ALERGIA? 🤧 Nie w tym roku! Sięgnij po Olej z czarnuszki!
Tłoczony zawsze na zimno
Bezpieczna dostawa od 7,49 zł
Darmowa dostawa z DPD Pickup
Świeże oleje z rodzinnej olejarni
media_article_681

Przepis na to gniecione, świeże pesto bazyliowe

Paulina Maludy
23 sty 2023

Jak zrobić pesto z bazylii, by było kremowe i aromatyczne? Poznaj przepis na gniecione, świeże pesto bazyliowe z dodatkiem masła orzechowego i trzech olejów roślinnych. Autorem przepisu jest Maia Sobczak (@qmamkasze) 

Przepis na gniecione pesto bazyliowe

Składniki:

Wszystkie składniki po prostu utrzyj w kamiennym moździerzu. Nie rozdrabniaj, im większe liście bazylii i pietruszki, tym lepiej! Dodaj oleje: lniany, konopny i z ostropestu. Na koniec czubata łyża masła orzechowego (w wersji crunchy, z kawałkami orzechów będzie najlepsze).


Z czym zjeść bazyliowe pesto? Rozsmaruj je na grzance, dodaj do makaronu, zamiast sosu. Na zdrowie! 

Dbamy o Twoją prywatność
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony oraz pomagają nam zapamiętać Twoje ustawienia i dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Wykorzystujemy je również do mierzenia ruchu i analizowania sposobu korzystania z naszej strony internetowej. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików, odmówić ich używania (z wyjątkiem niezbędnych) lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".

Szczegóły o używanych przez nas plikach cookie oraz zasadach przetwarzania danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.