Kimchi Olini
- Przygotowywane zgodnie z tradycyjną recepturą
- Idealna jako przystawka
- 100% warzyw, bez sosu rybnego
100% wegańskie
przygotowywane ręcznie, z surowych warzyw
tradycyjny sposób kiszenia
Kimchi
Wywodzi się z kuchni koreańskiej, gdzie zwyczaj jego przygotowywania to narodowa tradycja. Każda koreańska rodzina zaopatruje się w duże ilości kapusty pekińskiej, marchwi, rzodkwi, papryki i innych warzyw. Surowe warzywa są łączone z mieszanką przypraw i fermentują wiele tygodni. Tak przygotowane zapasy tej kiszonej sałatki dostarczają pożywną i smaczną porcję warzyw przez cały rok.
Kimchi to najpopularniejsze danie kuchni koreańskiej doceniane za swój wyjątkowy smak i niezwykłe właściwości. W ostatnim czasie zyskuje na popularności nie tylko w Azji i trafia na stoły całego świata. Ta mieszanka kiszonych warzyw najczęściej podawana jest jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Bardzo często wykorzystywana też do dań ciepłych, jako baza do gulaszy, zup czy dań z woka.
Kimchi Olini to nie tylko sałatka z kiszonych warzyw ale znakomite danie, kryjące w sobie wiele smaków. Przygotowywane ręcznie według własnej receptury opartej na klasycznej wersji. Jest znakomicie wyważone, nie za ostre, bez dodatków sosu rybnego czy krewetkowego – w pełni wegańskie.
Kimchi – jedna z najzdrowszych potraw świata
Koreańskie Kimchi to mieszanka kiszonej kapusty, papryki, porów, białej rzepy, jabłek i czosnku, która dzięki kiszeniu zyskuje na wartości. Dodatek ostrych przypraw w tym słynnej papryczki chilli gochugaru sprawia, że to świetny specyfik na przeziębienia i infekcje. Zawiera nie tylko witaminy, minerały pochodzące z warzyw ale żywe kultury bakterii. Do jego produkcji użyte są sprawdzone, świeże warzywa i oryginalna mieszanka przypraw, całość nie jest poddawana pasteryzacji, naturalna fermentacja zapewnia świeżość tego produktu i pełnie jego właściwości.
To bardzo wartościowy produkt pełen nie tylko witamin ale też dobroczynnych bakterii, które dobrze wpływają na cały układ pokarmowy, poprawiając trawienie i funkcjonowanie całego organizmu i jego odporność. Dlatego kimchi szczególnie polecane jest jako urozmaicenie diety ubogiej w warzywa, owoce i produkty kiszone, to świetna pozycja w menu osób osłabionych, po przebytych infekcjach, czy potrzebujących się wzmocnić.
Warto wiedzieć
Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Polecany dla osób dbających o zdrowe żywienie, odporność oraz oczyszczenie jelit, do codziennej zdrowej diety, dla rozbudzenia apetytu i poprawy trawienia.
Smak: Każda partia kimchi może różnić się smakiem i pikantnością. Kiszonka ta jest lekko pikantna, słodka i słona za razem. To mieszanina wielu smaków.
Informacja dla alergików: Produkt nie zawiera glutenu. Zawiera papryczkę chili.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 3 miesiące od daty ukiszenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie kiszonki są przygotowywane małymi partiami, na świeżo oznacza to, że kimchi nie stoi na półce. Aktualna partia ma termin przydatności do 24 czerwca 2023 r.
Przechowywanie: Kimchi trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni) przed jak i po otwarciu. Można spożywać je na zimno i surowo jak również podgrzewać czy dodać do gulaszu, zupy czy innej ciepłej potrawy.
Żywa kiszonka: Nasze kimchi to produkt żywy, który wciąż pracuje. Każdy słoiczek jest niepowtarzalny a każda kolejna partia może różnić się ostrością czy smakiem. Kimchi należy schłodzić i spożyć w terminie podanym na tylnej etykiecie.
Skład
Kapusta pekińska, biała rzepa, jabłka, por, czerwona papryka chilli, cukier, sól, czosnek, imbir.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100g |
Wartość energetyczna | 152 kJ / 36,3 kcal |
tłuszcz | 0,6 g |
w tym | |
węglowodany | 5,1 g |
w tym cukry | 0,6 g |
białko | 1,4 g |
sól | 1,9 g |
Kimchi – zastosowanie
Kwaśne, słone i słodkie zarazem – mieszanina wielu smaków sprawia, że kimchi ma wiele zastosowań, może być podawane jako:
- przystawka – małe co nieco, na zaspokojenie a może rozbudzenie apetytu przed głównym daniem
- składnik gulaszy, potraw jednogarnkowych, sosów i zup
- surówka do obiadu – z powodzeniem zastąpi tradycyjną kiszoną kapustę
- dodatek do dania głównego
- do miski pełnej smaków – podany z warzywami, cieciorką, groszkiem, pędami, chińskim makaronem i czym tylko zapragniesz
- idealne do woka z ryżem, makaronem lub innymi dodatkami – podane na ciepło
- oryginalny dodatek i wypełnienie do burgerów, naleśników czy wrapów
- do jajecznicy – prosto na patelnie – smakuje wyśmienicie!
Dlaczego warto sięgnąć po kimchi Olini?
Najlepsze warzywa
Kimchi Olini przygotowywane jest ze starannie wyselekcjonowanych warzyw: kapusty pekińskiej, jabłek, pora, czerwonej papryki. Do tego dodawane są przyprawy jak papryczka gochugaru, czosnek, imbir, sól i cukier. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości warzyw otrzymamy kimchi, które będzie miało pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji
Kimchi Olini przygotowywane jest z surowych polskich warzyw. Do jego produkcji wykorzystywana jest tylko sól, cukier i przyprawy. Nie zawiera barwników, konserwantów, nie jest pasteryzowane. Proces kiszenia trwa wiele tygodni, a gotowa kiszonka nie jest pasteryzowana i prosto z kiszenia trafia do słoiczków, dzięki czemu zachowuje ono swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość
Kimchi Olini, to nowość w naszej ofercie, to produkt, który zachwyca swoim smakiem i wiemy, że zasmakuje naszym klientom. W związku z tym przygotowywany jest cały czas. W niewielkich ilościach nastawiane są kolejne partie. Pozwala nam to zachować ciągłość sprzedaży i wysyłać do Was wyłącznie najświeższe, ale dobrze ukiszone kimchi.
Mała skala
Nasze kimchi nie jest dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne jest dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport
Nasze kimchi wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.
Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy Olini
Opinie ekspertów
Czytamy Etykiety, czytamyetykiety.pl
Mr Polka Dot, mrspolka-dot.com
Ania z bloga Nebule, nebule.pl
Opinie o produkcie
Opinie nie zostały potwierdzone zakupem. To oznacza, że nadal są wartościowe, ale nie możemy stwierdzić, czy pochodzą od klientów, którzy kupili dany produkt.
anonim
To kimchi jest przepyszne!!! Jest chrupiące, pikantne ale nie za ostre, czuć w nim też inne smaki. Idealnie ukiszone i widać, że cały czas pracuje! Najlepsze jakie do tej pory jadłam! Polecam kupić od razu większy słoik bo ciężko mu się oprzeć ;)
Agnieszka Forysiak
Dobry produkt, smaczny, polecam
Ewa
Smaczne ostre takie jak lubię !!!!
Magdalena
Najlepsze kimchi jakie kiedykolwiek jedliśmy! Jest idealnie wyśrodkowane między ostrością i kiszonka, po prostu pycha. My na pewno wrócili po więcej :)
Ines
Pyszny, zdrowy i niepowtarzalny produkt. Polecam!
Monika
Zakochałam się w tym kimchi. Idealne proporcje, idealna ostrość. Pychota.
anonim
Obłęd! Mega smaczny!
Izabela
Bardzo pyszne, pikantne. Po otwarciu wyszło że słoika!
Julia
Niczym nie różni się od tego które jadłam w koreańskich rodzinach. Poprostu świetna! Polecam!!!
Anna
Przepyszne!(4)