Przepis na wegańskie żelki jagodowe
Składniki:
- Sok z jagody kamczackiej 150ml
- Dżem z jagód leśnych 150g
- Agar - czubata łyżeczka
Jak przygotować wegańskie jagodowe żelki?
- Do rondelka wlej 150 ml soku z jagody kamczackiej.
- Dodaj czubatą łyżeczkę agaru
- Wszystko dokładnie zblenduj i zacznij podgrzewać aż do zagotowania
- Mieszaj cały czas!
- Ciepłą masę zacznij przelewać do foremek (najlepiej sylikonowych ze śmiesznym wzorem)
- Po około 30 minutach w temperaturze pokojowej żelki są gotowe! Smacznego
P.S. Jeśli uda Ci się nie zjeść wszystkich jagodowych żelek naraz, to ponownie przybij sobie piątkę! Wegańskie żelki jagodowe, które pozostały wrzuć do szczelnego pojemnika i umieść w lodówce. Delektuj się przez max. 5 dni... albo zjedz od razu.
Na zdrowie!