ALERGIA? 🤧 Nie w tym roku! Sięgnij po Olej z czarnuszki!
Tłoczony zawsze na zimno
Bezpieczna dostawa od 7,49 zł
Darmowa dostawa od 199 zł
Świeże oleje z rodzinnej olejarni

Kombucha imbirowa z probiotykami Olini

Z probiotykami, przyjemnie musuje i orzeźwia
star Z żywymi kulturami bakterii Lactobacillus acidophilus
bubbles Żywy, delikatnie musujący napój
leaves Naturalna – niefiltrowana i niepasteryzowana
hand Z wydłużonej, dwumiesięcznej fermentacji
Wybierz Objętość netto:
Po użyciu butelkę wrzuć do kontenera na szkło. Nie trzeba jej myć ani usuwać z niej etykiety. Zakrętkę należy wrzucić do kosza na plastik.
39,90 zł

31,92 zł

Bezpieczne zakupy:
Przelewy24 PayPo PayPal BLIK MasterCard VISA
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,90 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,11 zł
Zapytaj nas o ten produkt: 693 222 687
Czas realizacji: 2-3 dni robocze
Darmowa dostawa już od 199 zł
Octowa kombucha imbirowa to orzeźwiający, żywy napój, który przyjemnie musuje. Szybko gasi pragnienie, nawet w upalne dni. Z nią dobrze zaczniesz każdy dzień. Jej bąbelki strzelają w nos, ale nie uderzą Ci do głowy. Możesz zabrać ją na imprezę i świetnie się bawić! Pasuje do sushi. Głębię smaku i zapachu zawdzięcza długiej, dwumiesięcznej fermentacji. Dodaliśmy do niej probiotyki Lactobacillus acidophilus. Może stać się kolejnym po kefirze czy kimchi sfermentowanym pokarmem w Twojej diecie.

19,4 kcal/100 ml

niska wartość energetyczna
wegańska

Kombucha imbirowa – właściwości

Nasza kombucha z imbirem to smaczny sposób na ocet w Twojej diecie. Połącz ją z kostkami lodu, listkami mięty i plasterkiem cytryny i wznoś toast za swoje zdrowie każdego dnia!

Swój delikatny smak i właściwości zawdzięcza wydłużonej, dwumiesięcznej fermentacji. Jest kwaśniejsza niż tradycyjna kombucha. Zawiera też więcej kwasów organicznych, jak np. kwas octowy – 1,9×10⁴ jtk/ml.

Jest niepasteryzowana, niefiltrowana i żywa, przez co przyjemnie musuje. Orzeźwia i szybko gasi pragnienie, nawet w upalne lato. Rano postawi Cię na nogi lepiej niż kawa. Sprawdzi się też na imprezie. Ma poręczną butelkę i bąbelki, które nie uderzą Ci do głowy.

Dodaliśmy do niej probiotyki Lactobacillus acidophilus – 1,6×10³ jtk/ml. Może stać się kolejnym po kefirze, kiszonej kapuście czy kimchi fermentowanym produktem w Twojej diecie.

Jest dla Ciebie, jeśli lubisz naturalne napoje o prostym składzie i bez dodatku cukru. Nasza octowa kombucha imbirowa to tylko 19 kcal na 100 ml!

Jak powstaje nasza imbirowa kombucha?

Nasza octowa kombucha imbirowa swój charakter zawdzięcza procesowi produkcji. Jak on przebiega?

  1. Napar

    Powstaje z liści herbaty oolong. To mniej popularna odmiana herbaty – stanowi tylko 2% jej światowej produkcji. Łączy w sobie cechy czarnej i zielonej herbaty.

  2. SCOBY

    Do bazy dodawany jest cukier – nierafinowany, trzcinowy – i kolonia bakterii i drożdży (tzw. SCOBY, potocznie zwana grzybkiem). Napędzają one proces fermentacji.

  3. Właściwa fermentacja

    Przebiega w kontrolowanych warunkach, w temperaturze ok. 20°C i w zbiornikach z dostępem do tlenu. Trwa około dwa miesiące, czyli trzy razy dłużej niż tradycyjnie. Kończy się, gdy napój uzyska odpowiednie pH – 4,5 i smak.

  4. Leżakowanie

    Po fermentacji gotowy napój przelewa się do pojemników, tzw. tanków, w których się chłodzi i leżakuje. Tu jego smak nabiera głębi.

  5. Przechowywanie

    Kombuchę przelewa się do butelek. Przechowuje się je w temperaturze 2-5°C. Dzięki temu napój zachowuje swoje walory smakowe i zapachowe.

Warto wiedzieć

Kombucha imbirowa z probiotykami Olini - składniki

Woda filtrowana, cukier, herbata oolong, sok z imbiru, kultura mikroorganizmów kombucza, żywe kultury bakterii Lactobacillus acidophilus.

Wyprodukowano w:

Polska

Dla kogo:

Polecamy głównie dorosłym, seniorom. Nastolatki powinny ją pić za zgodą opiekunów, bo może zawierać niewielką ilość alkoholu. Dla osób, które lubią rano sączyć wodę z octem jabłkowym; dla szukających naturalnych alternatyw dla kawy, napojów alkoholowych lub 0% czy gazowanych napojów z cukrem; dla aktywnych; dla szukających fermentowanych produktów spożywczych.

Smak:

Świeży, orzeźwiający.

Zapach:

Delikatny, charakterystyczny dla octu.

Konsystencja:

Płynna; napój jest lekko gazowany.

Kolor:

Żółty.

Jak używać:

Solo oraz w napojach i daniach.

Z czym łączyć:

Soki, syropy, owoce liofilizowane Olini.

Data minimalnej trwałości:

6 miesięcy.

Przechowywanie:

Przechowywać w lodówce w temperaturze 2-5°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin. Jeśli po upływie tego czasu smak, zapach i wygląd produktu się nie zmieniły, nadal można go pić.

Przeciwwskazania:

Nie poleca się jej stosowania przez kobiety w ciąży i matki karmiące. Uważać powinny osoby ze stwierdzonymi chorobami wątroby i zmagające się z grzybicą przewodu pokarmowego czy cierpiące na reumatyzm, miażdżycę, reumatoidalne zapalenie stawów, kamicę szczawianową, biegunki lub zespół jelita drażliwego.

Osad:

Osad na dnie lub zawiesina na wierzchu kombuchy to zjawiska naturalne. Są cechami żywego, niefiltrowanego, w 100% naturalnego produktu wysokiej jakości.

Zalecana dzienna porcja spożycia:

Jeśli zaczynasz przygodę z piciem kombuchy, na początek spożywaj 50 ml napoju dziennie. Po kilku dniach zwiększ jego ilość do około 200 ml. W tym czasie pij dużo wody.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 82 kJ / 19,4 kcal
tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,00 g
węglowodany 3,7 g
– w tym cukry 3,2 g
białko 0,1 g
sól 0,22 g
Może zawierać alkohol pochodzący z naturalnej fermentacji <0,5 %

Kombucha imbirowa – zastosowanie

Nasza kombucha imbirowa sprawdzi się:

  • na śniadanie – celebruj z nią każdy poranek, możesz pić ją na czczo
  • w imbirowym smoothie – dodaj ją zamiast wody
  • podczas obiadu – możesz pić ją do posiłku lub dodawać do potraw
  • do dań kuchni azjatyckiej – zastąpi wino choya, pasuje do sushi
  • po treningu – to naturalny izotonik
  • w pracy, podczas nauki – pij ją, gdy czeka Cię wzmożony wysiłek umysłowy
  • na wycieczce – ugasi pragnienie podczas pikniku, spaceru czy wspinaczki
  • na imprezie – możesz pić ją solo lub przyrządzić z niej moktajl

Jak zacząć?

Na początek wystarczy 50 ml kombuchy dziennie. Po kilku dniach można zwiększyć jej ilość do około 200 ml. Warto pić w tym czasie dużo wody.

Jak pić?

Kombucha smakuje najlepiej, gdy jest schłodzona.

Kombucha imbirowa z probiotykami Olini - opinie

  • Pyszna kombucha. Czuć mocno herbaciany smak! Idealne orzeźwienie 🔥
    — Agnieszka
    Opinia zweryfikowana zakupem 12.06.2024
  • -
    — Ewa
    Opinia zweryfikowana zakupem 25.06.2024
  • Smaczna, na pewno kupię ponownie :)
    — Mateusz
    Opinia zweryfikowana zakupem 03.07.2024
  • -
    — Aleksandra
    Opinia zweryfikowana zakupem 17.04.2025
  • czuć naturę...
    — Jolanta
    Opinia zweryfikowana zakupem 29.07.2024
  • super!
    — Aleksander
    Opinia zweryfikowana zakupem 16.08.2024
  • Wyborne ....kupiłam z ciekawości i przepadłam 🔥 najlepsze jakie piłam
    — Aneta
    Opinia zweryfikowana zakupem 21.08.2024
  • Produkt zgodny z opisem
    — Agnieszka
    Opinia zweryfikowana zakupem 23.09.2024
  • Super kombucha 🔥
    — Agnieszka
    Opinia zweryfikowana zakupem 07.10.2024
  • Pyszna po prostu, smak trudno opisać bo każdemu kojarzy się z czymś innym ale na pewno warty spróbowania. Polecam
    — Barbara
    Opinia zweryfikowana zakupem 10.12.2024

Najczęściej zadawane pytania

Uboczne efekty picia kombuchy mogą pojawić się przy spożyciu jej nadmiernych ilości. Mogą wystąpić: nudności, bóle głowy, wymioty, uszkodzenia wątroby i reakcje alergiczne. Należy jednak podkreślić, że regularne picie kombuchy – w zalecanych porcjach i przez osoby bez przeciwwskazań – nie powinno wywoływać skutków ubocznych. Jeżeli to Twój pierwszy kontakt z kombuchą, zacznij od jej niewielkich ilości i obserwuj organizm, by sprawdzić, czy dobrze tolerujesz napój.
Kombucha może zawierać bardzo niewielką ilość alkoholu (do 0,5%), co jest naturalnym efektem fermentacji.
Dzięki dłuższej, dwumiesięcznej fermentacji, octowa kombucha zyskuje wyższą zawartość kwasów organicznych, jak np. kwas octowy. Ma też bardziej złożony i wyrazistszy niż tradycyjna, kwaśny, octowy smak.
Standardowo zaleca się wypicie kombuchy w ciągu 2 dni. Jest to żywy, aktywny napój – procesy fermentacyjne, które w nim zachodzą, nie kończą się po 48 godzinach. Jeśli po upływie tego czasu smak, zapach i wygląd produktu się nie zmieniły, nadal można go pić.
Według badań, częste picie octu owocowego może wpływać negatywnie na szkliwo zębów. Podobnie może być z octową kombuchą. Co więc robić, jeśli chcemy wprowadzić ją do naszej diety? Można pić ją po rozcieńczeniu wodą lub innym płynem przez słomkę, a następnie wypłukać jamę ustną.
Oznacza to, że w jednym mililitrze kombuchy znajduje się 1600 jednostek tworzących kolonie bakterii kwasu mlekowego. Jtk (jednostki tworzące kolonie) to inaczej CFU (Colony Forming Units).

Przeczytaj więcej w Bazie Wiedzy

  • Kombucha - właściwości, zastosowanie i wpływ na zdrowie
    Kombucha - właściwości, zastosowanie i wpływ na zdrowie
    Zuzanna Adamkiewicz-Kiwer
    16 maj 2021
    Kombucha - właściwości, zastosowanie i wpływ na zdrowie
    Kto by pomyślał, że ze sfermentowanej, za pomocą grzybka herbacianego, herbaty może powstać napój, który pokocha cały świat. Lekko musujący, słodko kwaśny. Kombucha właściwości zdrowotne zawdzięcza pr
    Czytaj
Zobacz wszystkie artykuły

5 powodów, dla których warto nam zaufać

Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.

  • Świeżość
    Nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach. Krótka droga, bezpośrednio z naszej olejarni do Twoich rąk, daje gwarancję świeżości.
  • Natura i nauka
    Natura idzie u nas w parze z nauką. Nasze produkty regularnie trafiają pod lupę badaczy. Część receptur tworzymy wraz z naukowcami. Nasze produkty polecają tysiące klientów!
  • Dobry skład
    Składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata. Współpracujemy z małymi, lokalnymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
  • Jak od babci
    Jesteśmy rzemieślnikami i tradycyjne receptury odtwarzamy z sercem. Dzięki temu nasze produkty smakują jak domowe. Są świeże, naturalne, z prostym składem, co czuć w każdym kęsie i łyku.
  • Bezpieczna dostawa
    Każdy wysyłany produkt przechodzi przez nasze ręce. Z troską o cenny skład na czas transportu nasze produkty chronimy przed światłem słonecznym za pomocą wytrzymałego opakowania.

Idealne uzupełnienie

  • star Duże i chrupiące plastry truskawek
    heart Mają wszystko to, za co kochasz owoce
    meal 100 g Owocków powstaje z ok. 1 kilograma świeżych truskawek
    Owocki Truskawki liofilizowane Olini
    Owocki Truskawki liofilizowane Olini - z 0,45 kg owoców!
    (56 opinii)

    49,90 zł
  • bubbles Chrupiące maliny - całe i pożywne
    hand Mają wszystko to, za co kochasz owoce
    heart 100 g Owocków powstaje z ok. 1 kilograma świeżych malin
    Owocki Maliny liofilizowane Olini
    Maliny liofilizowane Olini - z 0,35 kg owoców
    (47 opinii)

    49,90 zł
  • -20%
    c Bogactwo witamin i minerałów
    star Pełnia super jagody w słodkiej odsłonie
    vegetables Tylko owoce i cukier - prosty skład
    Syrop z jagody kamczackiej Olini
    Moc superjagody w słodszej odsłonie
    (143 opinie)

    od 46,32 zł
  • -20%
    bubbles Tłoczony z całych owoców
    star Słodki smak z kwaskową nutą
    drop Idealny do herbaty i lemoniady
    Syrop z czarnego bzu Olini
    Owocowy syrop dla całej rodziny
    (205 opinii)

    od 46,32 zł
Dbamy o Twoją prywatność
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony oraz pomagają nam zapamiętać Twoje ustawienia i dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Wykorzystujemy je również do mierzenia ruchu i analizowania sposobu korzystania z naszej strony internetowej. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików, odmówić ich używania (z wyjątkiem niezbędnych) lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".

Szczegóły o używanych przez nas plikach cookie oraz zasadach przetwarzania danych osobowych znajdziesz w Polityce Prywatności.