ALERGIA? 🤧 Nie w tym roku! Sięgnij po Olej z czarnuszki!
Tłoczony zawsze na zimno
Bezpieczna dostawa od 7,49 zł
Darmowa dostawa od 199 zł
Świeże oleje z rodzinnej olejarni
media_article_785

Przepis na placki z masłem orzechowym

Paulina Maludy
28 kwi 2024

Jeśli jesteś fanem słodkich i sycących przekąsek, to placki z masłem orzechowym są idealnym wyborem dla Ciebie! Te pyszne placuszki, idealne na śniadanie lub podwieczorek z pewnością dostarczą Ci energii na cały dzień. Nie tylko są przepyszną przekąską, ale także są łatwe do przygotowania i wymagają zaledwie kilku prostych składników. Placki z masłem orzechowym idealnie komponują się z łyżką dżemu, syropem klonowym, czy świeżymi owocami. Wypróbuj przepis na te apetyczne placki z masłem orzechowym już dzisiaj!

Przepis na wegańskie placki z masłem orzechowym

Te placuszki z masłem orzechowym są wegańskie - nie zawierają jaj. A że masło orzechowe to również tłuszcz (widać go wtedy, gdy oddziela się od części stałej), nie potrzebujesz do nich oleju.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 350 ml mleka roślinnego
  • 1 łyżka pasty migdałowej
  • sól
  • 2 łyżki cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem na gładką masę.
  2. Dodaj masło orzechowe.
  3. Wsyp cukier.
  4. Na rozgrzaną patelnię wylej 2 łyżki masy.
  5. Smaż z obu stron.

Przepis na placki z masłem orzechowym BLW (z bananem)

Gotowanie posiłków dla malucha może być wyzwaniem, ale placki z masłem orzechowym BLW mogą sprawić, że karmienie staje się nie tylko łatwiejsze, ale również bardziej ekscytujące! Ta pyszna i zdrowa przekąska to doskonała propozycja dla dzieci, które uczą się samodzielnie jeść. Masło orzechowe dodaje nie tylko wyjątkowego smaku, ale także dostarcza cennych składników odżywczych, takich jak białko i zdrowe tłuszcze. To idealne połączenie dla rozwijającego się organizmu dziecka.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem na gładką masę.
  2. Dodaj masło orzechowe.
  3. Wsyp cukier.
  4. Na rozgrzaną patelnię wylej 2 łyżki masy.
  5. Smaż z obu stron.
Dbamy o Twoją prywatność
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony oraz pomagają nam zapamiętać Twoje ustawienia i dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Wykorzystujemy je również do mierzenia ruchu i analizowania sposobu korzystania z naszej strony internetowej. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików, odmówić ich używania (z wyjątkiem niezbędnych) lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".

Szczegóły o używanych przez nas plikach cookie oraz zasadach przetwarzania danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.