Tłoczony zawsze na świeżo
Bezpieczna dostawa od 10,90 zł
Darmowa dostawa od 199 zł

Szukaj

Sklep ZAKWASY Kimchi z rzepy Olini

Kimchi z rzepy Olini

34,90 zł 29,67 zł

Sposoby dostawy:

  • InPost Kurier 10.90 PLN
  • InPost Kurier | Pobranie 12.90 PLN
  • InPost Paczkomaty 24/7 12.90 PLN
  • Kurier DHL 13.90 PLN
  • Kurier DHL | Pobranie 16.90 PLN
  • Kurier DHL | Punkt Odbioru 13.90 PLN
  • Kurier DPD 13.90 PLN
  • Kurier DPD | Pobranie 16.90 PLN

0 Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Tak bardzo pokochaliście nasze „tradycyjne” KImchi z kapusty pekińskiej, że stwierdziliśmy „a co gdyby ukisić kolejne warzywo”? No to ukisiliśmy. Tym razem padło na białą rzepę i tak powstało nasze kimchi z rzepy - tradycyjnie nazywane „kkakdugi” co w języku koreańskim oznacza po prostu “pokrojone w kostkę”. Oto chrupiące, soczyste, hojnie potraktowane gochugaru, Kimchi z rzepy od Olini.

  • 280 g

Przygotowany na świeżo,
naturalna multiwitamina
Czas realizacji:  1 - 2 dni robocze
Darmowa dostawa  od 199 zł

100% wegańskie, bez sosu rybnego

przygotowywane ręcznie, z surowych warzyw

tradycyjny sposób kiszenia

Co to jest kimchi kkakdugi?

Ponoć kimchi kkakdugi powstało przypadkiem, w trakcie eksperymentów koreańskiej księżniczki. Musimy przyznać, że był to bardzo udany eksperyment, który sprawił, że zwykła rzepa została wyniesiona na wyższy poziom w kulinarnej hierarchii kuchni koreańskiej.

Słyszeliśmy, że wciąż powstają nowe rodzaje kimchi, do których koreańskie mamy wkrajają ulubione warzywa. Oczywiście najpopularniejszym warzywem do kimchi jest nadal kapusta pekińska, ale jeśli kiszona kapusta pekińska to nie twoja bajka, to może koreańskie kimchi z rzepy kkakdugi przypadnie ci do gustu?

Nasze Kimchi z rzepy (Kimchi kkakdugi) dojrzewa powoli. Kilka tygodni fermentacji, to idealny czas na zebranie smaków ze wszystkich składników. Takie wielotygodniowe kimchi z rzepy smakuje wybornie i zachowuje swoją chrupkość.

Nasze kimchi zawiera świeże warzywa, od małych, lokalnych dostawców: rzepę białą, jabłka, cebulkę dymkę, czerwoną paprykę chili, imbir, czosnek. Kimchi z rzepy, to nie tylko chrupkie warzywo z dodatkiem ostrych płatków chili, ale (podobnie jak z tradycyjnym kimchi z kapusty pekińskiej) poezja smaków. Znów jest kwaśno, ostro, ale nieco bardziej słodko i zdecydowanie bardziej chrupiąco.

Kimchi z rzepy (kkakdugi) właściwości:

Czytasz “kimchi”, myślisz sobie “zdrowa, probiotyczna kiszonka” i masz rację. Do przygotowania kimchi zużywamy wiele czasu i cierpliwości, związanych z kilkutygodniowym procesem kiszenia.

Po tym czasie Kimchi staje się skarbnicą witamin, błonnika, witamin z grupy B, witaminy C i karotenu. Kimchi, jak każda kiszonka, wspiera układ trawienny, dzięki szczepom bakterii kwasu mlekowego, które dzielnie pracują w każdej kiszonce.


Mówi się także, że kimchi zwiększa odporność, a dodatek ostrej papryczki chili, czosnku i imbiru dzielnie wspiera walkę z każdą infekcją.

Składniki

Rzepa biała, jabłka, cebulka dymka, czerwona papryka chilli, imbir, czosnek, cukier, sól

Warto wiedzieć

Kraj pochodzenia: Polska
Dla kogo: Dla pasjonatów azjatyckiej kuchni oraz wszystkich tych, którzy otwarci są na nowości. Do codziennej zdrowej diety bogatej w produkty kiszone - wspierającej jelita i odporność. Polecane dla rozbudzenia apetytu i poprawy trawienia.
Smak: Każda partia kimchi z rzepy może różnić się smakiem i pikantnością. Kiszonka ta jest lekko pikantna, słodka i słona za razem. To mieszanina wielu smaków.
Informacja dla alergików: Produkt nie zawiera glutenu. Zawiera papryczkę chili.
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 3 miesiące od daty ukiszenia, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Wszystkie kiszonki są przygotowywane małymi partiami, na świeżo oznacza to, że kimchi z rzepy nie stoi na półce.
Przechowywanie: Kimchi z rzepy trzeba przechowywać w lodówce (w temperaturze około 4-10 stopni) przed jak i po otwarciu. Można spożywać je na zimno i surowo jak również podgrzewać czy dodać do gulaszu, zupy czy innej ciepłej potrawy.
Żywa kiszonka: Nasze kimchi z rzepy to produkt żywy, który wciąż pracuje. Każdy słoiczek jest niepowtarzalny a każda kolejna partia może różnić się ostrością czy smakiem. Kimchi z rzepy należy schłodzić i spożyć w terminie podanym na tylnej etykiecie.

Wartości odżywcze

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna232 kJ / 54,8 kcal
tłuszcz<0,5 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone0 g
węglowodany11 g
w tym cukry8,8 g
białko1,2 g
sól2,7 g
Pokaż tabelę wartości odżywczych Ukryj tabelę wartości odżywczych

Kimchi z rzepy (kkakdugi) jak jeść?

Tak samo, jak kimchi z kapusty pekińskiej - prosto ze słoiczka! Możesz próbować chrupać małymi partiami, wykładać porcjami na talerzyk, ale ostrzegamy, że ciężko będzie zjeść tylko trochę. W końcu talerzyk odstawisz, a widelec zanurzysz w słoiczku. Kimchi to takie danie, które chcę się zjadać co chwila.

Kimchi z rzepy, kwaśne, pikantne i słone można jeść także na przystawkę albo jako dodatek do dań głównych (jako surówkę).

Fajnie smakuje także na ciepło, jako dodatek do wrapów, hot-dogów, tostów. Ponoć super komponuje się z zupami z dodatkiem wołowiny.

Polecamy także Bibimap, czyli koreański ryż z wołowiną i warzywami, jajkiem i właśnie z Kimchi, które dodaje daniu świeżości i chrupkości.

No to chrup!

Dlaczego warto sięgnąć po kimchi z rzepy Olini?

Chcemy dzielić się z naszymi klientami tym co naturalne i pyszne dlatego proponujemy smaczne produkty kiszone. Kimchi z rzepy Olini przygotowywane jest w niewielkich nakładach, z dodatkiem tylko niezbędnych przypraw, bez konserwantów, kiszone z surowych warzyw, zgodnie z tradycyjną recepturą:
Najlepsze warzywa Kimchi z rzepy Olini przygotowywane jest ze starannie wyselekcjonowanych warzyw: białej rzepy, jabłek, cebuli i czerwonej papryki. Do tego dodawane są przyprawy jak papryczka gochugaru, imbir, czosnek, cukier i sól. Wiemy, że tylko z najlepszej jakości warzyw otrzymamy kimchi, które będzie miało pełnię smaku.
Odpowiedni proces produkcji Kimchi z rzepy Olini przygotowywane jest z surowych warzyw. Do jego produkcji wykorzystywana jest tylko sól, cukier i przyprawy. Nie zawiera barwników, konserwantów, nie jest pasteryzowane. Proces kiszenia trwa wiele tygodni, a gotowa kiszonka nie jest pasteryzowana i prosto z kiszenia trafia do słoiczków, dzięki czemu zachowuje ono swoje wartości odżywcze oraz pyszne walory smakowe.
Bezwzględna świeżość Kimchi z rzepy Olini, to nowość w naszej ofercie, to produkt, który zachwyca swoim smakiem i wiemy, że zasmakuje naszym klientom. W związku z tym przygotowywany jest cały czas. W niewielkich ilościach nastawiane są kolejne partie. Pozwala nam to zachować ciągłość sprzedaży i wysyłać do Was wyłącznie najświeższe, ale dobrze ukiszone kimchi z rzepy.
Mała skala Nasze kimchi z rzepy nie jest dostępne w sprzedaży w dużych sklepach, aptekach ani zielarniach, dostępne jest dla niedużego (ale wciąż powiększającego się) grona bezpośrednich klientów. Dzięki temu w pełni kontrolujemy jakość, warunki przechowywania i czas trwania transportu naszych produktów.
Bezpieczny transport Nasze kimchi z rzepy wysyłamy do Was w słoiczkach z grubego szkła, a dodatkowo na czas transportu pakujemy je w styropianowe termosy. Zapewnia to ochronę przed światłem słonecznym i temperaturą.

Oceny produktu

Coś Cie nurtuje?

Sprawdź FAQ

Potrzebujesz odpowiedzi na już?

Zadzwoń: 732 080 803

Wolisz napisać?

Napisz: sklep@olini.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Wybierz pierwszy produkt
Korzystasz z darmowej dostawy!

Do darmowej dostawy brakuje jeszcze: 199 zł

0.00zł

Dodaj produkty do koszyka i uzyskaj darmową dostawę!

Wyślij wiadomość gdy produkt pojawi się na stanie

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie.

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj