodatkiem tylko niezbędnych przypraw, bez konserwantów, kiszone z surowych warzyw, zgodnie z tradycyjną recepturą:
Najlepsze warzywa Kimchi Olini przygotowywane jest ze starannie wyselekcjonowanych warzyw: kapusty pekińskiej, jabłek, pora, czerwonej papryki. Do tego dodawane są przyprawy jak papryczka gochugaru, czosnek, imbir, sól i cukier. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości warzyw otrzymamy kimchi, które będzie miało pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji Kimchi Olini przygotowywane jest z surowych polskich warzyw. Do jego produkcji wykorzystywana jest tylko sól, cukier i przyprawy. Nie zawiera barwników, konserwantów, nie jest pasteryzowane. Proces kiszenia trwa wiele tygodni, a gotowa kiszonka nie jest pasteryzowana i prosto z kiszenia trafia do słoiczków, dzięki czemu zachowuje ono swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość Kimchi Olini, to nowość w naszej ofercie, to produkt, który zachwyca swoim smakiem i wiemy, że zasmakuje naszym klientom. W związku z tym przygotowywany jest cały czas. W niewielkich ilościach nastawiane są kolejne partie. Pozwala nam to zachować ciągłość sprzedaży i wysyłać do Was wyłącznie najświeższe, ale dobrze ukiszone kimchi.
Mała skala Nasze kimchi nie jest dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne jest dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport Nasze kimchi wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt
Korzystasz z darmowej dostawy!

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze: 49 zł

0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj darmową dostawę!

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie.

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj