Nowość! OLEJ OMEGA-3 🙌 Twój jesienny must have!
0
Twój koszyk
Do darmowej dostawy pozostało: 199,00 zł freeshipping_textAfterPrice

Twój koszyk jest pusty

WYBIERZ SWÓJ PIERWSZY PRODUKT

Kod rabatowy podasz w kolejnym kroku
Wartość zamówienia 0,00 zł Kontynuuj zakupy

Pierzga pszczela Olini

  • Dawka energii
  • Polecana w rekonwalescencji po chorobie i spadku formy oraz przy odchudzaniu
  • Odżywcza bomba prosto z ula!
Cena: 99,90 zł 99.90
Cena w abonamencie: 89,90 zł














ilość - + szt.
Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
Darmowa dostawa: od 199 zł Zobacz koszty dostawy
Pierzga pszczela - jedyny taki pokarm występujący w naturze. Pełny łatwo przyswajalnych witamin, minerałów i tłuszczów. Prawdziwa odżywcza bomba - w końcu musi odżywić królową matkę i zapewnić przetrwanie mieszkańcom ula jesienią i zimą! Wzmocni po chorobie oraz doda sił i energii na co dzień.

świeża, z tegorocznych zbiorów

z rodzinnej pasieki wędrownej w Lubuskiem

Pierzga pszczela – właściwości

Pierzgę stosuj, jeśli właśnie się odchudzasz – odżywia organizm i jest źródłem białka.

Apetytu brak? Z pierzgą możesz to zmienić!

Masz problemy z nadciśnieniem tętniczym i wysokim złym cholesterolem? Stosuj ją regularnie!

Znowu masz chore zatoki? Pierzga pszczela złagodzi objawy zapalenia.

Ochroni też przed miażdżycą i dolegliwościami układu krwionośnego.

Zadba również o wątrobę, którą chroni przed zatruciem.

Szacuje się, że pierzga pszczela zawiera blisko 500 związków, a to nie koniec – jej skład jest wciąż badany. Twój organizm może czerpać z niej:

  • białka (zawiera ich więcej, niż produkty zwierzęce)
  • tłuszcze
  • cukry proste i złożone
  • błonnik
  • karotenoidy
  • enzymy
  • witaminy – C, D, E i z grupy B
  • minerały – cynk, miedź, żelazo, potas, fosfor, magnez, wapń

Pierzga pszczela – dla kogo?

Zastosuj pierzgę w swojej diecie, jeśli:

  • chcesz poprawić odporność
  • chcesz usprawnić funkcjonowanie swojego organizmu na wielu obszarach
  • uprawiasz sport
  • odchudzasz się
  • jesteś na diecie bezglutenowej

Warto wiedzieć

Wyprodukowano w: Polska

Dla kogo: Jej bogaty skład i łatwa przyswajalność sprawiają, że to produkt dla dzieci i dorosłych. Szczególnie polecana jest na wzmocnienie odporności i ogólnej kondycji organizmu, w stanach wyczerpania i przemęczenia oraz przy problemach z układem pokarmowym.

Dzieci: Dietetycy nie zalecają podawania produktów pszczelich dzieciom poniżej roczku.

Smak: Lekko kwaśny, kwiatowy.

Zapach: Wyróżnia się specyficznym korzennym, kwiatowym zapachem.

Konsystencja: Występuje w postaci twardych zbitych grudek. Jest chrupiąca, lekko gumowa. Po namoczeniu rozpuszcza się.

Kolor: Jej barwa zależy od materiału roślinnego, z którego została zebrana. Zwykle jest ciemna, brunatna, bursztynowa.

Jak używać: Z miodem, w wodzie, do jogurtów, owsianek i koktajli.

Informacja dla alergików: Pierzga to naturalny produkt pszczeli. Osoby cierpiące na alergię powinny zachować ostrożność.

Termin przydatności: Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty jej powstania (znajdziesz ją na tylnej etykiecie), niezależnie od daty otwarcia. Wszystkie nasze produkty pszczele pochodzą z małej, zaprzyjaźnionej pasieki, która produkuje je w małych partiach w okresie kwitnienia danej rośliny.

Przechowywanie: Pierzga ma długi termin ważności, lecz aby zachowała swoje właściwości jak najdłużej, musi być odpowiednio przechowywana. Najlepiej trzymać ją w suchym i chłodnym miejscu. Ważne, aby słoik z pierzgą pszczelą był szczelnie dokręcony, ponieważ produkt ten łatwo chłonie zapachy oraz wilgoć.

Skład

100% surowa pierzga pszczela

Pierzga pszczela dla dzieci

Jak podawać dzieciom pierzgę?

  • Zacznij od bardzo małych ilości i powoli zwiększaj dawkę, jeśli dziecko dobrze ją toleruje.
  • Prosto z łyżeczki lub jako dodatek do ulubionych napojów i potraw.
  • Stosuj ją regularnie!
  • Twoja pociecha nie chce jeść pierzgi? Dzieci uczą się przez obserwację rodziców, więc zachęcisz je tym, że Ty też sięgasz po naturalne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami.

Od kiedy pierzga dla dzieci?

Według dietetyków, pierzgę, jak i inne pszczele produkty, można podawać dzieciom, które skończą pierwszy rok życia.

Pierzga pszczela – jak spożywać?

Pierzgę można spożywać na surowo lub jako dodatek. I to na wiele sposobów:

  1. Z napojami

    Dobrze smakuje ze świeżo wyciskanym sokiem i ciepłym mlekiem (ok. 42°C). Można ją rozpuszczać w wodzie wieczorem, a rano pić na czczo.

  2. W szejku

    Pierzga doda mu miodowego smaku i białka.

  3. Z miodem

    Można ją mieszać z każdym miodem samemu lub nabyć gotowy produkt – Miód z pierzgą Olini.

  4. Jako posypkę

    Do owsianki, jogurtu (np. nasionami chia) czy serka.

Pierzga pszczela z pasieki wędrownej

Jak powstaje pierzga pszczela?

Pszczoły zbierają pyłek z męskich kwiatów różnych gatunków roślin. W ulu mieszają go z miodem i upychają w plastrach. Tam ulega on fermentacji mlekowej, której końcowym produktem jest pierzga pszczela.

Pierzga Olini swoje walory zawdzięcza pasiece wędrownej z Lubuskiego. Jej idea polega na tym, że pszczelarze przenoszą ule z miejsca na miejsce, aby miały pod dostatkiem kwitnących roślin. Pszczelarze zbierają z ula tylko niewielką część pierzgi. Większość jest spożywana przez pszczoły. Szacuje się, że rodzina pszczela w ciągu roku zużywa od 17 do 35 kg pierzgi!

Pierzga pszczela – cena

To, ile kosztuje pierzga pszczela, zależy od:

świeżości – pierzga z ostatnich zbiorów i świeżo pozyskana, będzie droższa, niż ta starsza, która długo stoi na półkach

sposobu produkcji – więcej kosztować będzie pierzga czysta, bez sztucznych dodatków, z rzemieślniczej produkcji

pochodzenia – lokalny, regionalny produkt będzie droższy, niż zagraniczny

certyfikatów jakości, czystości i autentyczności

Pierzga pszczela – gdzie kupić?

Wybierając pierzgę od Olini:

  1. Masz pewność, że pochodzi z Polski

    Nasza Pierzga pochodzi od zaprzyjaźnionych pszczelarzy z rodzimej pasieki. Wybraliśmy polskich dostawców, ponieważ jest ryzyko, że produkt z europejskich pasiek będzie zawierał pozostałości, np. po lekach dla pszczół. Te nie są dopuszczalne w naszym kraju, ale stosuje się je np. na Węgrzech czy w Ukrainie.

  2. Zapewniasz pszczołom opiekę

    Dzięki temu pomagasz zachować populację tych owadów w obecnych warunkach klimatycznych.

  3. Promujesz świadomą konsumpcję

    Wspierasz pszczelarzy, którzy dbają o środowisko naturalne i tworzą produkty w małych ilościach, ale najwyższej jakości, bezpieczne dla zdrowia.

  4. Nie musisz szukać pasiek i pszczelarzy samodzielnie

    Niełatwo jest dotrzeć do zaufanych pszczelarzy. Często nie mają oni swoich stron internetowych czy na Facebooku. Pierzgę sprzedają bezpośrednio ze swojej pasieki lub na lokalnych bazarach, rynkach, festiwalach czy cyklicznych targach żywności.

  5. Wiesz, że ten produkt zachwyci Cię smakiem, aromatem i jakością

    Masz pewność, że Twoja pierzga jest świeża, a przez to aromatyczna i intensywniejsza w smaku. Ta, która ma rok i więcej, zaczyna tracić swoje walory i właściwości.

5 powodów, dla których warto nam zaufać

Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.

Świeżość

Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.

Natura i nauka

Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają specjaliści: dietetycy, farmaceuci oraz lekarze. I tysiące klientów!

Dobry skład

Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.

Jak od babci

Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.

Bezpieczna dostawa

Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.

Najczęściej zadawane pytania

Ile pierzgi można spożywać dziennie?

Około 10-20 g dorośli i 10 g dzieci. Lepiej stosować mniejsze dawki, ale regularnie.
Sposób dostawy
Kraj wysyłki:
Darmowa dostawa dla zamówień od 199 zł

Opinie o produkcie

Idealne uzupełnienie

693 222 687
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium